Reklama

Reklama

Jeden americký chemik si představuje, že udělá životní obchod se svou drogou. Všechno ale nejde podle plánu a on se brzo zamotá do spleti podvodů. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Dobrá komédia pobavila aj fanúšikovská rivalita Liverpoolu a Manchestru united. Jednoznačne aj pre diváka ktorý nemá v obľube komediálne žánre. Samuel Jackson a jeho hlášky pobavili. Tak ako aj scény s drogami. Vadili možno len slabšie miesta filmu , stále sa jedná ale o kvalitný film ktorý ma bavil a aj potešil. Predsa som fanúšik Liverpoolu a nečakal som že sa to bude odohrávať práve tam. Parádne zakomponované futbalové prostredie Anfieldu v závere. 4* ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Elmo McElroy (Samuel L.Jackson) je jedním z nejlepších chemiků na této planetě. Své znalosti ale překvapivě (nebo možná ne) nedává k využítí vědě, ale výrobě nových drog. Nyní přijíždí do Anglie, kde chce prodat svoji novou (a lepší) drogu POS 51 některému z Liverpoolských drogových kartelů. Zde se dává do paktu s místním mafiánským přicmrndávačem Felixem DeSouzou (Robert Carlyle), mimo jiné vášnivým fanouškem místního fotbalového týmu (kdo jiný by vlítl do konkurenčního Manchersterského baru s hymnou Liverpoolu na rtech). McElroy ale netuší, že na jeho hlavu je vypsána odměna, o kterou se snaží nájemná vražedkyně Dawn (Emily Mortimer), čirou náhodou bývalá Felixova přítelkyně. Kolotoč peněz, drog a podrazů se může rozject - ale znáte to, kdo se směje naposled ... Film jsem viděl před několika lety, a tenkrát mě moc neuchvátil, a vlastně jediné co jsem si z něj pamatoval, bylo to, že mne "seznámil" s Robertem Carlylem (dokonce jsem si tenkrát nějak "nevšiml" Samuela L. Jacksona :) ). Ale opakování je matka moudrosti, a tentokrát mne film zaujal mnohem víc. Filmy z anglického/irského podsvětí docela můžu, a Carlylovo "fok" je tady naprosto úžasné. Samuel L. Jackson je v kiltu minimálně dost zajímavej, Emily Mortimer krásná a Rhys Ifans je super cvok. Navíc je ve filmu dost slušná hudba. Tak proč ne.. ()

Reklama

Greg25 

všechny recenze uživatele

Znáte to, občas narazíte na film o kterém sice tak trošku víte, že není na 100%, přesto vás dostane a chcete ho vidět znova a pak zase znova. Prostě proto, že vás baví, přesně to se mi stalo u Formule 51. Není to bezchybný film, ale právě proto ho mám ráda. Lidé taky nejsou bezchybní, přesto máme přátele. 100% "Co to je? To jste tu rybu umlátili? To je naše národní jídlo." ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Fotbal,drogy, nevkusný hadry, "scouse ascent", limey - vítá vás Liver fucking fool, takhle to zde chodí, stavte se za mnou na pár dní a nechte se přesvědčit, že tohle není jen scénáritsický výtěr konečníku bezbožného patolízala, ale vcelku trefná podoba města Beatles. Shits takes time and effort you fucking twats 7/10 caper ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Skvělej akční, dneska už takřka oldschool, biják s celou řadou střelených postaviček, na které byste v aktuálních filmech těžko narazili. Samuel L. coby chemik, tvůrce nové drogy, je jedna z těch normálnějších. Když si ho ale na letišti vyzvedne Robert Carlyle, kterej celou cestu do doupěte kecá o Manchesteru, aby pak následně vtrhnul v dresu do hospody plné liverpoolských fanoušků, tak Vám dojde, že to jsou přesně ty nekorektní filmy, se kterými jsem si prošel dětství. Stejně tak, jako když se na scéně objeví další psychopat – Rhys Ifans – který jak kdyby vyskočil z pařby z klubu Amnesia coby DJ Paul Bulva. Formula 51 na mě působila jako takový svěží náraz amerických Dannyho parťáků s britským Guyem Ritchiem. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • V roce 2001, ve kterém se děj filmu odehrává, vyhrál Liverpool domácí duel s Manchesterem United. V té době v Liverpoolu hráli i dva čeští hráči (Vladimír Šmicer a Patrik Berger), avšak ani teoreticky bychom je nemohli vidět hrát, protože do duelu s MU nenastoupil ani jeden z nich. (Baltazzar)
  • Film je založen na historii města Liverpool a na obchodu z otroky. Je však dějově převeden na obchod z drogami. (Terva)
  • Během scény zběsilé jízdě autem z hotelu je v jednou ze záběrů možné vidět na podvozku auta pyrotechniku sršící jiskry. (x_silver)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama