Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Potkají se Američan, Francouz a Ital. Tak může začít vtip, nebo naopak popis zcela seriózního politického setkání. Zde se jedná o to druhé. Ocitáme se na setkání čelných představitelů států sdružených do uskupení G7, jež má za cíl vytvořit stanovisko k jakési krizi. Práce jim ale nejde příliš od ruky. Jak by také mohla, když Francouz chce mít stále pravdu, Kanaďana postihla existenciální chmura a prezident USA, zmožen věkem a večeří, neustále pospává? A to ani nezmiňujeme oživlé archeologické nálezy, obří mozek schovaný kdesi v lesích a otravnou mlhu, která vyděšeným politikům brání v práci i rozhledu. Temná komedie, na které se režijně podílel kanadský klasik filmových podivností Guy Maddin, poprvé rozesmála diváky na festivalu v Cannes. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (13)

kaku108 

všechny recenze uživatele

Mozna to neni film pro kazdeho... Pokud ale mate radi filmy tak trochu bizardni (ne uplne D. Lynch, ale zase to neni uplne nepodobne), orientujete se jakz takz v mezinarodni politice, neurazi Vas satira ani stripky explicitniho sexualniho obsahu a neni Vam cizi humor ve stylu ‘Jiste, pane ministre’, mohlo by to byt pro vas. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

První čtvrthodina sympaticky představuje postavy a těší přítomností hereckých miláčků. Po zdramatizování situace ale začne infantilní televizní inscenace s humorem, pro který asi nemám smysl a politickými narážkami, které mi ani v alegorické rovině nepřišli adekvátně chytré přítomnému hereckému ansámblu. Když se ovšem scénáři upsali takové jména, možná je chyba ve mě a vy pro něj mít smysl budete. Jakoby inspirováno “lesní bizarností” Liberté Alberta Serry, která v Cannes před pár lety získala Zvláštní cenu poroty. [Cannes FF] ()

Reklama

Harfenik 

všechny recenze uživatele

Potkají se Američan, Francouz a... nuda. Politická satira, která se rychle změní ve zmatenou podivnost. Prvních dvacet minut Rumours je slušných – vtipná komedie s přítomností Cate Blanchett a Charlese Dance, kteří trefně zesměšňují světové lídry a jejich národy. Ale jakmile postavy opustí altán, film ztrácí směr a mění se v nudný guláš podivností. Režiséři zřejmě ztratili nit, když přidali nějaké své odkazy či interní vtipy typu obří mozek, zombie nebo postavu Alicie Vikander, která vypadá, že ani ona sama neví, co ve filmu dělá. Zřejmě má jít o nějaké odkazy na světové dění, ale ani člověk zajímající se o politiku vůbec neví, o co má jít a vše působí spíše trapně a zmateně. Prvních dvacet minut? Slušných. Zbytek filmu? Meh. Pokud to chcete opravdu vidět, počkejte, až to bude na internetech a dejte si úvodní půlhodinu. Dvě hvězdičky za začátek a vtipného Rolanda, zbytek je ztráta času. ()

Azurose 

všechny recenze uživatele

Drby nabízí nekorektní summit G7, ale s děravým scénářem a naprosto zbytečnými pasážemi. Je zajímavé, že i když na projektu pracovalo tolik áčkových tvůrců, vzniklo z toho něco, co tak moc pokulhává. Podle mě z toho mohli tvůrci vydolovat mnohem více, ten potenciál tam opravdu je. Jedinou motivací ke zhlédnutí je skvělé obsazení a satirově pojaté hororové prvky. [KVIFF 2024] ()

NIRO 

všechny recenze uživatele

Potenciál tu byl. Udělat ze smetánky G7 partičku absurdních postav (navíc tak skvěle obsazených) a vrhnout je do extrémní situace, rozvinuté do nějaké žánrové hry nebo metaforicko-satirického kolotoče... to by šlo. Ale ono se to nijak pořádně nerozvine, jen se to prapodivně potácí odnikud nikam. Tu a tam prskne naděje v podobě nějakého slušného vtípku nebo hereckého nápadu, člověk si říká, že teď už se to nějak rozjede, teď se konečně roztočí vypravěčská kolečka, teď se ukáže, o čem film vlastně je... ale ne - spíš je to jako poslouchat dlouhou historku, kterou vám vypráví někdo mentálně "trošku pomalejší", kdo navíc ještě koktá. Asi rozumím tomu, co nám chtěl řečník básnit, ale smutně se mu to nepovedlo. Ona masturbační metafora (jen pro zasvěcené) se bohužel nevztahuje jen na postavy filmu, ale i na jeho tvůrce. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama