Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Příšerná vražda otřese základy chicagské prokuratury. Ze zločinu je totiž podezřelý někdo z jejích řad, kdo nyní musí bojovat za udržení vlastní rodiny pohromadě. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (52)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Zklamaní? Asi trochu určitě. Moc jsem se těšil a jak už to tak někdy v podobných případech bývá, po konci to tam prostě není. Výborný námět je bohužel zpracován se strašnou spoustou klišé a ať se snaží Jake sebevíc, moc s tím sám nedokáže udělat. Samotné finále je možná trochu překvapivé, ale mě nechalo úplně v klidu. Tři a ani za nic víc. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Udělal jsem dobře, že jsem si počkal až budou všechny díly venku, jelikož tohle je přesně jeden z těch počinů, které zkrátka musíte dokoukat na jeden zátah. Presumed Innocent se totiž může pochlubit skvěle vystavěným vtahujícím příběhem, u něhož si nejste do poslední chvíle jistí, jak to vlastně celé dopadne. Za to je odpovědný především chytrý a vrstevnatý scénář, u něhož jsem až na pár drobných detailů nenalezl žádnou, byť sebemenší chybičku. Za zmínku zde pak samozřejmě stojí i precizní herecké výkony všech zúčastněných, z nichž ale překvapivě tentokrát nevyčnívá jako vždy spolehlivý Jake Gyllennhaal, nýbrž právě Ruth Negga. V její postavě se totiž znepokojivě snoubí všechny děsy a obavy, které jako divák budete při zhlédnutí zcela jistě pociťovat. Ve finále jsme tedy dostali drásavou soudní podívanou, jejíž tvůrci v rámci svého nejlepšího vědomí a svědomí odvedli velmi, ale velmi kvalitní práci. Pokud tedy máte rádi tento druh tíživé podívané, u tohoto seriálu určitě chybu neuděláte. Vážně totiž stojí za to. Výborná práce! (Apple TV+) „Passion is a dangerous drug.“ ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Po dlouhé době konečně zase nějaký soudní seriál. A když k tomu přidám precizního Gyllenhaala v hlavní roli, tak co se týče kvalit není o čem debatovat. Seriál se zaměřuje na státního zástupce Rustyho, který je obviněn z důkladné vraždy kolegyně, se kterou měl poměr, a vzhledem k nevraživosti mezi ním a jeho znepřáteleným kolegou se případu jeho rival ujme a soudní dokazování může začít. Narozdíl od jiných čistě soudních snímků se asi polovina seriálu táhne více na dramatické vlně a více se řeší rodina, vztahy, podvody a postupně se v soudním procesu odhalují důkazy, což může zpočátku působit na diváka očekávajícího plný soudní proces trochu neblaze, ale v druhé půlce jsem pochopil, že právě díky tomu je divák do všech postav tak "zažraný", plně rozumí motivaci každé jedné postavy, chápe její přemýšlení, a tudíž se může ponořit do celého procesu úplně naplno. A že tedy je na co koukat. Kromě perfektního dávkování důkazů a odhalování příběhu dostáváme naprosto úžasné postavy obou můžu, kteří proti sobě v procesu stojí, do toho baví i celé rodinné drama kolem, tasí se tady na nás zvraty jeden za druhým a v maximální spokojenosti jsem jen čekal na závěrečné odhalení "kdo to tedy byl." A musím říct, že jsem spokojen a takhle přesvědčivý seriál s úderným castingem i příběhem mi už delší dobu chyběl. Kdo má rád všechna soudní dramata, pro toho je to jasná volba a řadí se to jen o kousek za můj oblíbený a dosud nepřekonaný, námětem podobný, seriál Defending Jacob. Jó, tohle je dar z Apple nebes. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Trvalo to ale dočkal jsem se. Apple přinesl seriál, který není pouhým nablýskaným prázdnem, ale brilantním dílem kombinujícím detektivku o pátraní po vrahovi a klasické soudní drama. Herecky bezchybný koncert doplnění přesnou režií a chytrým scénářem, který má minimum hluchých míst a prakticky v každém díle má nějaké překvapení, které nutí pokračovat dál. I přes pár výhrad jsem se u seriálu, tak dobře nebavil jako zde. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ostřílený a velice plodný David E. Kelley (mimo jiné Ally McBeal, Sedmilhářky či Mělas to vědět) vše směřuje k soudní síni, ostatně jak to má bývalý právník nejraději. Ale postupně… Brutální vražda kolegyně. Talentované advokátky Carolyn. O vyšetřování se má postarat zástupce hlavního prokurátora Rusty Sabich. Doma má dvě dospívající děti a manželku. Zázemí ale úplně stabilně nevypadá, protože do manželství před časem vstoupila nevěra. S Carolyn. Už to prý dávno skončilo, ovšem čí otisky prstů se asi najdou v její ložnici? Tvůrci nás opakovaně vybízejí k tomu, abychom zpochybňovali Sabichovu nevinu, abychom se podivovali nad jeho rozhodnutími, nad jeho úsudky. Protože jednou svede být nejchytřejším člověkem v místnosti, příště ale totálním blbem. Jake Gyllenhaal hraje nestálou postavu s přehnanými a nepředvídatelnými kroky i roztřepenou vyrovnaností velmi slušně, baví i Ruth Negga, kdy každý její (snad až prázdný) pohled je protkaný pramínky zrady, houževnatosti i smutku. Asi nejvíc mě ale potěšil „vždy ten druhý“ Peter Sarsgaard – mimochodem ve skutečném životě Gyllenhaalův švagr – který si mnoho scén krade pro sebe a který coby žalobce využívá Rustyho neštěstí na každém kroku, zatímco ten si pokaždé postaví hlavu a jede si urputně to své. Finále hned několika epizod přinese nějaký ten zvrat, abychom si do dalšího dílu zkrátka mohli ukousat nehty. Fajn jsou i šedé, větrem ošlehané ulice a impozantní architektura Chicaga. Epizody jsou pak vzácně vyrovnané a ano, má to silnou rodinnou linii, má to napínavé dávkování důkazů, ale nejvíc mě bavily právě dva silné charaktery: obviněného z vraždy a žalobce, který je mu vyrovnaným soupeřem, navíc v systému, který oba velmi dobře znají. Zralé seriálové drama. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (1)

  • Hoci Jake Gyllenhaal a Peter Sarsgaard hrajú protivníkov, v skutočnom živote sú švagrovia, keďže Sarsgaard sa v roku 2009 oženil s Jakeovou sestrou Maggie a v skutočnosti spolu výborne vychádzajú. (winetach)

Reklama

Reklama