Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Jistý muž je unesen a uvržen do alternativní verze svého života. Podniká děsivou cestu spletí životů, jež mohl prožít, a hledá svou pravou rodinu, aby ji zachránil před nejhrozivějším nepřítelem, jakého si lze představit: před sebou samým. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

redsparrow 

všechny recenze uživatele

Kurz kvantové teorie a paralelních vesmírů pro předškolní děti. Všechno návodně a polopaticky vysvětleno, aby náhodou někdo něco nepochopil blbě (že celá premisa seriálu je fyzikálně úplně mimo, na to chčije Baryk). Okamžitě se soustředíme na veleklišé — Schrödingerovu kočku, aby bylo jasno. Pointu jsem chytil už tak v prvním, v druhém dílu. Navíc neskutečně utahané a to neustálé udivování se a rádoby poodhalování skutečnosti se děje tak rozvlekle, že mě to začalo silně nudit, i když jsem to zkoušel rozkoukat na 4x. Nepovedlo se a odloženo. Kniha je o dost lepší, ale taky žádná pecka, vyumělkovaný, "tajemný" způsob vyprávění, stejně jako tady. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Seriál, který se pořádně rozjede až na konci. Škoda. Ten potenciál se nacházel v úplně jiných sférách. Ale rozhodně Temná hmota nedělá scifi žánru nějakou ostudu. To dozajisté ne. Ústřední námět s paralelními realitami divák nevídá každý den. Ano, nevytěžili to autoři naplno, jak bych si v ideálním světě představoval. Ale pár zajímavých momentů a scénáristických rozhodnutí se zde přecejen našlo. Zejména ten již mnou zmiňovaný vygradovaný závěr mě přímo nadchl. A po herecké stránce? Joel Edgerton si odehrál své. Ono zahrát více postav z pozice jednoho herce rozhodně nepatří k ničemu jednoduchému. Solidní žánrovka na jedno zhlédnutí. Jen od toho nečekejte nic extra. Za mě dávám 6,5/10 ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Série která se snaží těžit primárně z vděčných témat paralelních vesmírů a uvažování co kdyby (což určitě každý z nás párkrát udělal), ale nedaří se jí vytěžit svůj potenciál. Osobně bych uvítal kdyby to bylo méně rodinné drama a víc sci-fi thriller, který se zaměří víc na teoretickou/vědeckou část. Takhle je to sice ok, ale výrazněji do paměti se nezapíše…60% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Koncept zaujímavý, aj keď nijak extra originálny, ale prevedenie skôr tragédia. Strašne rozťahané a hlavný hrdina na to, že má byť profesor a vedec, tak je riadny debil a príliš dlho mu trvá, kým mu dôjde to, čo divák vidí hneď od začiatku. Dianie v pôvodnom svete bolo skôr nudné a dianie v alternatívnom bolo zase béčkovo prestrelené. Ostatné alternatívne vesmíry boli príliš apokalyptické. Chýbal mi tam nejaký zlatý stred, v ktorom by sa dalo normálne fungovať. Z postáv ma najviac bavili moji dvaja obľúbenci. Stále nádherná Alice Braga a sympaťák a večný predstaviteľ vedľajších úloh Jimmi Simpson, ktorý tu je ale znova na príliš vedľajšej koľaji. Finále bolo celkom prekvapivé. Namiesto komorného zúčtovania medzi dvoma postavami, sa išlo do opačného absurdného ale vtipného extrému v ktorom bolo možné doslova čokoľvek. Prvá séria je dostatočne uzavretá a ak vznikne druhá, tak dúfam, že sa bude venovať iným postavám ako ústrednej rodinke. Tej už mám plné zuby. Tretiu hviezdu dávam len za to zamyslenie sa nad ústredným konceptom alternatívnych verzií. Na prvý pohľad je to lákavé, ale nakoniec je to riadne na hovno. Čo z toho, že po dvadsiatich rokov odvtedy, čo urobíte nejakú chybu, môžete prejsť do reality, v ktorej ste tú chybu neurobili a pokračovať v dokonalom živote, z ktorého ste si nič neužili a nepoznáte napríklad svoje už skoro dospelé dieťa a vlastne ani ženu, ktorú ste v mladosti stretli a v alternatívnej realite ste 20 rokov jej manželom? To je riadne na prd. Ale dobre no. Zamyslel som sa aspoň nad tým. Malý plus. 5/10. ()

Snayps 

všechny recenze uživatele

V dnešním světě, kde se to jen hemží seriály a mini-sériemi plných špatných efektů, jednoduchých zvratů a natahovaných záběrů, aby to aspoň bylo na 45 minut a 8 dílů je tohle překvapivá a skvělá podívaná. Překvapením pro mě nebyly ani tak zvraty takové jako to, že v seriálu je toho vidět opravdu hodně. Kvantovou fyzikou se nezabývám, ale hádám, že mnoho z těch kdo tohle uvidí také ne. Je vlastně hodně překvapivé, jaké komentáře tu jsou, protože ať už seriál dostojí své předlohy nebo ne, já jsem minimálně od Severance neviděl lepší seriál. Super vhled do paralelních světů bez Marvelovských nesmyslů. Ano, hrdinové dělají plno základních chyb, stejně jako by dělal člověk, který vlezl do "tý kostky" a vylezl tam, kde... no koukněte se na to sami. ;) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (2)

  • Pôvodne mala Temná hmota byť filmom. Avšak pri písaní scenára mal autor novely Blake Crouch kvôli skratkovitosti pocit, že príbeh stráca dušu. (Ahsoka)

Reklama

Reklama