Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Jistý muž je unesen a uvržen do alternativní verze svého života. Podniká děsivou cestu spletí životů, jež mohl prožít, a hledá svou pravou rodinu, aby ji zachránil před nejhrozivějším nepřítelem, jakého si lze představit: před sebou samým. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

První dva díly famózní, poté už se to smodrchalo a malinko ubíralo plyn ale pořád velmi dobré.  Mimochodem, než začali hlavouni Marvelu s těma svojema mnoho vesmír sračkama, možná se mohli podívat na tohle (já vím nemohli), tady má mnoho vesmír alespoň nějakou hlavu a patu ()

redsparrow 

všechny recenze uživatele

Kurz kvantové teorie a paralelních vesmírů pro předškolní děti. Všechno návodně a polopaticky vysvětleno, aby náhodou někdo něco nepochopil blbě. Pointu jsem chytil už tak v prvním, v druhém dílu. Navíc neskutečně utahané a to neustálé udivování se a rádoby poodhalování skutečnosti se děje tak rozvlekle, že mě to začalo silně nudit, i když jsem to zkoušel rozkoukat na 4x. Nepovedlo se a odloženo. Kniha je o dost lepší, ale taky žádná pecka, vyumělkovaný, "tajemný" způsob vyprávění, stejně jako tady. ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Další argument do debaty, proč by autoři neměli adaptovat své knihy. Snaha převést příběh 1:1 do televizního vyprávění zde jinak velmi svižně napsané a dějově nahuštěné předloze jednoduše podkopává nohy a spíše než dynamickým sci-fi high concept thrillerem jde o k uzoufání zdlouhavou, ukecanou a otrocky přepsanou nudu, kterou zachraňují až poslední dvě nadprůměrné epizody. Což je škoda, protože třeba v celovečerní stopáži by měla Temná hmota náběh na strhující žánrovku. ()

Ahsoka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak ako to v živote plynie, je tak ako má byť. Dobré i zlé. Čarovne komplikovaný sci-fi seriál, ktorý je zároveň veľmi realisticky domyslený na podklade kvantovej teórie a príklade Schrodingerovej mačky s tým, že všetky zásadné otázky, ktoré v divákovej hlave vznikajú, sú postupne zodpovedané, pokiaľ sme dostatočne pozorní. Blake Crouch si dal námahu, aby seriál vylepšil oproti knihe o chýbajúce logické články. Príbeh je detailne prepracovaný, podmanivo strhujúci a majstrovsky vygradovaný s fantastickými závermi epizód. Škoda preškoda podpory vyraznejšou hudbou, i keď aj pozadím mĺkvejšie scény majú svoje čaro. Vizuálne tiež trošičku slabšie, čo sa týka rôznych katastrofických svetov. Sérial s takým prvotriednym námetom zaslúžil viac. Všetká česť za nápad aj prevedenie. 85%. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Série která se snaží těžit primárně z vděčných témat paralelních vesmírů a uvažování co kdyby (což určitě každý z nás párkrát udělal), ale nedaří se jí vytěžit svůj potenciál. Osobně bych uvítal kdyby to bylo méně rodinné drama a víc sci-fi thriller, který se zaměří víc na teoretickou/vědeckou část. Takhle je to sice ok, ale výrazněji do paměti se nezapíše…60% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (2)

  • Pôvodne mala Temná hmota byť filmom. Avšak pri písaní scenára mal autor novely Blake Crouch kvôli skratkovitosti pocit, že príbeh stráca dušu. (Ahsoka)

Reklama

Reklama