Reklama

Reklama

Kid

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Kid vznikl na počátku dvacátých let jako první Chaplinův celovečerní film. Svým dojemným a současně velmi vtipným příběhem sklidil ihned po premiéře ohromný ohlas diváků a nadšení kritiky. Tulák Charlie se v něm ujímá nalezeného dítěte, jež se snaží s upřímnou láskou vychovávat. Ani v nejdramatičtějších momentech však film neslevuje ze skvělé zábavy... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (327)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Problém s klasickými groteskami je ten, že človek sa má pri nich smiať, ale v súčasnosti to moc neide. Preto ich treba hodnotiť v kontexte doby a s prihliadnutím na to, že sa na ne príjemne pozerá. Chaplin je skvelý komik, niektoré scény sú vynikajúce, ale predsa sa písal rok 1921 a tempo filmu je nesúrodé a dej je predsalen trochu "chudý". Hudba je tiež dosť zastaralá a pre obyčajného diváka je film prakticky nepozerateľný. Každopádne na slabšie 80% by to malo aj tak stačiť (minimálne za geniálnu scénu so vstávaním a deravou dekou). ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Roztomilý film, podobně jako všechny němé. Tenhle má něco navíc - dojemný a zároveň vtipný děj. U mě je ale problém, že Charlieho vtípky mě nedonutí smát se nahlas a Charlieho dojemné scény mě nedonutí uronit slzu. Vím, jak to má na mě působit, ale nepůsobí. Přesto uznávám, že jde o kvalitní a zábavnou podívanou.. ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Amerika je v těch letech plná nezaměstnaných a bezdomovců. Jičák KID je dítě jak se patří. Nedělá mu problém rozbít pro svůj špás okno, a přitom poočku hlídat, zda ho nepozoruje strážce zákona. Ani jiné lumpárny mu nejsou cizí. Pokud by nenarazil na tuláka Charlese, tak by to s ním patrně nedopadlo dobře. Tulák Charles to ví, a začíná ho vychovávat. Daří se mu to se střídavými úspěchy, protože sám zažívá rovněž nejednu nelehkou situaci. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Oddělit od sebe Chaplinova Kida - položku z učebnice a Chaplinova Kida - celovečerní film, to může být problém. Na druhou stranu kdo se kdy nedojmul nad herectvím malého Jackieho Coogana a půvabné Edny Purviance? Tak či onak, s Chaplinovou hudbou je možné se ke Kidovi vracet a nemít pocit znásilněné divácké svobody. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Pokud jste schopni proniknout do kouzla němých filmů a grotesek (jejichž označení nemusí nutně znamenat, že půjde jedině o srandu), tak tenhle film vás odmění snad tím nejlepším, co tenhle žánr nabídnout umí. Já sám neustále žasnu nad tím, jak upřímně tohle dílo dokáže stále zapůsobit. Chaplin, stejně jako malý klučina, hrají opravdu skvěle, komediální prvky tu jsou citlivě vyváženy těmi dramatickými, snad jen ten konec není úplně z nejpovedenějších. Ale tentokrát to prostě odpustit musím. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (17)

  • Počas nakrúcania filmu prebiehal rozvod Charlie Chaplina (Tramp) s jeho prvou manželkou Mildred Harris, ktorej právnici mu hrozili skonfiškovaním negatívu filmu. V zúfalej snahe tomu predísť prepašoval vyše 121 000 metrov negatívov z Kalifornie do Salt Lake City, kde strihal vysoko horľavé nitrátové filmy na podlahe hotelovej izby. (Michal74)
  • Když je Kid (Jackie Coogan) odebrán Trampovi (Charlie Chaplin) a dán do siročince, hrozně křičí. Zásluhu na tom měl jeho otec Jack: vyděsil ho, že když pořádně nezakřičí, tak ho do sirotčince opravdu pošle. (Kulmon)
  • Snímek byl v roce 1971 editován na délku 50 minut a přidán hudební doprovod složený samotným Charlie Chaplinem. (Rominator)

Reklama

Reklama