Reklama

Reklama

Dobrý synek

  • USA The Good Son (více)
Trailer

Obsahy(1)

Henry Evans je rozpustilý a hravý klučina, za jehož andělským úsměvem se skrývá temné tajemství a láska ke smrtelným hrám. Jeho milující rodiče a rozkošná sestra nemají ani potuchy, čeho je Henry schopen. Pouze jeho bratranec Mark, který k němu přijíždí na návštěvu, vidí zlo, které se skrývá za Henryho úsměvem. Zlo, jenž může ohrozit život celé rodiny. Mark se je snaží varovat, ale bezúspěšně a brzy se on stává tím špatným. Dokud nebude Mark schopen ukázat pravou tvář jejich „dobrého synka“, musí proti němu bojovat sám v zápase dobra proti zlu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, pěkný námět a výborný herecký výkon nejen našeho zlatíčka Macaulaye Kuckina, ale i Froda Pytlíka z dob, než se přestěhoval do Hobitína. Má to pěknou atmosféru a i přes všecna pozitiva je to jen průměr, ovšem hodně silný a takový, že se na něj můžete podívat znova. Povedený psychologický thriller. 65%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Macaulay Culkin sa v roku 1990 ocitol "Sám doma". O rok nato spoznal čaro, ktorému sa hovorí "Moja prvá láska". V roku 1992 bol "Stratený v New Yorku". Neskôr zostal "Sám doma a bohatý". Mal nejaké "Kšefty s otcom" a spoznal aj kto je to "Pán kníh". Vždy vedel presvedčivo stvárniť roztomilých, šikovných a veselých nezbedníkov. No v roku 1993 sa predviedol v inom svetle. Zahral si zápornú postavu malého sociopata v kinder thrilleri "Dobrý synček". Výborne mu pri tom sekundoval budúci hobit Elijah Wood. **** ()

Reklama

JADIM 

všechny recenze uživatele

Môj obľúbený Macaulay Culkin vo filme, ktorý nie je pre deti. Naozaj neviem, ako spravili to, že už od začiatku som mal o ňom pochybnosti, keďže Culkin väčšinou hrával chlacov, ktoý sú sympatický na prvý pohľad. Ten prechod z akéhosi nevinného detského príbehu niekde v zapadákove do niečoho vážnejšieho bol prekvapivo celkom uveritelný a bavilo ma jeho sledovanie. Celkovo je to dosť lacný film, ale povedal by som, že sa z toho vyťažilo dosť a reálne sa to dá nazvať Thrillerom. 7/10  ()

castor 

všechny recenze uživatele

Macaulay Culkin razantně změnil žánr a s andělskou tváří páchá zlo. Jenže to je možná právě ten největší problém filmu: Culkin totiž sází na stejné výrazové prostředky jako u Kevina, co byl hned dvakrát Sám doma. Roztomilý kukuč, avšak ďábelské činy. Jeho bratranci (talentovanější Elijah Wood), který zrovna přišel o milovanou mámu, chvíli trvá, než pochopí, co se skrývá za jeho drobnými lži, nevyzpytatelným výrazem a nešťastnými náhodami. Zrovna totiž tráví vynucený pobyt v domě svého strýce, protože jeho táta musí pracovně odcestovat mimo Spojené státy, aby sobě a synkovi zajistil lepší příští. Jen to přeci jen na 14 dní. Navíc syn bude v rodině, kde je stejně starý bratranec. Hoši šplhají po stromech, vymýšlejí klukoviny. Jenže Macaulay pak samostřílem odkrouhne psa. Prý nechtěl. Vzápětí způsobí dopravní nehodu. A co teprve, když se v jeho hledáčku objeví mladší sestra? Ajaj, na potíže je zaděláno. Navíc dětem se přeci nevěří. Dítě jako objekt ohrožení i nositel zla je pro filmaře dvojnásob lákavou záležitostí. Joseph Ruben solidně uchopil kupříkladu drama Noci s nepřítelem, kdy do Julie Roberts bušil a systematicky vyhrožoval vlastní manžel, či morální drama o přijmutí zodpovědnosti za hříchy z minulosti Poprava. Potěší kamera Johna Lindleyho, samotné finále mě nijak zvlášť nenaštvalo. Solidní kousek. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarený thriller ktorý si pamätám z detstva, ktorý zaujme neraz výborne natočenou scénou. Film má miestami mrazivú atmosféru a to vďaka odporne zvrátenému hlavnému hrdinovi, ktorému vyložene robí radosť smrť a utrpenie druhých. Macaulay Culkin a Elijah Wood vo vynikajúcej dráme. Je fajn vidieť týchto hercov v takom mladom veku. Macaulay je skvelý rovnako ako v sérií Sám Doma a mrzí ma, že sa z neho nestal úspešný herec ako napr. z Elijaha. Určite na to mal. Dostal ma koniec, ktorý je najväčším momentom z filmu a ktorý ho robí výnimočným. Podľa mňa ani trochu pritiahnuté za vlasy a inak perfektne prepracovaný film do detailov. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Původně měl film natáčet režisér Michael Lehmann, ale byl odvolán kvůli neshodám s otcem Macaulay Culkina. (Dartdevil)
  • Henryho sourozence Connie a Richarda (ve filmu je Richard jen na fotce), hrají skuteční sourozenci Macaulaye Culkina. (Dartdevil)
  • Zaměřovač na Henryho kuši je čelní znak z auta Buick Riviera. (Dartdevil)

Reklama

Reklama