Reklama

Reklama

VOD (1)

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (459)

Morien 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi hodně líbil. Napínavý, odsýpal, dokonce jsem nepředvídala každou další vteřinu v ději jako obvykle. Předpokládám, že to je kvůli staršímu "datu výroby" oproti dnešku (2008). Co bych ale extra vyzvedla, byly skvěle napsané postavy a jejich ztvárnění herci. Spaceyho správňácký energický ukecánek - kdo by byl řekl, že je to Prot, Samuelův "kdo-mi-zabil-parťáka-vy-parchanti-ale-jinak-jsem-vlastně-hodnej", Giamattiho příliš přemýšlející rukojmo-hacker a dokonale tupá hora svalstva s tváří Davida Morse, ti všichni si získali moje srdce a můžu vám říct, z těch tragikomických situací, do nichž se tak nějak zapletli, jsem se občas za břicho popadala. Nevím, jestli už mi jenom pokročilým stádiem bezespánkového rozkladu neměkne mozek, ale film mi připadal v jistém smyslu i jako satira... no a zkrátka, abych dokončila kruh, hodně se mi líbil. ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

I'm a stranger to you. You have no idea what I am capable of. Vynikající! Přesně takhle si představuji kvalitní akční drama. Ač postavené na neoriginálních - tisíckrát omletých základech "vyjednavačských" filmů, dokáže diváka připoutat svojí inteligencí a gradací, které vytváří strhující napětí. Kromě perfektních S.L. Jacksona (ten chlap by to uhrál snad jenom očima) a Spaceyho bych vyzvedla hlavně Davida Morse - kladný záporák, nebo záporný klaďas - od začátku do konce naprosto neprůhledný a matoucí. Podle obsahu jsem čekala průměrnou, zapomnění hodnou podívanou, ale nakonec jsem málem vykoukala obrazovku. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Učebnicový příklad, jak má vypadat pořádný napínavý thriller. I přesto, že se takřka celý film "jen" vyjednává, nudnou pasáž byste našli jen stěží. A co teprve, když se do vyjednávání pustí taková herecká extratřída, kterou zdatně reprezentují Samuel L. Jackson a Kevin Spacey - to prostě nemůže mít chybu. Nic jsem od tohoto snímku nečekal a o to déle mi zůstala čelist dole po závěrečných titulkách. Parádní psychonářez. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Danny Roman patří k nejúspěšnějším chicagským kriminalistům. Jenže pak se mu parťák svěří, že podle jeho informátora došlo ke zpronevěře dobročinného policejního fondu, a vzápětí je zavražděn. Krátce nato vnikne k Dannymu tým inspektora Niebauma a objeví tu podstrčené účty ze zpronevěřeného fondu a také důkazy o tom, že zastřelil svého partnera. Od dosud úspěšného člověka se všichni odvrátí a ještě to celé nafoukne tisk. Zoufalý muž se zabarikáduje v budově a drží tu jako rukojmí Niebauma, jeho asistentku, práskače Rudyho a velitele Frosta. Odmítá je propustit, dokud nebudou odhaleni skuteční pachatelé. Vyjednavač Chris Sabian se pokouší Romanovi dostat pod kůži a ovlivnit jeho jednání. Jenže Roman jeho strategii a manipulace dobře zná - sám je užíval. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná. A celé to bylo zdlouhavé. nezajímavé a vesměs nic extra nepřišlo. A ze Samuela L.Jacksona a Kevina Spaceyho dělat nějaké akční hvězdy také nepovažuji za právě nejlepší nápad. Levný film, který tápe, jak by zaujal. 20% ()

L0ra 

všechny recenze uživatele

Film "Vyjednávač" (The Negotiator) z roku 1998 je napínavým thrillerem, který nabízí skvělý herecký výkon ze strany hlavních představitelů, Sama Jacksona a Kevina Spaceyho. Film je plný napětí, intrik a nečekaných zvratů, které diváka drží na pochybách až do posledních chvil. Příběh filmu se odehrává v Chicagu, kde detektiv Danny Roman (Samuel L. Jackson) je obviněn ze zločinu, který nespáchal. Když se snaží najít důkazy své neviny, rozhodne se vzít do rukou vlastní osud a unese rukojmí. Protože je zkušený vyjednávač, požádá o pomoc svého kolegu z policejního oddělení, Chrise Sabiana (Kevin Spacey). Společně se snaží najít pravdu a vystopovat skutečného pachatele zločinu. Hlavní předností tohoto filmu jsou skvělé herecké výkony, zejména Samuel L. Jackson a Kevin Spacey. Jejich dialogy jsou velmi napínavé a poutavé, což diváka nutí přemýšlet nad tím, co se bude dít dál. Důležitou roli hrají i vedlejší postavy, které jsou dobře napsané a dobře ztvárněné. Režie filmu je velmi zdařilá. Film je skvěle natočen a řazení scén je velmi poutavé. Kamera se pohybuje v jednotlivých scénách velmi dobře a zachycuje napětí, které v tomto filmu převládá. Celkově lze říci, že film "Vyjednávač" je velmi dobře natočený a napínavý thriller s vynikajícími hereckými výkony a poutavým příběhem. Pokud máte rádi filmy tohoto žánru, určitě si ho nenechte ujít. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Film je z části podložen skutečnou událostí finančního skandálu ze St. Louis z roku 1980. (Conspi)
  • V závěru filmu předá vyjednavač Chris Sabian (Kevin Spacey) všechny diskety s důkazy náčelníku Frostovi (Ron Rifkin) a Frost je zmáčkne a zničí ve své ruce. Za chvíli ovšem vychází Chris s Dannym Romanem (Samuel L. Jackson) ven a v levé ruce zase drží disketu. (Jedza)

Reklama

Reklama