Reklama

Reklama

VOD (1)

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (459)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Tady je vidět, jak se na filmu podepsala koprodukce. Amíci mají tendenci z filmu udělat pompézní masakr proložený dojemnou záchranou rukojmích. Narozdíl od evropského vlivu, který preferuje spíše psychologično nad akčností. No a právě tohle Vyjednavači prospělo. Navíc dokonalý tah co se výběru herců týče. Samuel L. Jackson se netváří jako nějaký druhořadý svalouš co má nadlidské schopnosti a svou roli prožívá asi leckdy víc, než sami diváci. A můj oblíbený Kev Spacey jako vždy podává svou roli naprosto přirozeně a realisticky. Osa příběhu má tu takzvanou šťávu. Má svoje překvapení, spád, svoje hluchá místa a hlavně svůj extra konec. Akce místy stříhnutá se špionážním thrillerem a pár sentimentálními body, aby se vlk nažral a amíci zůstali spokojení. Práce kamery a střihu je patřičně dynamická, což pomáhá dotvářet pocit skutečnosti a nevyumělkovanosti. Původně jsem tenhle film hodnotil jako průměrný, ovšem napodruhé mi přijde, že je podobně jakožto Výkupné Rona Howarda celkem slušným únosňáckým thrillerem, za který se nemusí autoři stydět. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

První film, ve kterém mě totálně sejmul herecký výkon Kevina Spaceyho, který na sebe strhává veškerou pozornost v každé scéně, v níž se vyskytuje. Vyjednavač je špičkový a neotřelý thriller, u kterého jedno zhlédnutí rozhodně nestačí (už jen kvůli dokonalým dialogům mezi již zmiňovaným Spaceym a S. L. Jacksonem, který je v hlavní roli také naprosto skvělý). 90 % ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Sila dua Spacey-Jackson je taká silná, že zahladí všetky nedostatky. A tých bolo minimum. To, že jedna, dve scény nehrajú so scenárom sa odpustí. Ale vtiahnuť do akčného thrilleru kus herectva s pomerne inteligentným scenárom sa nie vždy podarí. Bál som sa záveru mimo budovy, ale ten potešil viac ako mohol. 90%. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Klasická filmová vsuvka, policajný vyjednávač, tentoraz roztiahnutá na plnú minutáž. Ide tu vlastne len o to, aby Černý Petr nezostal v rukách toho černocha a nikoho neprekvapí, že nezostal. Napriek tomu sa Vyjednavač dokáže tváriť dosť zaujímavo. Pri pohľade na zoznam zúčastnených hercov nič prekvapujúce. Na prvý raz som jeho finte podľahol, po druhý už nie. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 10/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +brilantní herci (Jackson vs. Spacey+Morse), výborně rozehraná partie, akce, hudba a drásající atmosféra -malinko zoubek času hlodal/// Brutální napínák, který nemá obdoby. Na film jsem po celou dobu koukal s otevřenou pusou a i když se z počátku tvářil nevinně, po čtvrthodince rozdal karty a začlo se hrát. Vedle Drsnýho Shafta je tohle Jacksonův asi nejlepší film./// Celkem 92%/// ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • V závere nakladajú zraneného Dannyho Romana (Samuel L. Jackson) do sanitky hlavou napred. V ďalšom zábere z vnútra sanitky má však hlavu pri dverách. (ti88na)
  • Příslušníci zásahové jednotky policie mají na vestách oznáčení HBT – Hostage, Barricade, Terrorism. Jednalo se o jednotku podobnou oddílům S.W.A.T., nicméně tato již byla zrušena a Chicago PD má vlastní oddíly S.W.A.T. (JohnSmith)

Reklama

Reklama