Reklama

Reklama

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (459)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Solidní thriller, který se opírá o Samuela L. Jacksona a Kevina Spaceyho jako špičkové charakterní herce v hlavních rolích. Scénář, který obsahuje řadu efektních zvratů, napínavých akčních scén a přitažlivých dialogů, je doslova učebnicovým příkladem, jak může vzniknout moderní divácký žánrový snímek, aniž by se lacině podbízel vkusu publika. K absolutnímu vrcholu žánru sice nepatří a upřímně řečeno obsahuje i určitou dávku obvyklých klišé, přesto je to film, ke kterému se můžu bez problémů vracet. Celkový dojem: 75 %. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých kvalitnejších krimi thrilerov 90. rokov, ktorý ma držal v napätí celých 140 minút a chvíľami som ani nedýchala. Samuel L. Jackson hrá, čo mu sily stačia a Kevin Spacey mu výborne sekunduje. Kto má rád scenáre z prostredia sprenevery alebo korupčného diania na polícii alebo v iných sférach vyšších kruhov, nemal by byť sklamaný. Škoda, že sa dnes už netočia filmy, ktoré by boli tak vzrušujúco napínavé a ktoré by nás nechali tápať v očakávaní, čo sa stane s dobrou - v tomto prípade štvanou - postavou... ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

I lehké žánry mají své události. V tomto případě nevídaný souboj o život v nemilosrdném boji s nejbližšími přáteli-bestiemi, jimž je v takovém případě kdokoliv, vybavený slušností a lidstvím, vydán na milost i nemilost. Rozhodování spíše v minutách než v hodinách, zvraty spíše ve vteřinách než v minutách. A - to je nutno zdůraznit - ve filmu zásluhou "černobílého" okamžiku vznikají v tomto žánru výjimečně zárodky a někdy i víc než zárodky celistvých charakterů a osobností; ne schémat, ale živých lidí. Hodnotím-li žánr, nemohu nevzdat v takovém případě nejvyšší úctu i hodnocení. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Danny Roman patří k nejúspěšnějším chicagským kriminalistům. Jenže pak se mu parťák svěří, že podle jeho informátora došlo ke zpronevěře dobročinného policejního fondu, a vzápětí je zavražděn. Krátce nato vnikne k Dannymu tým inspektora Niebauma a objeví tu podstrčené účty ze zpronevěřeného fondu a také důkazy o tom, že zastřelil svého partnera. Od dosud úspěšného člověka se všichni odvrátí a ještě to celé nafoukne tisk. Zoufalý muž se zabarikáduje v budově a drží tu jako rukojmí Niebauma, jeho asistentku, práskače Rudyho a velitele Frosta. Odmítá je propustit, dokud nebudou odhaleni skuteční pachatelé. Vyjednavač Chris Sabian se pokouší Romanovi dostat pod kůži a ovlivnit jeho jednání. Jenže Roman jeho strategii a manipulace dobře zná - sám je užíval. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná. A celé to bylo zdlouhavé. nezajímavé a vesměs nic extra nepřišlo. A ze Samuela L.Jacksona a Kevina Spaceyho dělat nějaké akční hvězdy také nepovažuji za právě nejlepší nápad. Levný film, který tápe, jak by zaujal. 20% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

v tak podivnom žánri akým je žáner thriller je tento film príkladom, ako by exemplárny kúsok mal vyzerať - so zvládnutými hereckými výkonmi, s obstojne vystavaným napätím a atmosférou ktorá nás drží do konca, so zápletkou a nestupídnymi dialógmi, s neprehnanými scénami a pomerne dobrým príbehom, s kriminálnym podfarbením, pri ktorom čakáte, kto to naozaj mohol byť - skrátka veľmi dobrý "thriller" ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Nočné davové scény pred mrakodrapom sa natáčali dve po sebe idúce noci v septembri 1997, približne od 17:00 do 7:00 hod. Kvôli studenému dažďu a vetru mnoho komparzistov počas noci odišlo alebo si vytvorili antagonistické vzťahy s asistentmi produkcie. Keď natáčanie v noci skončilo, len malé percento zostávajúcich komparzistov si reálne prevzali svoje poukážky na jedlo ako odmenu a väčšina utekala čo najskôr domov. (Arsenal83)
  • Příslušníci zásahové jednotky policie mají na vestách oznáčení HBT – Hostage, Barricade, Terrorism. Jednalo se o jednotku podobnou oddílům S.W.A.T., nicméně tato již byla zrušena a Chicago PD má vlastní oddíly S.W.A.T. (JohnSmith)

Reklama

Reklama