Reklama

Reklama

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (459)

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Povodne som tu mala 4 hviezdy, predsa len, par drobnosti sa mi nezdalo. Ale ked tak uvazujem. Skveli herci, scenar, nic extremne prehnane co do obrazu. Chvilami som sa bavila, chvilami mi bolo do placu, chvilami som bola fakt prekvapena a chvilami bola napata. Siroko daleko o nicom, co som v poslednej dobe videla, nemozem povedat to iste. Zasluzia si plny pocet... ()

InJo 

všechny recenze uživatele

První film, ve kterém mě totálně sejmul herecký výkon Kevina Spaceyho, který na sebe strhává veškerou pozornost v každé scéně, v níž se vyskytuje. Vyjednavač je špičkový a neotřelý thriller, u kterého jedno zhlédnutí rozhodně nestačí (už jen kvůli dokonalým dialogům mezi již zmiňovaným Spaceym a S. L. Jacksonem, který je v hlavní roli také naprosto skvělý). 90 % ()

Reklama

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Film je vyjednavač: "neznáte ho, on nezná vás, a tak vás nemůže podrazit, ale možná že se v něm pletete". -- Nesledujte příběh, totiž, sledujte příběh, ale nepřeříkávejte, nepřemílejte si, nedrmolte si děj, abyste ho mohli v týdnu v kostce s doporučením shrnout přátelům. Napětí se buduje v čase a shrnout se nedá. A klíčovým slovem k odemčení tohohle filmu je "napětí". -- Buďte si vědomi, kam se tu kladou vrcholíky point, po kterých kloužete z jednoho okamžiku do druhého. Syžety (obehraná klišé) jsou tu teprve nájezdové můstky. A tohle je lyžování po syžetech a odměnou je radost z jízdy po úplně nové trati, jste-li zkušený lyžař, ze všech vybraných zatáček a nových výhledů, které jsou zajímavé právě až tím, jak se přehoupnou, až vám budou mizet z očí v další změně kurzu, radost ze zrychlování i z příjemného dojezdu na sluncem prohřátou pláň. -- Tohle je film, který vám chce zpozornět, v čem nespočívá, a v čem spočívá napětí. -- Film je vyjednavač, má vlastní cíl: "neznáte ho, on nezná vás, a tak vás nemůže podrazit, ale možná že se v něm pletete". -- Nenapadlo by mě, že ještě uvidím film, kde je pětiminutová scéna policejního pohřbu, se státními vlajkami a slzami v očích na citech zraněných státních černochů, a ono to bude perfektně fungovat na nové rovině, kde se jako na předváděcím molu otáčí význam slova napětí. -- "Já můžu informace použít, jak budu potřebovat, jsem vyjednavač." -- Všechny žánrové provařeniny, zkorumpovaný systém, naivní policajt, člověk v pasti, pochybná loajalita kolegů, podpora oddané manželky, šachová partie dvou mozků proti sobě i dokonalé partnerství jako z Butche Cassidyho a Sundence Kida, řečnické schopnosti Verbala Kevina Spaceyho, a cokoli dalšího, oč zakopnete, do čeho vlítnete - se tu používá jako dávno sjeté syžety, s nimiž se hraje vyšší a mnohem osvobozenější hra - známé, očekávané scénáře slouží k o to rafinovanější výstavbě napětí, hraje se nová hra se známými kartami - nejen mezi dvěma vyjednavači, ale i mezi filmem a divákem. Užijte si to, a pamatujte: můžete si mít pokerface, jaký chcete, ale film je film: nedívá se na vás, odstřihl vás a je ve výhodě, má velení. Takže spíš přemýšlejte, jak si z něj udělat parťáka, a dopřát si potěšení z jízdy, než abyste se snažili ho přechytračit. -- "Neznáte ho, on nezná vás, a tak vás nemůže podrazit, ale možná že se v něm pletete." ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

I'm a stranger to you. You have no idea what I am capable of. Vynikající! Přesně takhle si představuji kvalitní akční drama. Ač postavené na neoriginálních - tisíckrát omletých základech "vyjednavačských" filmů, dokáže diváka připoutat svojí inteligencí a gradací, které vytváří strhující napětí. Kromě perfektních S.L. Jacksona (ten chlap by to uhrál snad jenom očima) a Spaceyho bych vyzvedla hlavně Davida Morse - kladný záporák, nebo záporný klaďas - od začátku do konce naprosto neprůhledný a matoucí. Podle obsahu jsem čekala průměrnou, zapomnění hodnou podívanou, ale nakonec jsem málem vykoukala obrazovku. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Tady je vidět, jak se na filmu podepsala koprodukce. Amíci mají tendenci z filmu udělat pompézní masakr proložený dojemnou záchranou rukojmích. Narozdíl od evropského vlivu, který preferuje spíše psychologično nad akčností. No a právě tohle Vyjednavači prospělo. Navíc dokonalý tah co se výběru herců týče. Samuel L. Jackson se netváří jako nějaký druhořadý svalouš co má nadlidské schopnosti a svou roli prožívá asi leckdy víc, než sami diváci. A můj oblíbený Kev Spacey jako vždy podává svou roli naprosto přirozeně a realisticky. Osa příběhu má tu takzvanou šťávu. Má svoje překvapení, spád, svoje hluchá místa a hlavně svůj extra konec. Akce místy stříhnutá se špionážním thrillerem a pár sentimentálními body, aby se vlk nažral a amíci zůstali spokojení. Práce kamery a střihu je patřičně dynamická, což pomáhá dotvářet pocit skutečnosti a nevyumělkovanosti. Původně jsem tenhle film hodnotil jako průměrný, ovšem napodruhé mi přijde, že je podobně jakožto Výkupné Rona Howarda celkem slušným únosňáckým thrillerem, za který se nemusí autoři stydět. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Film sa natáčal v Chicagu (Illinois, USA), Long Beach, Los Angeles (Kalifornia, USA) a Iver Heath (Anglicko, Veľká Británia). Natáčanie filmu sa začalo 1. septembra a skončilo 25. novembra 1997. (Arsenal83)
  • Natáčanie Dannyho Romana (Samuel L. Jackson) a rukojemníkov v kanceláriách pre vnútorné záležitosti prebiehalo v štúdiu v Los Angeles v Kalifornii. S cieľom simulovať panorámu Chicaga, ktorú je možné vidieť pri pohľade z okna, bol pomocou šiestich kamier nasnímaný plagát s rozmermi cca 50 na 12 metrov, ktorý bol priamo v Chicagu a ten potom vložili do filmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama