Reklama

Reklama

VOD (1)

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (458)

sharky 

všechny recenze uživatele

85% Na přebalu mnoha filmů bývá napsáno: thriller, co bere dech. tohle je jeden z mála případů, kdy je to fakt pravda. po pomalém rozjezdu se najednou během pár vteřin dostáváme do nekončícího sledu napínavých scén, které i díky skvělým herců a výborné hudbě, nemají slabé místo. Akorát padouch je předvídatelný. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Snad mě moji oblíbení (vzhledem k jejich sborovému nadšení a hodnocení v oblacích) nesejmou a křivě neobviní , ale Vyjebávač, je snůškou neskutečných, nelogických a neuvěřitelně blbých praklišáren, že to snad nikdo nemohl myslet vážně ani vzdáleně. Nic na tom nezmění ani můj úplně nejvíc největší kámoš z černé čtvrti SLJ a chválení, jindy bezchybného Spaceyho, mně přijde poněkud tristní a spíše jako síla setrvačnosti. Jeho vševědoucího Sabiana mám chuť usmrtit již při pátém zazvonění telefonu a "psychologická hra" dvou profesionálních, vyjebávacích guru a jejich geniálních mozků ( škleb a vyprsknutí), je opravdu moc i na blba mých rozměrů. Pánbůhzaplať, že to ti kluci tak nějak zmáknou, k neuvěření. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kvalitný komerčný triler, ktorý ponúkne to, čo aj sľubuje. Myslím, že to na vysoké žánrové hodnotenie úplne stačí. Vyjednávač má ďaleko cez dve hodiny a napriek tomu nikdy nenudí, častokrát sa v ňom riešia veľmi napínavé situácie a našťastie sú v nich vždy Jackson so Spaceym. Stále je to ale rutinný triler, takže nesmiete riešiť uveriteľnosť zápletky a obligátne finále, odohrávajúce sa mimo dovtedy vytýčený rajón s nejakou tou prestrelkou. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Danny a Chris k sobě hledají cestu. Oba jsou profesionální policejní vyjednavači, ale nyní stojí na opačné straně barikády. Oba mají svoje zájmy a oba dobře vědí, že "překecat" toho druhého nestačí. Dannyho bývalí parťáci totiž zcizili hodně peněz, ale obětního beránka si rozhodně nevybrali šťastným způsobem. Takhle začíná film, který by se patrně ztratil v přeplněných regálech videopůjčoven, kdyby v něm ve slovních přestřelkách neexcelovali dva mí nejoblíbenější herci. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých filmov, keď si poviete, uf, ten Samuel L. Jackson je fakt dobrý herec a zaradíte ho do svojej top 20. Takto sa pyšne môžem postaviť pred akéhokoľvek slniečkára a zahlásiť: Mám troch až štyroch čiernych hercov v osobnej dvadsiatke, splnil som normu!" Myslím, že aj Biden a iní pedofilní chuťovkári z Bieleho domu mi môžu len ticho závidieť. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Natáčanie Dannyho Romana (Samuel L. Jackson) a rukojemníkov v kanceláriách pre vnútorné záležitosti prebiehalo v štúdiu v Los Angeles v Kalifornii. S cieľom simulovať panorámu Chicaga, ktorú je možné vidieť pri pohľade z okna, bol pomocou šiestich kamier nasnímaný plagát s rozmermi cca 50 na 12 metrov, ktorý bol priamo v Chicagu a ten potom vložili do filmu. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Chicagu (Illinois, USA), Long Beach, Los Angeles (Kalifornia, USA) a Iver Heath (Anglicko, Veľká Británia). Natáčanie filmu sa začalo 1. septembra a skončilo 25. novembra 1997. (Arsenal83)
  • Film byl původně napsán pro Sylvestra Stalloneho a Kevina Spaceyho. Spacey měl hrát vyjednavače, který drží rukojmí a Stallone policejního vyjednavače. Když však Stallone od projektu odstoupil, Spacey se rozhodl vzít roli, kterou měl hrát Stallone a do „své“ role obsadit někoho jiného. Do role vyjednavače, který drží rukojmí, byl nakonec obsazen Samuel L. Jackson. (becki_tu)

Reklama

Reklama