Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na nebesích propukla válka. Hordy zrádcovských andělů, vedených nemilosrdným Gabrielem, se vydají na zem zničit lidské pokolení. Thomas Dagget koketoval před časem s kněžským rouchem, ale posléze se stal tvrdým losangelským policistou. Nyní vyšetřuje vraždu muže a při jeho identifikaci objeví několik nezvyklých věcí : potrhanou bibli zašitou v šatech, nekrolog o usmrceném plukovníkovi v arizonských novinách a exemplář knihy, adresovaný nebesům. Dagget se proto vydává do Arizony, kde se nachází i Gabrielův protivník Simon. Všichni se zajímají o mrtvého plukovníka, všichni chtějí ukořistit jeho duši. Přenese se válka z nebes na Zemi? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (78)

kosta73 

všechny recenze uživatele

Zajímavé a mnohoslibné téma a Walken předbíhající svoje herecké kolegy o několik koňských délek. Ohromující síla jeho charismatu mu propůjčuje zcela přirozenou nadřazenost nad ostatními, která se pro jeho postavu ( společně s jeho mimozemským vzhledem ) pochopitelně velmi hodí. Bohužel průběh filmu nedosáhl té úrovně, kterou jsem očekával ( a vroucně si přál ) a to i přes nesporně skvělé okamžiky plynoucí z nevšedního scénáře. A tak kromě již zmíněného Walkenova výkonu mě zaujal hlavně přirozený půvab Virginii Madsen. A taky parádní cover, který jako by vypadl z obalů alb thrashových titánů z Bay Area. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

The Prophecy stojí na modifikované mytologii o andělech do záživného konfliktu hodných (Bohu poslušných) a zlých (žárlících na lidi) a je to zajímavá originální podívaná. Může vás předběžně odradit téma víry, to je ale osekané na základní dřeň, aby měly hodné postavy nějakou motivaci a dilema - hlavní téma je zmíněná válka andělů. Nevím nic o pozadí vzniku, ale dovedu si představit příběh jako nadupaný, politicky nekorektní komiks. Kladné postavy (Elias Koteas s příčeskem a tady ještě pořád krásná Virginia Madsen v brunetí verzi) moc nezaujmou, o to víc ale film nakopává démonický Christopher Walken v roli archanděla Gabriela, se svou vizáží a oblečením neodbytně připomínající Nicka Cave. Walkenův zlověstný herecký projev a kažení života lidem je motor filmu. Samozřejmě nesmím zapomenout ani na dalšího padlého anděla Lucifera, kterého si díky dokonalému Mortensenovi budete pamatovat i přes kratší čas na obrazovce. Dobrá zábava na letní večer. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Study your math, kids. Key to the Universe..“ Je Walkenova postava blázen, co si o sobě myslí, že je vrána? Chystá se vylučovat? Nebo ten divný posez značí, že tu máme archanděla Gabriela? Tu a tam se zjeví působivá scéna, nebo spíše moment, ale jinak ta neucelená religiózní báchorka trpí na neschopnost udržet atmosféru a občas i myšlenku. Evidentně to před Pánem prstenů neviděl Jackson, jinak by překopal obsazení. Stoltz by byl Aragorn, Mortensen Denethor (i s tou dočervena zaflákanou hubou) a Walken bez vlasů by dal Gluma, aniž by se použilo CGI.. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Absolutní srdcovka, která mě neomrzela ani po 20letech a asi ani nikdy neomrzí. Pro člověka, kterého zajímá mytologie andělů, se není co divit. Pořád obdivuju, jak tvůrci udrželi kvalitu na dobré úrovni, i v dalších 2 dílech. Byť je celé sérii Boží Armády celkem 5 filmů. Ovšem jen zákl. trilogie je s Walkenem. A propó, od té doby neřeknu Walkenovi jinak, než archanděl Gabriel. Je druhý nejlepší. 1.místo okupuje Tilda Swinton. Od šikovného tvůrce nesmrtelného Highlandera, btw. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jedná se o velice netradičně pojatý film s náboženským podtextem. Ve filmu najdete různé odkazy i postavy z bible, které režisér pojal svým osobitým stylem a ,,díky bohu, že to udělal‘‘. Postavu Gabriela zná asi každý. Už ve filmu Constantine z něj udělali padoucha. Zde ovšem tomu nasadil Widen korunu. Ti z vás, kdo jsou těžce věřící, by se asi na tento film dívat neměli. Christopher Walken se pro tuto roli snad narodil. Nikdo jiný by nedokázal tak dobře a přesvědčivě zahrát sobeckého, arogantního a rouhačského anděla, který chce zničit svět. Hlášky, kterými nás podaroval, jsou dobré jak v českém, tak i anglickém jazyce. Jedná se o velice povedený snímek, který je svým způsobem originální a těžce zapomenutelný. Bavíme se samozřejmě o prvním díle. Pokračování už tak úspěšné nejsou. 70% ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama