Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedinečná výzva o přežití je zde - jste na ni připraveni? Tropický ráj se pro skupinu soutěžících změní v noční můru, ve které budou muset bojovat nejen s nedostatkem jídla a pohodlí, ale hlavně mezi sebou. Pohádkovou výhru 2 500 000 korun ale může vyhrát pouze jeden. Kdo se stane vítězem? Začíná nejnáročnější show - Survivor Česko & Slovensko. (TV Nova)

(více)

Recenze (183)

Hismael 

všechny recenze uživatele

Nejznámější Americký Survivor se natáčí od roku 1999 na různých místech světa. Má aktuálně 41 sérií, každá série má do 17 dílů, každý díl trvá cca 45 minut a celkově soutěž trvá 39 dní. Tato Československá verze Survivoru v Dominikánské republice, kde zároveň natáčejí i jiné státy, se vzhledově té americké +- podobá, ale absolutně se rozchází v délce trvání, pravidlech vyřazování a v přístupu přežití na ostrově. Z nekonečných 67 dní se natočilo 32 dílů a každý díl má 2 hodiny. Aby se vše zaplatilo, musí být prostor pro reklamu a to je důvod, proč je to tak protahované. To co Americká verze nezná je duel, což je pravidlo, díky kterému se i soutěžící, který neustále dostává nejvíc hlasů na vyřazení, může udržet prakticky až do finále. V americké verzi by šel okamžitě domu. Ve vybavení na ostrově, je Československá verze k soutěžícím o dost přívětivější. Mají příbor, hrnečky, plošinu na spaní, pravidelný i když dost omezený příděl rýže a rovnou i pitnou vodu. Rozdíl je ale v tom, že vše je brané hodně sportovně. Na ostrově je trochu kokosu, který později soutěžící dostávají, protože už nebylo kde brát + část moře téměř bez ryb. Těžko by někdo v takových podmínkách zvládal každodenní souboje. Většinu času se vyřazuje každý druhý díl a v těch ostatních uvidíte častokrát i dva souboje o odměnu. Vše se tedy maximálně protahuje až do finále, kde jsou pravidla už zase úplně jiná. Mnohem složitější než v Americké verzi. Porovnávání jednotlivých verzí je právě ten důvod, obrovského rozdílu hodnocení. Ve výsledku ale postavit celebrity proti neznámím lidem není špatný nápad. Pak už jen záleží, jak moc dokážete přijímat odlišné věci a kolik jste ochotní tomu věnovat času, protože tohle bude na hodně dlouho. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

KDO PŘEŽIJE (Americká verze) jsem viděl několik řad a musím říct, že každá mě bavila. Naopak s českou verzí jsem ještě neměl tu čest. Hned na úvod komentáře musím dodat, že ta česká nesahá té americké ani po kotníky. Začátky byly hodně krutý a já jsem uvažoval, že to vzdám a koukat nebudu. Nakonec jsem to dokoukal. To ale nemění nic na tom, že je to hodně slabej odvar KDO PŘEŽIJE. Na můj vkus je to nehorázně dlouhý, natahovaný a se spoustou zbytečnejch a nepodstatnejch keců. Dalším hřebíkem do rakve je stopáž. Každej díl bych zkrátil minimálně o polovinu. Za mě se ani moc nepovedl výběr soutěžících. Sice jsem si i tady pár favoritů našel ale většina lidí u mě moc sympatií nesklidila. Ondřej Novotný jako moderátor tomu taky zrovna dvakrát nepřidal. Ať se radši stará o Oktagon a nesere se do podobnejch věcí. Nakonec jsem aspoň rád, že měla porota rozum a vítězem se po zásluze stal jeden z mých favoritů. Ani to však nemůže změnit moje hodnocení. Slabý 2 hvězdy. ()

Reklama

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem dlouholetým fanouškem soutěže Survivor. Vždy mě v ní bavilo soupeření dvou týmů, užíval jsem si i propracované intrikování, manipulace a jiné záludnosti v podání některých hráčů, ale tomu všemu vždy dávala úplně jiný rozměr každodenní snaha účastníků zajistit si jídlo, vylepšit přístřeší a dosáhnout alespoň relativního pohodlí (nebo co nejmenšího nepohodlí). Pro všechny tyto důvody jsem se na tento pořad těšil. Jasně, nejsem tak naivní, abych čekal nejvyšší kvalitu, ale to, co jsem viděl už v první epizodě, mě donutilo zapátrat na internetech. A co se nedozvím? Nova chtěla být zase jednou světová za malé peníze, takže koupila TURECKOU (!!!) licenci pořadu. WTF?!?! A euroasijská telenovelová velmoc nezklamala a stvořila něco na způsob Vyvolených na ostrově. Soutěže si byly tak podobné, že mě začaly zakrátko nudit, boj o přežití- nula, nula, nic, o to víc se ale pomlouvalo a ohováralo. Přesto všechno jsem zatnul zuby a vydržel tři epizody, pak jsem vyměkl, poctivě jsem sledoval jen soutěže a v průběhu nekonečného žvanění jsem se věnoval vedlejším činnostem. Přestože jsem mohl přijít s hodnocením a komentářem/ recenzí už po zmíněných třech dílech, v souladu s pravidly ČSFD jsem vydržel až do finále a díky tomu mohu přidat pár postřehů. Ondřej Novotný byl buď tak otrávený svou účastí v projektu, nebo se mu jen nechtělo, ale jeho výkon byl fakt chabý. Pokud šlo o soutěžící, zaujaly mě dvě. Jasným démonem v soutěžích pro mě byla Xénia Gregušová, která neskutečně makala, a leckterý muž by jí mohl to nasazení závidět. A asi i záviděl. Dalším překvapením pro mě byla Veronika "Veve" Přikrylová, jíž bylo téměř jedno, zda v té které disciplíně zvítězí, ale vždy ji chtěla dokončit (bez ohledu na své zdraví). Na začátku jsem byl znechucený z toho, že sem produkce zase nasadila nějakou modelku, ale teď se musím omluvit, protože ta "trapná" modelka předvedla přímo ocelovou vůli a neskutečnou odolnost. Smekám. Ale ani dvě tak skvělé účastnice nedokázaly tento česko- slovensko- turecký paskvil dostat z odpadu. / Poučení: Těšíš se na mutaci svého oblíbeného pořadu? O to větší bude tvé zklamání. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Fíha...jeblá Pazderková, protěžovaný Gábor (může třeba lízat žábu), Xénia s holou řiťou nebo Vojtíšek - ten bohužel tak nějak trošku symbolizuje současnou mladší generaci. Tragéd bez sebereflexe, uzlíček komplexů a strachu byl vlastně hrdina, že tam jednu noc přespal 😄. Celá ta režie pořadu, ty lidi - fakt je to hnusný brajgl...nechutný. Zlaté Hry bez hranic...jsem už starší konzervativní člověk, nevím co mě to napadlo si to pustit. 20% ()

Peytl odpad!

všechny recenze uživatele

Zlatej covid... Nedalo mi to, na ČSFD nepíši již drahnou dobu(krom opileckých výkřiků)z důvodů, které sem nechci tahat, ale Ondřeji, tebe opravdu tak finančně položil Kareš, že ze sebe děláš debila v takovým panoptiku? Je mi za tebe trapně a to jsem si tě celá léta vážil a držel ti palce. Inu, bojovník neznamená být rovnej chlap... to jsem netušil. Jo, abych nezapomněl, měl jsem za to, že fejk profily, které vytáhnou shit z černých čísel jsou jen u Slunečné, no, tak ne. Ostuda! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (24)

  • Markíza show původně vysílala od 20:30, po 2 týdnech ji přesunula na časy okolo 22. hodiny, později dokonce až okolo 23. hodiny. (Zix.)
  • V Česku i na Slovensku se vysílaly 2x do týdne cca 2,5hodinové díly. Na Slovensku byly epizody kvůli kritice délky zkráceny na polovinu a byly vysílány 4 díly týdně. (Zix.)

Reklama

Reklama