Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedinečná výzva o přežití je zde - jste na ni připraveni? Tropický ráj se pro skupinu soutěžících změní v noční můru, ve které budou muset bojovat nejen s nedostatkem jídla a pohodlí, ale hlavně mezi sebou. Pohádkovou výhru 2 500 000 korun ale může vyhrát pouze jeden. Kdo se stane vítězem? Začíná nejnáročnější show - Survivor Česko & Slovensko. (TV Nova)

(více)

Recenze (183)

kinghome odpad!

všechny recenze uživatele

Je smutný, co zase Nova provedla s tak skvělým konceptem jako je survivor. Nejde ani tak o soutěžící nebo soutěže obecně, ale o způsob, kterým je vše sestříhané. Všichni v produkci mají strašně málo času na vytvoření něčeho zajímavého, proto má každý díl 2 hodiny. V originálním Survivoru, když to přeženu, tak každý záběr má smysl, ale tady je 95% záběrů naprostý odpad bez jakéhokoliv významu, vše je dokonce tak špatně natočené, že je skoro polovina záběrů rozmazaná nebo má někdo useklou hlavu a když už se konečně nějaký záběr povede, tak je tam nahovno zvuk. Tohle je ještě horší nez Robinsonuv ostrov a to o parník. Bohužel je to jen nepovedená parodie na Survivor, nic víc. Po dvou dílech a 4 ztracených hodinách nemám sílu pokračovat dál. ()

Petroff odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděl jsem asi 30 minut. Zvláštní. Teamy si tam říkají "kmeny". Proč? Vybavujete si takovej ten dětskej soutěžní pořad: Bludiště? Tak tohle je to samý, jen s dospělýma, někde na pláži... Parta dospělých běhá člunkovej běh, házej kroužky, pořád je to "velmi vyrovnané" a nakonec jedna z celebrit trefí o jeden balónek do díry dřív, než ta z druhého kmene - aplaus: "Neuvěřitelné!" Řvou tam u toho, jakoby kdyby vyhráli jakoby olymbyádu, ti naše jakože zelebryti. Proč se takové věci točí a hlavně: proč se na to někdo dívá? To mají diváci fakt tak nudný životy? ()

Reklama

Hismael 

všechny recenze uživatele

Nejznámější Americký Survivor se natáčí od roku 1999 na různých místech světa. Má aktuálně 41 sérií, každá série má do 17 dílů, každý díl trvá cca 45 minut a celkově soutěž trvá 39 dní. Tato Československá verze Survivoru v Dominikánské republice, kde zároveň natáčejí i jiné státy, se vzhledově té americké +- podobá, ale absolutně se rozchází v délce trvání, pravidlech vyřazování a v přístupu přežití na ostrově. Z nekonečných 67 dní se natočilo 32 dílů a každý díl má 2 hodiny. Aby se vše zaplatilo, musí být prostor pro reklamu a to je důvod, proč je to tak protahované. To co Americká verze nezná je duel, což je pravidlo, díky kterému se i soutěžící, který neustále dostává nejvíc hlasů na vyřazení, může udržet prakticky až do finále. V americké verzi by šel okamžitě domu. Ve vybavení na ostrově, je Československá verze k soutěžícím o dost přívětivější. Mají příbor, hrnečky, plošinu na spaní, pravidelný i když dost omezený příděl rýže a rovnou i pitnou vodu. Rozdíl je ale v tom, že vše je brané hodně sportovně. Na ostrově je trochu kokosu, který později soutěžící dostávají, protože už nebylo kde brát + část moře téměř bez ryb. Těžko by někdo v takových podmínkách zvládal každodenní souboje. Většinu času se vyřazuje každý druhý díl a v těch ostatních uvidíte častokrát i dva souboje o odměnu. Vše se tedy maximálně protahuje až do finále, kde jsou pravidla už zase úplně jiná. Mnohem složitější než v Americké verzi. Porovnávání jednotlivých verzí je právě ten důvod, obrovského rozdílu hodnocení. Ve výsledku ale postavit celebrity proti neznámím lidem není špatný nápad. Pak už jen záleží, jak moc dokážete přijímat odlišné věci a kolik jste ochotní tomu věnovat času, protože tohle bude na hodně dlouho. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Soutezici "celebrity" a modely neznam takze nepatrim ke zklamanym divakum z odstoupeni dvou celebritek moderatora Tomase Zastery a fotbalisty Nathana Dzabu. Ani moderatora Ondreje Novotneho. Nudil jsem se a sotva dodival jeden dil. Ve zdolavani fyzickych prekazek bych si rad zasoutezil. Soutezici potrebuji silu, vytrvalost, taktiku. Jinak je to ostrov ztroskotancu, kteri zmohnou, nenajedi se. Dusna atmosfera a napeti, ostre vymeny nazoru. ()

Bedy odpad!

všechny recenze uživatele

No víc to pokazit ani nešlo. Úspěšná Americká reality show nám dala jasný recept, jak by to mělo vypadat a my nejsme schopni se toho držet. Totálně dlouhý první díl, kde se kecá o úplném hov**. Nudní soutěžící a ještě více nudnější moderátor Novotný, ale u něj jsem nic jiného neočekával, potom co předváděl v Robinsonově ostrově. Potom absolutně nechápu proč jsme to sestříhali, tak nesmyslně a nemůžeme z toho udělat krásnou spádovou reality show. Je tam plno nesmyslných věci kupříkladu toliko soutěží, nepochopitelný závěrečný duel, který úplně znehodnotí kmenovou radu, takže v podstatě nemá cenu taktizovat. Máme tu také individuální imunitu, o kterou hrajeme již před sloučením, což je dle mne kravina. Češi to propagovali jako nejdrsnější soutěž na světě, ale já v tom vidím spíše takovou krásnou dovolenou, kde vám pěkně připraví podestýlku, potom dečky, aby nám náhodou soutěžící nenastydli, plno odměn o jídlo, aby si i přes prohru kmene na každého dostalo, v podstatě jim můžeme rovnou připravovat snídani, oběd a večeři. Teda zklamání z mé strany je obrovské, no popravdě bych to radši ani neviděl. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (24)

  • Kmenová rada ve skutečnosti trvala hodinu a půl. (TheSlezy)
  • Survivor sérii pro TV Nova a Markíza natáčela turecká produkce Acun Medya, která má za sebou desítky sérií. (TheSlezy)
  • Survivor se začal natáčet krátce po novém roce v lednu 2022, doslova pár dní poté měl premiéru v televizi. Nejdříve měla být premiéra 11. ledna, poté byla kvůli problémům s covidem-19 posunuta o týden na 18. ledna. (Zix.)

Reklama

Reklama