Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policista Scott Roper miluje rychlá auta, sázky na dostizích a fotografku Ronnie Tate, se kterou se však před časem rozešel. Kromě toho patří díky své výmluvnosti k nejlepším vyjednávačům sanfranciské policie. Když je zdánlivě zcela bezdůvodně zavražděn jeho přítel a kolega Sam, rozhodne se vypátrat vraha navzdory všem potížím i rozkazům svého šéfa. Dostane se na stopu cynického Michaela Kordy, který chystá velkou loupež v klenotnictví a nelítostně likviduje každého, kdo by mohl jeho plán překazit. Přes nařízení svého šéfa Scott nejen pokračuje v pátrání, ale zapojí do něj i svého nového parťáka, mladého ostřelovače Kevina, který se chce také stát vyjednávačem. Po brutálním přepadení se Kordovi podaří uprchnout i s lupem a jedním rukojmím. Scott s Kevinem ho ale dopadnou. Jejich radost netrvá dlouho. Zatímco se Scott marně pokouší přesvědčit Ronnie, že se polepší, Korda uprchne z vězení a unese ji. Hodlá dívku vyměnit za uloupené diamanty, uložené nyní na policejní stanici. (TV Nova)

(více)

Recenze (106)

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[7/10] Policajt zo San Francisca je pre mňa dosť dobrý akčný film, ktorý milovníka akčného žánru určite poteší. Eddie Murphy stvárnil rolu policajta prekvapivo výborne, čo som ani nečakal. Príbeh je síce z tých slabších odvarov, ale zachranujú ho dosť dobré akčné scény, najviac sa mi páčila finálna akčná pasáž.. Film ma milo prekvapil a som spokojný. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Scott Roper (Eddie Murphy) je vyjednavačem u San Franciské policie. Po jednom úspěšném zásahu dostane na krk parťáka ( Michael Rapaport). A také čistě náhodou zabijou jeho dávného přítele. A taky (zase čistě náhodou) se vrátí ke své bývalé přitelkyni. A zápletka je na světě.. Scott se chce pomstít, šílený zabiják (Michael Wincott) mu zase chce unést přítelkyni, a parťák je tam tak trošku navíc. Celý film mi přišel spláclý z hromady různých minipříběhů, které jsou sešity dokupy horkou jehlou (Proč byl Scott Roper vyjednavačem, když jediné vyjednávání bylo v úvodní scéně na začátku. I když byl vyjednavačem, tak proč si celé dny pobíhal po městě jako "obyčejný" policajt? Jeho přítelkyně tam měla jedinou roli, a to nechat se unést. A již zmiňovaná (crossem) akce, při které si do tajné záložní pistole nachystal jen dva náboje). Škoda Eddie, ani tohle nevyšlo (i když je to lepší než Tvé komedie). A Ty, český distributore, divák není blbej, a změněným názvem ho nenachytáš... ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Ale jo, kdysi jsem to ocenila 4 hvězdami z paměti jakési kvalitní podívané, a i když po znovuprojekci mám poněkud jiný pocit, hodnocení měnit nebudu. Zejména pro určitou slabost pro Eddieho, který zde o to míň vtipkoval o co víc hrál, ať už taktizujícího policejního vyjednavače nebo parťáka či milence pod tlakem okamžiků v nenadálých situacích, vyžadujících rozhodnost, jednání a především určité emoce, což jsem mu fakt věřila. Scénu usmíření s krásnou Carmen nebo jejího napadení šíleným magorem v bytě jsem si naplno prožila s nimi, což je základní prvek filmového poslání, a proto ostatní mezery a díry ve scénáři velkoryse pomíjím. Přece jen éra vzniku snímku zapadá do rozpětí mé oblíbené doby, kdy poctivá filmařina měla v sobě něco maličko navíc oproti tvorbě daleko před a dnes. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(77%) Konečně tu vidím E. Murphyho ve vážnější roli, a že se mu to povedlo! Jeho postava je podobná jako v sérii Policajt z Beverly Hills, ale hlášky se zde krotí. Nebo takhle, hlášky má dobré, ale ujeté až komediální scény tu nejsou. Příběh je prostý, zápletka jednoduchá, ale celé je to dobře natočené. Působí to jako trochu drsnější krimi thriller s výborným záporákem. Ke konci už to moc nepřekvapí, ale o nudu není nouze. I je to dost napínavé. Akce je slušná, nejvíc se mi líbila asi delší sekvence s tramvají. Krom Murphyho mě bavily téměř všechny postavy, včetně jeho dívky a parťáka. Něco by se tu vyladit ještě dalo, ale v rámci možností to asi lépe dopadnout nemohlo. Jsem rád, že jsem si tento mnou unikající film doplnil. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Slušně odvedená práce z doby, kdy se ještě Murphy neměl zapotřebí ztrapňovat ve fekálních a rodinných komediích. Dalším kladem potom určitě Wincott, coby slušný parchant (tak nějak z povolání, že) a Rapaport, jako Murphyo parťák, s výrazem totálního mimoně. Logice jen nejde moc naproti snadnost, s jakou se z vězení Wincottova postava dostala (přeci jenom, loupežná vražda několika osob - pochybuji, že zrovna v Americe by to měl takto snadné). Ale to je detail. 60% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • V závěrečných titulcích hraje „Oh, Yeah, It Feels So Good“ od New Edition. (SONY_)
  • Závěrečná scéna se natáčela na námořní základně Mare Island ve Vallejo v Kalifornii, rok poté, co byla základna uzavřena. (HappySmile)

Reklama

Reklama