Reklama

Reklama

Když zlobr Shrek zachránil princeznu Fionu a překonal s ní mnohá protivenství, měli spolu podle pohádkových zákonů žít šťastně až do smrti. Jenže jak se záhy ukáže, tak jednoduché to zase nebude. Když po návratu z líbánek najdou ve své močálové chaloupce užvaněného osla, který u nich hodlá na čas zůstat, protože jeho dračice je poslední dobou nějaká divná, je to jen začátek. Vzápětí se totiž u dveří objeví posel s pozváním od Fioniných rodičů, krále Harolda a královny Lillian. Shrekovi se na návštěvu nechce, ale Fiona ho přesvědčí, a tak se nakonec vydají na cestu, doprovázeni oslem. Král je v šoku a při večeři se se Shrekem do krve pohádá. Fiona Shrekovi vyčte, že se z lásky k němu změnila, což on zřejmě není ochoten udělat. Situaci ještě zhorší Dobrá víla, která nevybíravě nutí krále Harolda, aby dodržel dávnou úmluvu, že Fionu si má vzít za ženu její syn, samolibý princ Krasoň… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (713)

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Už první minuty, kdy se každou chvíli objeví parodie známého okamžiku ze známého filmu, dávají tušit, v jakém duchu se Shrek 2 ponese - už to není parodie na pohádky, jako spíš parodie v hávu pohádky. Zůstaly pohádkové bytosti a prostředí, ale to, co zažívají, by klidně mohlo zářit ve Žhavých výstřelech. A mně se líbily jak Žhavé výstřely, tak Shrek 2 - který je vtipný i právě díky tomu, že se vše odehrává v pohádkovém prostředí, které samo ještě navíc umožňuje vytvářet další a další komické situace.... Vlastně Shrek 2 je non-stop zábavná jízda, kdy opravdu nemá cenu počítat výbuchy a záchvaty smíchu. A Antonio Banderas jako kocour v botách je k sežrání:-) Čistých 5* to sice není, ale 4* jsou málo. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Docela dorbá pohádka. Sice jsou názory, že se jedná o film pro dospělé, ale to je nesmysl. Tenhle film je určen pro děti a jedna písnička nevinně zmiňující sex na tom nic nemění. I přesto, že se mi film líbil, jsem přesvědčen, že nepatří mezi nejlepších 200 filmů. Až se technika animace zlepší, po Shrekovi neštěkne ani pes. A čas mi dá za oravdu. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Andrew Adamson, Joe Stillman, J. David Stem, David N. Weiss .. Tohoto budou 4 díly? Inu parodovat se dá pořád, ale chtělo by to vytvořit i něco jiného (a to jim moc nejde viz Příběh žraloka a vlastně ani tady, jakmile opustí vody parodie a snaží se být tvůrčí). Už první Shrek mě nijak zvláště nesložil a tady je to stejné, spíše trochu slabší! Každopádně své dílčí kvality to má, ale PIXAR je prostě (nej)lepší.. 65%. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Andrew Adamson, Joe Stillman, J. David Stem, David N. Weiss / Andrew Adamson William Steig | Hudba: Harry Gregson-Williams | Produkcia: Aron Warner, John H. Williams, David Lipman | Distribúcia: DreamWorks Pictures | Štúdio: DreamWorks Animation, Pacific Data Images | Rozpočet: 150 miliónov $ | Tržba: 919,838,758$ | Málokrát sa stáva, že druhý pokus sa podarý viac, než ten pôvodný. Dodnes si pamätám na chvíľe, keď som to videl prvý krát. Smial som sa ako malé decko, stratil som pojem o čase a hltal som každé slovo a tón hudby. Pozeral som sa na niečo, čo zviedlo všetko umenie vyberania tých najpôsobivejších elementov pre vytvorenie kultkomercie. Najdokonalejšia časť? Pinoccio alias Mission Impossibe – najdokonalejšie spojenie scény s hudbou. A pritom všetkom ešte neskutočne rozprávkové. Premňa najvtipnejší animák všetkých čias. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Davam plny pocet bodov aj napriek tomu, ze to je "iba" dvojka. Tvorcom sa totiz podarilo vytvorit nadherne "volne" pokracovanie jednicky. Napchali sem tolko coolovych hlasok a skvelych gagov, az som mal pocit, ze v jednicke ich bolo menej. Jednoduchy, ale vystizny komentar k Shrekovi 2 by mal zniet asi takto: Zabava a romantika opat 100% zarucene ! ()

Galerie (106)

Zajímavosti (48)

  • Conrad Vernon, jeden ze tří režisérů filmu, opět namluvil postavičku Perníčka (původně ji namluvil jenom jako referenci, která měla být později nahrazena hlasem herce). (duklak2)
  • Během prvního promítacího víkendu (21. – 23. 5.) se film postaral o druhý nejlepší víkendový výdělek všech dob, když se se sumou 108 milionů amerických dolarů zařadil za prvního Spider-Mana (2002) se 114,8 miliony. Shrek 2 se promítal už od středy, takže celková suma za první víkend v severoamerických kinech byla o 20,9 milionů vyšší. Zelený hrdina se rovněž stal držitelem nejvyššího "otevíráku" pro animovaný film, protože porazil loňský hit Hledá se Nemo (2003) a jeho 70,3 milionový debut. Během druhého, zeleného víkendu návštěvníci kin dokonce zanechali v pokladnách o 2 miliony víc, než Nemo získal v prvním. (imro)
  • Dabér Mike Myers, který v původním znění namluvil Shreka, si za tento díl vydělal solidních 10 milionů amerických dolarů (v té době 265,98 milionů Kč). Za předchozí díl (2001) dostal 3 miliony amerických dolarů (116,45 milionů Kč) a za třetí (2007) a čtvrtý díl (2010) 15 milionů amerických dolarů (395,7 milionů Kč). (duklak2)

Související novinky

Pátý Shrek dostal datum premiéry

Pátý Shrek dostal datum premiéry

13.07.2024

Shrek má mezi všeobecně oblíbenými animáky poměrně výsadní postavení. Přestože od premiéry prvního dílu pohádkové série uplynulo již více než 23 let, její hrdina je stále živý a mezi fandy… (více)

Od Spider-Mana ke Kocourovi v botách

Od Spider-Mana ke Kocourovi v botách

27.02.2019

Režisér Bob Persichetti má za sebou dobrý týden. V neděli jeho snímek Spider-Man: Paralelní světy vyhrál Oscara za nejlepší animovaný film, a dnes se upsal režii další lukrativní značky – tentokrát… (více)

Reklama

Reklama