Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Melinda Sordino je mladá dívka chodící do deváté třídy. Nyní začal nový školní rok. Je samozřejmé, že nikdo se na školu netěší, ale ona obzvláště. Všichni její přátelé se k ní totiž po té osudné noci otočili zády a dívají se na ni skrze prsty. Dokonce i její nejlepší kamarádky, s nimiž se přátelila už mnoho let. Melinda je otřesená zážitkem a snaží se na to zapomenout a žít dál, jenže nic nejde tak lehce. Vzpomíná na ten osudový den, ve kterém se to všechno stalo, a vzpomínky vyplouvají na povrch. Ve škole se s ní nikdo nebaví, Melinda se zhorší v učení. Nejstrašnější na tom však je to, že její rodiče nic netuší a myslí si, že je vše v naprostém pořádku. Chudák dívka marně hledá někde oporu. (Ssimca)

(více)

Recenze (243)

misterz 

všechny recenze uživatele

Námet nie je zlý, len žiaľ nebola tu dobrá réžia a ani to nebolo rozvinuté do rozumnejšieho príbehu. V oboch smeroch to chcelo viac života, viac energie a možno aj nejaký nápad. Prakticky celý film sa tu divák borí slimačím tempom jednou smutnou udalosťou hlavnej hrdinky a dôvodmi jej konania, avšak nudne, nezáživne a odtažito, pričom za najväčšie pozitívum sa tu dá pokladať jedine slušná psychologizácia tejto postavy. Záver síce mnohé zlepšil, len škoda, že išlo iba o pár minút z celého filmu. Z toho dôvodu sa nedostavili takmer žiadne emócie ani nič iné hodné zapamätania. Škoda toho, potenciál by tu bol. Jeden z filmov, ktorý aj napriek trefnému názvu toho veľa nepovie, a na ktorý sa do pár dní poľahky zabudne. 60/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Melinda prožila otřesný zážitek, se kterým se bohužel nikomu nesvěřila a všichni jí mají za práskače, čímž je úplně vyloučena z kolektivu a je terčem šikany. Snaží se se svým problémem vyrovnat sama, ale to není úplně v jejích silách. Normální příběh, který nenabízí nic úžasného, takže z toho je takový průměr. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Děti sou svině,to mi víme.Pubertální zrůdičky bez špetky svědomí,to mi víme.Šikana je hnus,to mi víme.Ale hlavně Kristen je miláček a skvělá herečka,to mi přece víme!Studené drama,ukazující tvrdou realitu odstrkovaných dětí,z nefunkční rodiny,jenž obklopuje řada nešťastých událostí,které znich dělají introverty.Jen mi tu nesedí Steve Zahn jako chápavý učitel výtvarné výchovy.Jinak solidní drama,za které měla prostě Kristen mít Oscara. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Kristen Stewart před slávou a svými pozérskými emařskými výkony v Twilight, kdy to byla zatím herecky kompletně nezkažená a výrazově čistá herečka. Diváka uhrane na celých 90 minut, kdy prakticky nemluví a nechává se ho ponořit do depresí, které jí přinesla střední škola a traumatická událost. Je to právě výkon a tříštěná narace spolu se silnou režisérskou rukou, které z tohoto dělají křehký snímek s hloubkou zaručující perfektní zážitek a změnu rozpoložení. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na velká gesta příjemně úsporné drama o dívce, čelící následkům nemilé události, která ji potkala v době, kdy se obletovaná bandou přátel těšila velké oblibě. Následující rok je ale všechno jinak. Prakticky neznámá režisérka Jessica Sharzer se do tématu zakousla s vervou, scény z prostředí střední školy nejsou samoúčelné, nechtějí šokovat (viz. mladým se důkladně věnující provokatér Larry Clark) a ostatně dosti čitelný scénář nemá, co by nabídl NAVÍC. Nicméně celými devadesáti minutami se pohupujeme ve zvláštní atmosféře, která dodává zajímavému (a nutno podotknout televiznímu) dramatu další body. Bezpochyby talentovaná (a nezdravě vychrtlá, až byste se s ní rozdělili o svačinu) Kristen Stewart (širšímu publiku se poprvé představila coby dvanáctiletá v Úkrytu) pak podpořila nemalou přízeň filmové kritiky na festivalu Sundance. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Sordino, Melindino příjmení, v překladu znamená "potichu". (Kreeki)
  • Autorka předlohy Laurie Halse Anderson si ve filmu zahraje kuchařku, která na začátku filmu podává bramborovou kaši. (HellFire)

Reklama

Reklama