Reklama

Reklama

Odemčeno: Vězeňský experiment

(pořad)
  • USA Unlocked: A Jail Experiment
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Reality show z vězení v americkém Arkansasu, kde probíhá radikální sociální experiment. Tamní šerif se totiž rozhodl svěřit vězňům velkou zodpovědnost. (Netflix)

Recenze (4)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Je to trochu na styl Vyvolených a BigBrothera, nicméně i tak je to zábavné a určitě zajímavé z psychologického hlediska. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Těžko soudit, do jaké míry byl dokument stylizovaný, ale řekla bych, že do velké. Šerif se o případném pokračování experimentu, kdy nechá otevřené cely, rozhoduje jak herec na divadle nebo jak porota v talentové soutěži a ne jako zástupce spravedlnosti. Závěrečné: A, co bylo poté, dopadne téměř pro všechny zúčastněné dobře, takže se můžeme poplácat po ramenou, jak z vrahů a gangsterů díky pár trikům stali zodpovědní lidé, kteří si uvědomují svůj dluh vůči společnosti.... Blbost! Koukněte na skandinávské věznice a jejich následnou minimální míru recidivy! ....  Tenhle dokument je spíš obžalobou amerického vězeňského systému, který problémy neřeší, jen zazdívá. Není divu, že pak vybuchují v erupcích násilí.  .... Máš psychické problémy a sebevražedné sklony? Zavřeme tě do díry! ..... Máme tu haldu problematických vězňů? Zavřeme je celý den v jejich celách, kde nemají žádnou možnost zabavení....  Co si myslí, že nastane, když člověka zarýgrujou do miniaturní kobky na týdny a měsíce? Udělají z nich ještě větší psychopatická zvířata, než už jsou. Když psa uvážeš napořád na krátký řetěz, zešílí a je agresivní. A to samé se stane lidem. Je to týrání.  ..... Ani při zamčených, ani při "experimentálně" otevřených celách s vězni nikdo nepracuje, nemají žádné kurátory, psychology,  žádnou práci, žádnou možnost vzdělávání. Jediné, co mohou, je zabíjet čas..... Tak tohle ta velká a nejlepší země na světě se spoustou zdrojů a bohatství prohrává na celé čáře. Vězně háže přes palubu a zadělává si na další a další průšvihy,  protože až se někteří z vězňů dostanou na svobodu, jejich nekorigovanému běsnění budou zase vystaveni běžní občané.  SHRNUTÍ: Kterak si díky vězeňskému systému udržovat vysokou míru kriminality. ()

janmatys 

všechny recenze uživatele

Viditelně je v US hromada herců ochotná zahrát za pár babek v průměrné reality show, která se snaží naznačit, že když dáte odsouzeným jedincům volnost bez vedení a povinností, stanou se z nich mírumilovní lidé - ale tomu zase nikdo kromě US nevěří (pevně doufám). ()

Reklama

Reklama