Reklama

Reklama

Když se Eleanor, Theo a Luke rozhodnou, že se zúčastní výzkumu spánku v ohromném zámku, užijí si víc, než by si přáli. Dr. Marrow jim totiž povypráví o strašidelné minulosti toho to sídla. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

První půle docela fajn. Prostředí zámku je vymazlené a vizuálně dost bohaté. Pak už to jde úplně do kytek kvůli hrůzostrašným digitálním trikům a sebeparodicky teatrálním hereckým výkonům (Owen Wilson je v hororu lol af). Byla na tom vidět snaha udělat akční fantasy duchařinu pro celou rodinu, ale v tomhle pohádkovém zpracování je to stejná nuda, jako pozdějších 13 duchů. Film jsem si chtěl oživit, protože to byl v dětství můj první horor a dodnes vzpomínám, jak mi některé scény přivodily solidní noční můry. Dnes už to ale působí bohužel spíš směšně. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Už to není jako kdysi, když jsem byl malý soplák a tento film mě vyděsil natolik, že mě málem trefilo. Bohužel, jak stárneme a dostáváme rozum, některé pocity jako strach u hororů se pozvolna vytrácejí, je to škoda. Viděno mýma dnešníma očima, je to jen velice zle udělaný strašidelný dům, plný fajn efektů, ale jako celek naprosto zchátralý a nefunkční. Navíc, hlavní hrdinka nebyla vůbec fajn a hudba Goldsmitha tradičně mdlá a k ničemu. Zásadně jsem změnil pohled na tento film, je to brak. ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

Více méně vtipná povídačka o domě, kde straší. Jediné, co zvedá tuto jinak pitomost nahoru, je opravdu parádní staršidelný dům, jeho ještě parádnější interiér a velmi pohledná Catherine Zeta, když říká Ježiš a běhá tam v pyžámku a minisukni:-)) A taky jsem si odnesl jedno poučení: čím je duch starší, tím víc hnědne:-))) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Myšiam v bludisku tiež nepovieš, že sú v bludisku.“ Knihu Shirley Jackson som čítal a môžem skonštatovať, že táto literárna duchárska klasika značne zostarla. Na jej prvé (zo zatiaľ dvoch, ak nerátame Kingov Dom v ružiach, ktorý ju vykrádal) filmové spracovanie si spomínam o dosť lepšie. V roku 1999 dostal Steven Spielberg ako producent čudný nápad: dať v tej dobe „svojmu“ úspešnému režisérovi Janovi de Bontovi (ktorý mu perfektne zrežíroval trhák Twister) desiatky a desiatky miliónov dolárov a áčkarské obsadenie za i pred kamerou (Wilson, Neeson, Zeta-Jones, Goldsmith, Kahn, ILM) na remake. Pestrý, farebný, bombastický, veľkolepý, trikový. Vedel som, že lepšie, ako prvý film, to asi nebude, takže prvých 40 minút ma milo prekvapilo. Nebol to zázrak, ale zámok bol taký prekrásny, až sa mi nechcelo veriť, že také stavby niekde na svete naozaj existujú a nie sú iba vyrobené na objednávku bohatého štúdia. Herci boli fajn, atmosféra starosvetsky tiesnivá, kedy vás mal vystrašiť vzadu prebehnúci nenápadný tieň a nie tupá ľakačka. Bohužiaľ, v 41. minúte sa snímka zvrtla na prehliadku zbytočných efektov, chaotické pobehovanie postáv (kto uteká? Kam? Prečo? S kým? Proti čomu? Za akým účelom? Vráti sa ešte?) a nelogických kravincov (chlapík povie, že bude v noci na stráži a ako prvé si ľahne na gauč). ()

juta 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nečekal, že by tohle mohl být remake, ale to vůbec nevadí. Už když jsem ho viděl prvně před dávnými časy, tak na mě film zapůsobil a nedivím se, že si ho vzali na paškál i tvůrci Scary Movie. Samotný film je udělaný velice dobře. Atmosféra starého domu plného kýčovitých, ale pěkných prostor je tu více než dobrá a na svoji dobu má na dobré úrovni i efekty sloužící ke strašení. Takže za mě se jedná o nadprůměrný horůrek. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (21)

  • Liam Neeson začal během natáčení přezdívat Catherinu Zeta-Jonesovou "velšská gazela". Během neustálého opakování scén zběsilého úprku totiž Neeson Zeta-Jonesové zkrátka nestačil. (Tereza666)
  • Owen Wilson povedal, že v scéne, kde bije svietnikom do obrazu, sa kúsok z neho odtrhol a udrel ho do tváre. Museli ho zašívať. (Arsenal83)
  • Stephen King napísal prvý návrh scenára. Ten však nebol prijatý, a tak ho neskôr prerobil a následne bol akceptovaný pre seriál Rose Red (2002). (Arsenal83)

Reklama

Reklama