Reklama

Reklama

Když se Eleanor, Theo a Luke rozhodnou, že se zúčastní výzkumu spánku v ohromném zámku, užijí si víc, než by si přáli. Dr. Marrow jim totiž povypráví o strašidelné minulosti toho to sídla. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nechtěně srandovní remake stejnojmenného filmu z roku 1963, který do dneška stále platí za jeden z nejdražších čistokrevných hororů. De Bont tu na vlastní kůži pocítil, že přehršel digitálních efektů, hvězdné obsazení a Catheriny dlouhé nohy vám kvalitu filmu nezaručí. Za zmínku tak stojí jenom působivé zpracování interiéru rozlehlého sídla, což je na takový megaprojekt dost málo. ()

Tetsuo odpad!

všechny recenze uživatele

Bezpochyby absolutní špička současné digitální trikové idiocie a autorské impotence. Obsazení Owena Wilsona dělá z filmu nechtěnou parodii. Jeho skon si v ničem nezadá se scénami ze Žhavých výstřelů či Scary Movie. Tento paskvil není třeba parodovat, je směšný sám o sobě. Navíc hloupý a nudný. Možná vůbec nejhorší vysokorozpočtový studiový film 90. let. ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Film o ktorom som si myslel, že sa vážne jedná o horor, ale keď v úvode filmu som z TV tituliek zistil, že má prístupnosť od 12 rokov, tam ma to dosť zneistilo. Ako horor je to strašná kravina, ale ak sa nad toto maximálne ale maximálne povznesiete a budete na film hľadieť ako na film bez určenia žánru, tak aj tak film nedostane väčšie hodnotenie ako 1*. Niečo strašné, možno 7 ročné deti by film bavil, ale pre nás s „trochu“ rozvinutejším mozgom des a hrôza (v negatívnom slova zmysle). Tá 1* v mojom hodnotení je za tie deti, za mňa by to bol asi odpad. Mal som dobrú náladu, keď som písal tento komentár, preto. ()

Terter 

všechny recenze uživatele

Je známo, že člověk se nejvíce bojí toho, co není vidět nebo něčeho netušeného. Jan de Bont je buď hororový neumětel nebo ignorant, který tento poznatek s ďábelským smíchem splachuje do záchodové mísy. Každopádně divákům servíruje film, kde duchové ohlašují svou přítomnost div ne tlampačem a ukazují se v celé své digitální kráse. Nejhorší ale je, že ten film nefunguje nejen jako horor, ale i jako cokoliv jiného. Na parodii je to málo vtipné, na to, aby se tomu divák chechtal zase málo blbé. Takže ta hvězdička jde na vrub některým architektonickým vychytávkám domu a jednomu vtipnému momentu na začátku a víc ani ťuk. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Tolik velkých jmen v takovém braku jsem snad ještě neviděl. O filmu jsem nevěděl absolutně nic. O to víc mě překvapil neustálý přísun hvězd na scénu. Kde však hledat další pozitiva? Napětí, atmosféra, originalita, gradace děje. Ano, to všechno tady chybí. Nebýt známých herců, kteří však předvádí svoje dno, tak je tady odpadů o mnoho víc. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Zámek, na kterém se tento film natáčel, se nachází v Granthamu v Anglii a je majetkem Evansvillské univerzity. (Tereza666)
  • Extretiéry byly stejně jako některé záběry interiérů pořízeny v Hill House v anglickém Harlaxton Manor. (Tereza666)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 29. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama