Reklama

Reklama

Když se Eleanor, Theo a Luke rozhodnou, že se zúčastní výzkumu spánku v ohromném zámku, užijí si víc, než by si přáli. Dr. Marrow jim totiž povypráví o strašidelné minulosti toho to sídla. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Neeson sa nudí, De Bont zarába iba na nájom, Zeta Jones sa snaží presadiť blockbusterom a divák nechápe. No a bohužial sa najviac nudia strašidlá, ktorých naštval scenárista, že sa kvôli takejto blbosti museli preberať z dlhoročného spánku. Jeden z mnohých komerčných omylov. Videl som časom aj originál, tento film z neho dosť čerpá, len mám pocit, že ak by to tiež celé nechali iba v náznakoch, dopadlo by to omnoho lepšie. To je paradox, keď už máme také technické možnosti, že stará škola funguje lepšie. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu něco... Bohužel ani nevím, kde mám začít. Jo tady - režisér je nula. NULA. Jak může někdo natočit něco takového, když kdysi předtím skvěle zvládl Nebezpečnou rychlost?! Námět a scénář jsou klišoidní až to praští. Ovšem, kdyby se ho -scénáře- ujal někdo s alespoň průměrným smyslem pro budování atmosféry a napětí, vedení herců a vizuálním cítěním, mohlo ze zámku hrůzy s ohledem na jeho hvězdné obsazení vzniknout něco průměrného. Všichni herci zde předvádějí jedny ze svých nejhorších výkonů (ano i Liam Neeson). Lili Taylor je strašná, ale to není její chyba, já ji prostě nemám rád. JEDINÉ co se mi na Zámku sra**k líbilo byla Zeta-Jonesová, která byla k sežrání, bohužel, to celý film nemohlo zachránit od stejného hodnocení, které jsem dal Pokémonu 10% ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dosť podceňované dielo? Určite. Aspoň z môjho pohľadu to tak vyzerá. Je síce pravda, že spracovanie sa muselo vzhľadom na rozpočet držať v kruhu klasických spielbergovských strašidelných hitov, to mu však na pôsobivosti neuberá. A už keď tak, mohla sa na DVD vydať nejaká R-ková verzia, ktorá by uspokojila tú druhú polovičku divákov, ktorým to veľmi nesadlo. Neverím, že počas natáčania sa nejaký ten neprístupný materiál nenatočil. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, možná kdybych měl za minulý týden naspáno víc než pět hodin denně, kdybych nebyl sám doma, a kdyby film neměl tak skvělé efekty, jenom bych se pohrdlivě usmíval od začátku až do konce. Takhle mě první půle dvakrát docela vyděsila:) A tu druhou půlku jsem čekal nějaké super rozuzlení a pointu....a ono nic. Liam Neeson hraje jako když si vydělává na nájem, a vůbec je to celé tak nějak jeté. Kde je atmosféra, která se třeba u Přichází Satan dala krájet obřadní dýkou? (No dobře, je to jako srovnávat Johnyho Mnemonica a Matrix, ale stejně, u koho jiného se učit než u Mistra?) A nezachrání to ani krása Catherine Zety-Jones ve vrcholné formě (ne herecké, proboha, to ani náhodou, jestli ji chcete vidět výborně hrát, sežeňte si Traffic) ani hudba Jerryho Goldsmithe, která se mi tentokrát nezdála nic moc. Umí to daleko líp - co třeba soundtrack k Sum Of All Fears? Celkově průměr, tzn. 50%. ()

Tom_Lachtan

všechny recenze uživatele

hodnotit nemůžu, protože jsem vydržel asi jen půl hodiny (né že by mi únik tohoto zážitku drásal srdce), ale do prdele práce, to nemohl člověk kterej dělal kulisy udělat ten zámek alespoň trochu uvěřitelně? Ty interiéry vypadaly spíš než jako zámek jako hradisko z nějakého gargantuovsky nepovedeného fantasy pro děti z osmdesátých let. sice se natáčelo na reálných zámcích, ale ty přidané věci... fuj ()

Galerie (57)

Zajímavosti (21)

  • Hoci film je považovaný za remake filmu Strašenie z roku 1963, produkčná spoločnosť nezískala práva na urobenie remakeu. Preto sa vo filme nesmel zopakovať ani jeden záber z filmu z roku 1963. (Arsenal83)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 29. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Paldiny)

Reklama

Reklama