Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Zoufalý otec s houževnatým policajtem hledá v ulicích New Yorku 80. let svého devítiletého syna. Musí přitom ale najít hlavně sám sebe. (Netflix)

Recenze (29)

Rudolf.Benes 

všechny recenze uživatele

Do řiťopicha to snad ne."Bendík Kambr bič" se zase jednou po-vytáhl ..a opět mě dokázal že je neskutečně ale neskutečně odporně hnusné, slizké a absolutně anty sexy borec, nevhodný do jakékoli role klaďase.Jeho pořád a pořád a pořád stejný hraní alkáče, mě přivádělo k šílenství a to do takové míry, že jsem mu ( v tom serošu) už přál aby zdochnul. Sociální drama pod taktovkou ženy nebylo zase až tak špatný,troufnu si říct, že první tři díly měly vcelku odpich a švihadlo ale zase tu máme kua  takový jako nedomrlý, rádoby inovátorské tabu s buuzzrranty, místy scenáristicky hodně děravý a na misto dvouhodinové stopáže to ná-tahem na šest hodin. Osmdesátky byly fajn ..tohle je na ho*no.40/100 tfuj Ericu.. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Eric ma nakoniec presvedčil a možno je to práve kvôli prvotným pochybám a slabším, niekedy dokonca vyslovene slabým reakciám. Benedict si svoju úlohu patrične užíva, čo sa ale dá povedať asi o každom hercovi. Možno by pri prípade z minulosti viac pomohol konflikt medzi vyšetrovateľom a kolegom, ktorý mu hádže polená pod nohy, ale tento problém bol čiastočne vyriešený vo finále. Eric je založený na vertikalite (rôzne spoločenské vrstvy a povrch verzus podzemie), najväčšiu jeho devízu však vidím v snahe o autentickú atmosféru osemdesiatok. Ono aj ten dej pôsobí retro, čo môže byť pre jedného výhodou, pre ďalšieho neprekonateľným problémom. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle je neskutečně promarněný potenciál. To, co se zpočátku jeví jako skvělá detektivka o zmizení 10letého Edgara, se časem zvrtne do úplně tuctového, nezajímavého "zmizení" s naprosto nezábavným koncem. Zpočátku se nám tady představuje více podezřelých osob, rozehrává se několik osobních příběhů a celé zmizení se jeví mysteriozně, ale od třetího dílu seriál extrémně ztrácí spád a míří do úplně obyčejného příběhu, který místo úderného závěru jen tak nějak vyšumí a bezmyšlenkovitě nám předhodí rozuzlení. Vůbec tady nesedí celý tenhle divný mix nápadů, ať už od nepřijetí gayů ve společnosti, přes osobní krizi a imaginárního Erica, korupci vysoce postavených osob nebo celé rodinné drama mezi ústředním párem - celé je to až moc překombinované a vlastně ve výsledku úplně o ničem, bez nápadu a bez sebemenšího uspokojujícího rozklíčování. První díly vyvolaly nadšení, ale poslední díly naprostou nechuť, takže vlastně ani nemohu seriál doporučit... ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Několik silných scén se tam našlo, ale víc jich bylo velice otravných. Druhou půlku už jsem vlastně jenom přetáčela. A nejvíc chlápek/policajt musel být zase jako na potvoru gay - jinak by to nebylo dost cool. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

koktejl detektivky, rodinného dramatu a sociálního dramatu kde ale ani jedna přísada nefunguje naplno a z vod podprůměru to nahoru táhne akorát standardně dobrý Cumberbatch. Už je to taková mantra, ale i u Erica by klidně stačil celovečerák, protože na víc jak pětihodinovou sérii tu toho je celkem málo...60% ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Atmosféra 80-tych rokov fungovala. Benedict Cumberbatch dostal úlohu, v akej som ho doposiaľ nevidela. Hrá otca, talentovaného grafika a autora televíznej show, založenej na plyšových bábkach, chytľavej pesničke a sloganoch, ktoré si recitujú deti v predtínedžerskom veku. Je alkoholik a má neuspokojivý manželský život, kde prevládajú hádky a výčitky. Benedict dáva seriálu šmrnc, vyvoláva pocit súcitu aj beznádeje. Detektívna zápletka je uveriteľná, aj to, ako sa postupne odkrývajú jednotlivé vrstvy príbehu. Eric bol fajn. Celé to „dokašlal“ posledný diel, ktorý potvrdil, že americkým heroizmom sa v našich končinách ľahko presýtime. Príliš  homosexuálnej a pedofilnej problematiky – zo začiatku jemné náznaky sa zmenia na pocit, že všetkého veľa škodí. ()

jendAA365 

všechny recenze uživatele

Cumberbatch si dává svoji verzi vychlastaného, schizo Jima Hensona na výbornou a zbytek obsazení s ním hezky drží tempo. Celé to ale odhalí ty nejdůležitější karty příliš brzo na to, aby to dokázalo adekvátně zabavit až do konce. 6/10 ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Zajímavé pojetí dnes častěji propíraného tématu. Únos dítěte je noční můra každého rodiče a každý se s tím pere svým způsobem. V tomto seriálu se ale setkáváme jednak s ne úplně ideální rodinnou situací, tak s dost náročnou postavou otce, v jehož roli je Benedict fantastický. To, kam vývoj seriálu směřuje a jak i dopadl, je jen třešnička na dortu a důkaz, že dnes, kdy už se natočilo vše milionkrát, se pořád najde někdo, kdo to udělá jinak nebo nově. Za mě super! ()

Ahsoka 

všechny recenze uživatele

Krimi thriller? Dráma určite, ale rodinná, ktorá sa v poslednej epizóde dokonca čiastočne premenila aj na tuctovú rodinnú komédiu ("kto bude prvý doma?") s happyendom. Krimi žánrom to len tak škrtlo, keďže sa v rámci seriálu otvára neukočírovateľné množstvo tém (hosexualita, pedofília, rodinné vzťahy manželské aj rodičovské, korupcia, bezdomovci, vnútorný boj, drogy, alkoholizmus...to je únavné len menovať), ktoré topia hlavnú zápletku. Zdrvujúci záver, ale nie v pozitívnom slova zmysle. Ústredný problém strateného dieťaťa sa tak nejak vyriešil sám, bez akéhokoľvek strhujúceho detektívneho vyšetrovania. Žiaľ, nezostal čas to zamotať viac. ()

SidneyP 

všechny recenze uživatele

Bohužel šílené nemastné, neslané. Absolutně k žádné postavě si nevytvoříte jakýkoliv vztah na to, aby jste si z tohodle seriálu něco odnesli. ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

Výborný rozjezd, ale pak to nějak začalo drhnout, určitě by to fungovalo lépe, kdyby se některé detaily udržely pod pokličkou třeba o díl či dva déle. Drsnou kriminálku z prostředí mravnostní jednotky uprostřed newyorských klubů 80. let bych ale viděl rád. ()

Daiker 

všechny recenze uživatele

Zklamání a nevyužitý potenciál.... Čekal jsem jiný děj a jinou atmosféru. Kdo se těšil na retro mysteriózní thriller bude zklamaný. Jde spíš o retro sociální drama... Sice se řeší ztracený syn, ale více se řeší otec alkoholik a jeho problémy, nepřijetí gayů ve společnosti, chování politiků vůči bezdomovcům atd. Louka Eric je jen jakýsi doplněk mini série, který měl jen nalákal a je tam jen okrajově... Mohli z toho udělat skvělou thrillerovou, krimi pecku.... Nestalo se.... ()

nwx 

všechny recenze uživatele

..nuda nuda nuda, bez fast forward se to nedá, sterilní nepovedený rádoby dobový new york, nepovedlo se prostě nic. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Rodinné sociální drama, prakticky bezobsažné. I ve velmi zkrácené verzi, bez 95% vaty a zbytečností, jako 1 celovečerák, by to byl podprůměrný TV film na hranici odpadu. Jako 6dílný seriál to je vyloženě výsměch publiku a drzost. ⬇️ 3% ()

Plastík 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je velmi bravurně natočen. Atmosféra by se dala krájet. Je to sociální drama a je to o NY. Pro mě geniální vyprávění. ()

Reklama

Reklama