Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z jedné z kanceláří mafiánského bosse Doyla Lonnegana odchází poslíček s tržbou 11 tisíc dolarů, kterou má doručit do Chicaga. Na cestě k taxi je ovšem svědkem fiktivního přepadení a nabídne pomoc. Starý zraněný černoch žádá, aby odnesl peníze na jednu adresu. Muž cítí, že by si mohl krásně přivydělat, ale až v taxi zjistí, že byl podveden a oloupen. To se podařilo dvěma podvodníkům Johnnymu Hookerovi a Lutheru Colemanovi, kteří ani ve snu netušili, koho to vlastně okradli. Večer se sejdou u Luthera, kde si rozdělí uloupené peníze. Luther se rozhodne skončit s podvody a Johnnymu dá adresu falešného hráče pokeru Henryho Gondorffa, který by ho mohl naučit velké věci. Když se Hooker vrací domů, sbalí ho chamtivý detektiv Snyder, který už ví, co udělali a komu ty peníze vlastně patřily. Za mlčení požaduje dva tisíce dolarů. Hooker mu dá tisíc falešných dolarů a pak se rychle vrací k Lutherovi, ale je pozdě. Lonneganovi lidé Luthera zabili. Johnny se rozhodne pomstít Lutherovu smrt a společně s Henrym naplánují léčku, při které by měl být Lonnegan definitivně zničen. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (938)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Podraz je děsně jednoduchej film, který má v sobě dost silnou sympatickou dvojici, která perfektně spolupracuje a z obyčejného příběhu dělá něco extra, i když mě ale mrzelo, že vlastně celou dobu film jde po jasně dané čáře, a nehodlá nijak odbočit. Příběhovou linii má jasně vymezenou a za tou prostě jde až do samotného závěru. Film to určitě není zlý, podporuje ho výborná tehdá určitě nadčasová muzika a hodně hezky se na něj kouká, až jsem si občas uvědomil, že se na obrazovku jak debil uculuju, a o tom to asi je. Natočit jednoduchý film se silným hereckým štábem, tak aby se to líbilo, a na tehdejší dobu to určitě muselo stát za to. I dneska se nad tím kdekdo pozastaví, protože na takovéhle filmy se určitě nezapomíná. V té době američané točili dle mého názoru takové ty klasické americké filmy, ze kterých to bylo děsně vidět, že je z ameriky, u tohodle ten amerikanizmus zas tolik nevidím, spíš tam vidím to velikášství, za kterým si stojí a to mu hodně sluší, plus má překrásně vykreslenou atmosféru tehdejší doby, a to se také nepodaří kde komu. Supr film, kde nebýt tak jasného průběhu, určitě bych neváhal s plným počtem. Zas tak geniální mi to popravdě totiž taky nepřišlo. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Parádní souhra dvojice Redford a Newman+ vynikající scénář zajistily této kriminální komedii status nehynoucí legendy. Děj je naprosto nepředvídatelný, atmosféra směřující k mafiány nadupaným 30. létům je také trefena výborně a přirozený nadhled a osobnost hereckých představitelů celé sledování jen zpříjemňuje. Těžko byste hledali jiný film s tak nevtíravým a citlivým slučováním komedie a krimi žánru, jako je Hillův Podraz. ()

Reklama

Aidan 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem Podraz jako kluk a od té doby jsem s nostalgií (umocněnou tím, že se jedná o retrofilm) čekal, až ho uvidím znova. A snad hlavně kvůli nadnesenosti svých očekávání jsem byl zklamán. Redford s Newmanem jsou sice skvělí, ale jinak to byl na můj vkus až příliš strojený příběh v příliš strojených kulisách. Navíc teď nějak nemůžu přijít na chuť onomu typu pohádkově vlídných a sympatických zločinců; težko mi tomu uvěřit. Až se skoro bojím podívat se znova na Butche Cassidyho a Sundance Kida. Neztratil bych tak další ze svých klukovských filmů? Vždyť atmosférou je to Podraz v bledě modrém - jenom ten s knírkem je tentokrát Redford. (Svědomí mi nedvolí dát víc než tři hvězdičky, ale činím tak děsně nerad...) ()

movie 

všechny recenze uživatele

PODRAZ je prostě nesmrtelná klasika, o tom žádná. Spratkovství Roberta Redforda vs. mentorství Paula Newmana, originální scénář se zápletkou, která už bohužel nepůsobí dnes tolik úžasně, taky jak by mohl v záplavě všech podrázáckých či heist filmů. Nezapomínejme ale, že PODRAZ byl zdaleka jedním z prvních. O samotném závěru, který mi vždycky vykouzlí úsměv na rtech nemluvě. 90% ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

90% - Vkusný, napínavý, nápaditý a dokonale natočený film s pohodovými Joplinovými rags a nezapomenutelným hereckým tandemem Redford – Newman. Při trochu kritickém pohledu se sice děj jeví jako těžko uvěřitelný, ale právě to je další velká deviza tohoto skvostu: Je neuvěřitelný ;o) Srdcovka. Plný počet. ()

Galerie (152)

Zajímavosti (40)

  • Během filmu mnoho postav popíjí pivo Schlitz. Schlitz byl ve třicátých letech největší pivovar na světě. (žvanimírek)
  • Skladby Scotta Joplina, které ve filmu zazní, složil jejich autor mezi lety 1900 a 1910. Film se však odehrává v polovině 30. let. (Kulmon)
  • Pokiaľ sa vám zdá, že Robert Redford – zvláštne drží príbor, tak to bolo zapríčinené tým, že si pred nakrúcaním zlomil pravý palec a kvôli nakrúcaniu si odmietol na zranené miesto nasadiť sadru. (classic)

Související novinky

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

30.01.2020

Režisérka a herečka Jodie Foster (Pan Bobr, Hra peněz) si vybrala svůj příští projekt. Čerstvě se upsala adaptaci knihy The Day They Stole the Mona Lisa, která vypráví o proslulé loupeži, která… (více)

Robert Redford ukončil kariéru

Robert Redford ukončil kariéru

07.08.2018

Legendární americký herec a spoluzakladatel filmového festivalu Sundance Film Festival Robert Redford (81) potvrdil svá dřívější slova a ukončil kariéru. Redford se hraním živil 60 let, mezi jeho… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Reklama

Reklama