Reklama

Reklama

Dost hvězd na pět reklamních kampaní, dost vášně, moci a hrabivosti na deset filmů. Plus ohnivá záplava zvláštních efektů... Irwin Allen, producent Dobrodružství Poseidonu a Skleněného pekla přichází s filmem Když se čas naplnil..., pokračujícím v tradici spektakulárních katastrofických snímků. Spící sopka na ostrově v jižním Pacifiku neočekávaně vybuchuje v zuřivé erupci. Mezi těmi, kteří se díky scénáři Carla Foremana a Stirlinga Silliphanta ocitají v ohrožení, jsou nesmlouvavý ropný těžař Paul Newman, hotelový magnát William Holden a Jacqueline Bisset jako PR manažerka, která se musí mezi oběma rozhodnout. Která z důvěrně známých tváří přežije v situaci, kdy nic jako bezpečná půda neexistuje? Dívejte se – a mějte se na pozoru. Tak jako proudí láva, proudí i výjimečné a intenzivní filmové vzrušení. (Magic Box)

(více)

Recenze (102)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč místo Ňoumena nepostavili raději Chucka Norrise, ten by tu řeku přeplaval... Nadějný úvod (muž v kosmickém obleku pochoduje měsíční krajinou) nezkazí ani zjištění, že nejsme ve vesmíru, ale na tichomořském ostrově. Tradiční přetahovaná o to, čí úsudek je lepší, předcházející katastrofě, se dá snést, stejně jako (to už ale přituhuje) milostný mnohoúhelník mezi hlavními postavami. Když ale Ernest dostane lávovou kuličkou do ksichtu, nehroutí se jen stěny vulkánu. Most přes řeku Au to pálí by měl vejít v nesmrtelnost jako jedna z nejblbějších scén dějin (to nehodnotím triky). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

No není to pech, když se na pláži při pikniku začnete líbat s Jacqueline Bisset a místo erekce přijde erupce? Volcano Inferno se marně snaží přiblížit tomu toweringovému, včetně rozdělení osob do skupin podle toho, kdo upřednostňuje lidský život a kdo finanční stránku věci. Interesantní „zombie“ scéna s vrtulníkem a pak už v rámci napínavosti jen skalní římsa a lávka přes tekoucí lávu, co kvůli tradičnímu emočnímu chladu Paula Newmana rychle snižovala teplotu. Pochvala sopce, že po chvíli zaměřovaní učinila svou magmatickou střelou země-země spravedlnosti za dost.. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších katastrofických filmů o záchraně jediných inteligentních lidí ze snobáckýho hotelu. Výborní herci a jejich výkony, pobaví a neznudí ani neznechutí a i když tu je spousta hovadin spojených třeba se sopkou, stačí si vzpomenout na jiný americký blábol s mnohem horším obsazením z roku 1997 ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Film mého dětství. Měl jsem na něm strašně rád ty neprvoplánově americké heroické výkony a i když to byl poměrně průhledný a nenáročný film, ty efekty jsem mu totálně baštil. Praskající sklo ve výtahu do kráteru, přechod přes rozpadlý most, létající kusy lávy na nádherný moderní hotel. Ano ano, neviděl jsem tento snímek alespoň 10 let, ale pamatuji si snad vše. Paráda. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Matka příroda ví, jak trestat zlo a odměňovat dobro. V tomto filmu k tomu použila sopku vrhající hořící kameny. Hrdinka konečně pochopila, že její místo je vedle bohatého naftaře, a nikoliv vedle hotelového milionáře (takové každodenní rozhodování obyčejné managerky). Newman nás každým pohledem do kamery přesvědčuje, že situace je vážná / Neskutečně blbé - od scénáře, přes triky, až k hereckým výkonům - ale na druhou stranu neškodné a vyčistí mozek stejným způsobem jako flaška vodky. Kocovina je pak jenom duševní... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Paul Newman uvedl, že tento film byl jediným, který točil pouze pro peníze. (SONY_)
  • Láva a její efekt vytékající ze sopky byla během natáčení nahrazena směsí smetanového jogurtu s rajským protlakem a ve filmu je jasně vidět její červenooranžový vzhled. (Fuhman.Dajar)
  • Natáčelo se na Hawaii a ve studiu Warner Brothers Burbank v americkém státě Kalifornie. (Terva)

Reklama

Reklama