Reklama

Reklama

Dost hvězd na pět reklamních kampaní, dost vášně, moci a hrabivosti na deset filmů. Plus ohnivá záplava zvláštních efektů... Irwin Allen, producent Dobrodružství Poseidonu a Skleněného pekla přichází s filmem Když se čas naplnil..., pokračujícím v tradici spektakulárních katastrofických snímků. Spící sopka na ostrově v jižním Pacifiku neočekávaně vybuchuje v zuřivé erupci. Mezi těmi, kteří se díky scénáři Carla Foremana a Stirlinga Silliphanta ocitají v ohrožení, jsou nesmlouvavý ropný těžař Paul Newman, hotelový magnát William Holden a Jacqueline Bisset jako PR manažerka, která se musí mezi oběma rozhodnout. Která z důvěrně známých tváří přežije v situaci, kdy nic jako bezpečná půda neexistuje? Dívejte se – a mějte se na pozoru. Tak jako proudí láva, proudí i výjimečné a intenzivní filmové vzrušení. (Magic Box)

(více)

Recenze (103)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No zdá se mi tady ten film oproti jiným žánrovým snímkům z doby 70 a 80 let trochu podhodnocený. Pro mě osobně, ale jedna ze starých klasik. Pravda no musí se čekat půlku filmu na rozjezd a po druhé půlce je konec. Nemá to takový drajv jako např Poseidon, ale v pohodě se to kvalitativně zařadí mezi moje oblíbené snímky ze zlaté doby dnes už bohužel vyhasínajícího žánru, ale mají pro mě prostě tyto filmy kouzlo.75% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

No není to pech, když se na pláži při pikniku začnete líbat s Jacqueline Bisset a místo erekce přijde erupce? Volcano Inferno se marně snaží přiblížit tomu toweringovému, včetně rozdělení osob do skupin podle toho, kdo upřednostňuje lidský život a kdo finanční stránku věci. Interesantní „zombie“ scéna s vrtulníkem a pak už v rámci napínavosti jen skalní římsa a lávka přes tekoucí lávu, co kvůli tradičnímu emočnímu chladu Paula Newmana rychle snižovala teplotu. Pochvala sopce, že po chvíli zaměřovaní učinila svou magmatickou střelou země-země spravedlnosti za dost.. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Filmový ekvivalent ke „hře na lávu“, při níž jste s kamarády lezli po opičí dráze a nesměli se dotknout země, jinak jste prohráli. Když se čas naplnil oproti jiným katastrofickým filmům bohužel nabízí jen velmi málo atrakcí, díky kterým divák může pociťovat nějaký strach o postavy. A nemít k tomuto snímku nostalgii z dětství, byl bych asi i přísnější. Aspoň to hvězdné obsazení to stále velmi dobře táhne kupředu. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Tropický ostrůvek v Jižním Pacifiku je takřka rájem. Není divu, že je v zájmu investorů, kteří zde chtějí vybudovat hotelový resort se vším všudy pro bohaté. Ráj se ale téměř v okamžiku mění v peklo po výbuchu místní, dosud plně klidné, sopky. Ředitel resortu Bob Spangler (James Franciscus) ale náznaky nebezpečí odmítá, a přesvědčuje všechny okolo o bezpečnosti hotelu. Jen skupinka obyvatel uvěří Hanku Hendersenovi (Paul Newman) a odebere se s ním do bezpečí... Pokud někdo sleduje mé hodnocení, tak již ví, že katastrofické filmy mám rád. Spolu se scifi a horory patří k mým nejoblíbenějším žánrům, a jsem kolikrát schopen překousnout různé výmysly nesmysly, nelogičnosti a další výmysly filmařů, a obvykle hodnotím o řád lépe než okolí. Ale to jen s jedinou podmínkou - musí mne film alespoň trochu bavit. A to bohužel tento - Když se čas naplnil - nesplnil. Dvě třetiny filmu (do výbuchu sopky) jsem se ukrutně nudil, a kromě modrých očí Paula Newmana mne nezaujalo nic (a jelikož nejsem ženská, tak mne oči Paula Newmana až tak moc neberou). Od výbuchu sopky je film o řád zábavnější, ale na víc než na dvě hvězdičky to nestačí. Milovníkům podobných filmů radši doporučuji Rozpoutané peklo s Piercem Brosnanem a nebo Tommy Lee Jonesovu Sopku... ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Veľký niekdajší blockbuster, ktorý však ako keby zaspal dobu minimálne tak cca o 5-10 rokov. Keď to zrovnám s o šesť rokov starším Towering Infernom, tak to bola doslova iná liga. Inak obsadenie slušné, vidieť, že to boli pre niektorých zúčastnených také posledné "väčšie" úlohy a zišla sa tu v podstate dohrávajúca "stará garda". Film neskutočne zostarol, čo je opäť obrovský rozdiel voči Towering Infernu, ktoré patrí medzi najlepšie katastrofické filmy všetkých čias až do súčasnosti a to nielen tématicky, ale paradoxne napriek svojmu vysokému veku, aj po technickej stránke. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Spolu s prepadákom Za dobrodružstvom Poseidonu všeobecne uznaná najväčšia finančná katastrofa žánru katastrofického filmu (oba filmy pochádzajú z dielne producenta Irwina Allena). (POMO)
  • Paul Newman uvedl, že tento film byl jediným, který točil pouze pro peníze. (SONY_)
  • Ačkoliv byl film propadákem, přesto byl nominován na Oscara v kategorii Nejlepší kostýmy. Vyhrál však snímek Tess (1979). (Terva)

Reklama

Reklama