Reklama

Reklama

The 8 Show

(seriál)
  • Jižní Korea Deo Eiteu Syo (více)
Drama / Komedie / Thriller / Mysteriózní
Jižní Korea, 2024, 6 h 59 min (Minutáž: 46–68 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Osm lidí uvězněných v záhadné osmipatrové budově se zapojí do lákavé, ale nebezpečné hry, během které si postupně vydělávají peníze. (Netflix)

Recenze (53)

elimS 

všechny recenze uživatele

𝟕𝟓% - 𝐑𝐄𝐂𝐄𝐍𝐙𝐄 𝟐𝟎𝐭𝐢 𝐬𝐥𝐨𝐯𝐲:  Nápad dobrý, takový vylepšený "BigBrother", ale chyběly tomu grády. Prostě to tak pozvolna plulo a závěr v podstatě nevysvětlený ... kdo, co, proč?  ✱✱✱ 𝐒𝐏𝐎𝐈𝐋𝐄𝐑 𝟐𝟎𝐭𝐢 𝐬𝐥𝐨𝐯𝐲: 8 lidí žije v "paneláku" a vydělávají prachy zábavou, nebo šikanou. Ten nejhůře postavený má jako jediný skutečnou životní motivaci, ale prohraje. ()

Ingtar2 

všechny recenze uživatele

"We live in society" - alebo Všetky tie podprahovo a na očiach skryté existenčné témy v kombinácii s nadsázkou a absurdným humorom kórejcom vlastným vytvárajú abstraktnú koláž vypovedajúcu o fungovaní spoločnosti. Brutálne situácie striedajúce sa s vtipom a niekedy v priamej spoločnej kombinácií s vokálnou alebo vo svojej podstate až baletnou hudbou. Jasná inšpirácia známejšími dielami ako Squid Game alebo Liar Game, avšak aj Squid Game bolo inšpirované Kamisama to iu tóri. Tiahle kamerové zábery zaznamenajúce atmosféru revolúcie a kontrarevolúcie ako zo Scottovho Posledného Duelu. Herecké výkony len ôsmich(!) hercov na ploche ôsmich epizód nenudia, zabávajú a niektoré kvalitne znechucujú - dávno som necítil obdobnú nenávisť ku postave tak, ako ku 8. Druhú sériu nevnímam ako povinnosť pretože hlavná myšlienka je dostatočne výpovedná už v tejto kapacite, ale ak by vznikla druhá séria osvetľujúca motívy vzniku súťaže, nebol by som proti. Solídnych 9/10, a must watch pre ľudí nechápajúcich slovenskú spoločenskú situáciu. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Solídna satira na ľudskú hlúpotu, chamtivosť, respektíve život ako taký, ktorý nás rozdelil do rôznych (nie len) majetkových vrstiev ale aj osobnostných skupín. V podaktorých môže samotný námet evokovať podobnosť s úspešným “Squid game”, no v tomto prípade ide viac menej o intelektuálnu či mravnú zábavu, než tú akčnú, ktorá by vyslovene viedla ku krviprelievaniu, i keď samozrejme, aj z tohto uhla pohľadu to postupne začne gradovať. Preto odporúčam, nenechajte sa odradiť (hádam aj) pomalším úvodom, lebo keď sa človek nad tou myšlienkou tvorcov zamyslí (ak má teda čím), je to riadna “genialitka”, ktorá veľmi originálnym spôsobom umne vyobrazuje, akí sú ľudia nesmierne amorálny, ako jednoducho sa dá s nimi manipulovať, keď im niekto niečo sľúbi a cítia moc. Spokojný. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Příjemná úkolovka s netradičním námětem a solidním twisty přesně tak, jak Korejci umí. Je to 40% Squid game v menším a méně dramatickém měřítku, což mi vůbec nevadilo. Soudit Asijský herectví mi nepřísluší, všichni hrajou jen ve třech polohách. Pokračování bych si dal ale s vědomím, že tak dobrý to už nebude. 4* a.k.a 75% ()

Loksian 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem, že nepůjde jen o levnější verzi Squid Game (potažmo její Challenge), ale že se dočkáme trošku jiného pohledu na brutální hry o peníze. Je to jiné ve spoustě směrech, ať už žádné zásahy zvenčí nebo větší důraz na sociální stránku "hráčů". Bohužel většina věcí šla ale poměrně rychle odhalit a postupně se vytrácelo to tajemno. Finále pak neklaplo jak jsem doufal a čekal jsem nějaké promyšlenější zakončení. Celkově jde ale o zajímavý projekt, který mě zabavil. 6,5/10 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Na konci epizody je mezititulková scéna. (flyer.nick)

Reklama

Reklama