Reklama

Reklama

The 8 Show

(seriál)
  • Jižní Korea Deo Eiteu Syo (více)
Drama / Komedie / Thriller / Mysteriózní
Jižní Korea, 2024, 6 h 59 min (Minutáž: 46–68 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Osm lidí uvězněných v záhadné osmipatrové budově se zapojí do lákavé, ale nebezpečné hry, během které si postupně vydělávají peníze. (Netflix)

Recenze (51)

Ahsoka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

The 8 show je viac ako vyzerá a to napriek tomu, že je herecky i vizuálne nedokonalý. Je to zjednodušený všeobecný modelový príklad hierarchického fungovania spoločnosti, ale vztiahnuť sa to dá aj ku konkretnejším oblastiam, ako napr. moderné reality show typu Big brother alebo ľudské vnútro a zovnajšok v rámci sociálnych experimentov, či dokonca aj sociálne siete/realita. Na tomto príklade vidíme, že aj v malej rovnocennej skupine ľudí, kde o moci rozhodne náhoda, sa vplyvom vidiny veľkého bohatstva ľudské charaktery dokážu pokriviť za hranicu normálneho zmýšľania a veškerej morálky. Skrýva sa tu hneď niekoľko myšlienok, ktoré by sa dali zovšeobecniť do jednej: najchudobnejší vždy trpí najviac. Účastník č. 1 to v závere krásne ukázal: nezávisí na tom, ako veľmi sa snažil, a koľko času naviac ziskal, aj tak zarobil menej ako tí, ktorí sa na neho nečinne (zviazaní) pozerajú a nakoniec platí najvyššiu daň. A kto za hrou stojí je úplne nepodstatné. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Štiplavá kritika určenosti rolí v kapitalismu, která umí být někdy intenzivní, ale někdy je tempo až příliš pomalé. Postavy jsou dobře zahrané, ale napsané jsou poměrně stereotypně. Příběhově to není špatné, nevadil mi ani závěr, který nepodává všechny vysvětlení jako na talíři, ale neustále jsem se nemohl zbavit pocitu, že to šlo natočit lépe. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„VÍTEJTE V THE 8 SHOW. K ÚČASTI NEPOTŘEBUJETE ŽÁDNÉ ZNALOSTI ANI DOVEDNOSTI. JEN NÁM MUSÍTE VĚNOVAT ČAS, KTERÝ JSTE CHTĚL ZAHODIT…“  Reality šou… Korejsky sadistický… plus hodně toho jejich chování. Ale je to zajímavý. No a celý je to hlavně o tom, jaký my lidi jsme, takže to určitě vyvolá nějaký emoce. Jestli pozitivní nebo negativní, už záleží jen na každým z nás. Já radši optimističtější záležitosti…       /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Série měla rozpočet 21 mil. USD. 2.) Thx za titule „Veronika Kursová“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ** ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Solídna satira na ľudskú hlúpotu, chamtivosť, respektíve život ako taký, ktorý nás rozdelil do rôznych (nie len) majetkových vrstiev ale aj osobnostných skupín. V podaktorých môže samotný námet evokovať podobnosť s úspešným “Squid game”, no v tomto prípade ide viac menej o intelektuálnu či mravnú zábavu, než tú akčnú, ktorá by vyslovene viedla ku krviprelievaniu, i keď samozrejme, aj z tohto uhla pohľadu to postupne začne gradovať. Preto odporúčam, nenechajte sa odradiť (hádam aj) pomalším úvodom, lebo keď sa človek nad tou myšlienkou tvorcov zamyslí (ak má teda čím), je to riadna “genialitka”, ktorá veľmi originálnym spôsobom umne vyobrazuje, akí sú ľudia nesmierne amorálny, ako jednoducho sa dá s nimi manipulovať, keď im niekto niečo sľúbi a cítia moc. Spokojný. ()

Sancoo 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když korejci zkombinují The Platform (2019) , The Stanford Prison Experiment (2015) s nádechem Squid Game (seriál) (2021) a Alice in Borderland (seriál) (2020) ? Vznikne The 8 Show! Dobrý nápad, zajímavé zvraty, šablonovité postavy -> hlavní hrdina ňouma, surový silák, chytrák, blbka, až moc hodná ženská a určitým způsobem handicapovaný anti/hrdina... Nicméně konec mi ten celkový dojem trochu pokazil. Jelikož mám rád korejskou kinematografii, takže jsem možná po přečtení synopse a prvních pár dílech měl až moc velká očekávání. Přišlo mi, že to co celou dobu budovali v předchozích dílech, tak pak rychle zabili narychlo spíchnutým závěrem. Zkusili zahrát na city, spousta twistů... Ve výsledku to na mě působilo, jak když jim řekli, že nedostanou další sérii, tak to všechno narvěte do posledního dílu. Po delším rozmýšlení jsem nakonec místo 4* dal 3*. Beru to jako oddechovku na zabití času, na kterou si pravděpodobně za pár let ani nevzpomenu narozdíl od vyjmenovaných inspirací. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Na konci epizody je mezititulková scéna. (flyer.nick)

Reklama

Reklama