Reklama

Reklama

The 8 Show

(seriál)
  • Jižní Korea Deo Eiteu Syo (více)
Drama / Komedie / Thriller / Mysteriózní
Jižní Korea, 2024, 6 h 59 min (Minutáž: 46–68 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Osm lidí uvězněných v záhadné osmipatrové budově se zapojí do lákavé, ale nebezpečné hry, během které si postupně vydělávají peníze. (Netflix)

Recenze (47)

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně něco pro mě. Neskutečná psychárna, kdy pořád čekáte co bude dál. Celé to vlastně režírují sami soutěžící, protože mimo několika pokynů hned na začátku, jim nepřijdou za celé týdny žádné pokyny žádný zásah z venku prostě nic. A vše se vyvíjí podle toho co dělají sami soutěží. Co pro pokračování soutěže si jsou schopny lidé sami jiným dělat. Neskutečná nevýhoda byla být v nižších patrech, kdy neměli peníze a jídlo bylo jen to co jim horní patra nechala. Postavy jsou skvěle vybrané. Nejvíc zaujme bláznivá 8 a silná 6 . Co trochu nedávalo smysl či přesněji tam nebylo vůbec ukázáno ani zmíněné. Je jak se do těch pokojů, teda hlavně do 8 patra dostávaly ty věci. Třeba vana vždyť tam musela někde být taky vedena voda a odpad. A to někdo tam musel udělat a zapojit. To samé třeba gauč a velký stůl, to přece nešlo přes ten výtah jen tak dostat. A takových věcí tam bylo hodně. Rovněž by mě zajímalo jak přišli na ty soutěžící, to tam taky není nijak vysvětleno. Jen je ukázáno že dostali SMS či zastavila u nich limuzína. Ale nic víc. Pořád jsem čekal že někdo bude nastrčený, ale ono ne. Jak hra skončí bylo jasné hned, jinak by to ani nešlo ukončit. Pevně doufám že bude pokračování a dostaneme se za oponu. ()

Ahsoka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

The 8 show je viac ako vyzerá a to napriek tomu, že je herecky i vizuálne nedokonalý. Je to zjednodušený všeobecný modelový príklad hierarchického fungovania spoločnosti, ale vztiahnuť sa to dá aj ku konkretnejším oblastiam, ako napr. moderné reality show typu Big brother alebo ľudské vnútro a zovnajšok v rámci sociálnych experimentov, či dokonca aj sociálne siete/realita. Na tomto príklade vidíme, že aj v malej rovnocennej skupine ľudí, kde o moci rozhodne náhoda, sa vplyvom vidiny veľkého bohatstva ľudské charaktery dokážu pokriviť za hranicu normálneho zmýšľania a veškerej morálky. Skrýva sa tu hneď niekoľko myšlienok, ktoré by sa dali zovšeobecniť do jednej: najchudobnejší vždy trpí najviac. Účastník č. 1 to v závere krásne ukázal: nezávisí na tom, ako veľmi sa snažil, a koľko času naviac ziskal, aj tak zarobil menej ako tí, ktorí sa na neho nečinne (zviazaní) pozerajú a nakoniec platí najvyššiu daň. A kto za hrou stojí je úplne nepodstatné. ()

Reklama

SidneyP 

všechny recenze uživatele

Mně osobně vadí, když je spousta věcí v seriálu nevyřčených. Kdo tu hru má na starosti? Vysílá se to někde určitým osobám? Jak to celé funguje s tím dopravováním jídla? Kde se berou všechny ty věci? Je mi jasné, že to pravděpodobně vypadá na druhou sérii, je tam několik nevyřčených věcí a potencionál tam určitě je. Trochu mi to připomíná Squid Game, asi tam proběhla určitá inspirace. Jo, jižní Korejci umí. Slabé čtyři, nashle za pár let u další sérky :) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

The 8 Show môže pôsobiť ako chudší príbuzný Squid Game alebo Diery (prípadne ďalších, už menej ambicióznych hollywoodskych filmov pre mládež), avšak dovolím si tvrdiť, že ohľadom spoločenských alegórií, cynizmu a niektorých univerzálnych právd je z nich najlepšie napísaný. Klaustrofóbiu jedného miesta oživujú retrospektívy zo Soulu, ktoré ale nepôsobia nadbytočne, pretože len podtrhujú zistenia postáv zo "súťaže" a ich povahy. Že nám nie je doslovne vysvetlené, kto za hrou stojí, môže mnohých iritovať, nechať niektoré veci na divákovej fantázii je ale častokrát lepším riešením. ()

Mianelia2050 

všechny recenze uživatele

Naprosto nechutný a zajímavý seriál pojednávající o tom, kam až dokážou lidé zajít kvůli penězům a co za kouzla dokáže udělat prostá hierarchie. Na začátku se seriál tvářil dost nevinně, pak ale zasel pořádné dusno. Intriky, podrazy, sadismus, to vše v pár posledních dílech. Někdy se na to těžko dívalo, ale přeci jen je dobré vidět, co všechno dokážou peníze udělat s obyčejnými zoufalými lidmi. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Na konci epizody je mezititulková scéna. (flyer.nick)

Reklama

Reklama