Reklama

Reklama

The 8 Show

(seriál)
  • Jižní Korea Deo Eiteu Syo (více)
Drama / Komedie / Thriller / Mysteriózní
Jižní Korea, 2024, 6 h 59 min (Minutáž: 46–68 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Osm lidí uvězněných v záhadné osmipatrové budově se zapojí do lákavé, ale nebezpečné hry, během které si postupně vydělávají peníze. (Netflix)

Recenze (39)

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně něco pro mě. Neskutečná psychárna, kdy pořád čekáte co bude dál. Celé to vlastně režírují sami soutěžící, protože mimo několika pokynů hned na začátku, jim nepřijdou za celé týdny žádné pokyny žádný zásah z venku prostě nic. A vše se vyvíjí podle toho co dělají sami soutěží. Co pro pokračování soutěže si jsou schopny lidé sami jiným dělat. Neskutečná nevýhoda byla být v nižších patrech, kdy neměli peníze a jídlo bylo jen to co jim horní patra nechala. Postavy jsou skvěle vybrané. Nejvíc zaujme bláznivá 8 a silná 6 . Co trochu nedávalo smysl či přesněji tam nebylo vůbec ukázáno ani zmíněné. Je jak se do těch pokojů, teda hlavně do 8 patra dostávaly ty věci. Třeba vana vždyť tam musela někde být taky vedena voda a odpad. A to někdo tam musel udělat a zapojit. To samé třeba gauč a velký stůl, to přece nešlo přes ten výtah jen tak dostat. A takových věcí tam bylo hodně. Rovněž by mě zajímalo jak přišli na ty soutěžící, to tam taky není nijak vysvětleno. Jen je ukázáno že dostali SMS či zastavila u nich limuzína. Ale nic víc. Pořád jsem čekal že někdo bude nastrčený, ale ono ne. Jak hra skončí bylo jasné hned, jinak by to ani nešlo ukončit. Pevně doufám že bude pokračování a dostaneme se za oponu. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Nebylo to dokonalé, ale co je bezchybné, že? Už si začínám zvykat na tu všudypřítomnou korejskou směs bizáru, nadsázky, ztřeštěné odlehčující komedie, která ani sama sebe nebere moc vážně, versus vážnější tón, dramata, tragédie, těžší existenční témata a brutální akce. Jako výpověď o společnosti dostačující dílko s pointou, která je vlastně předem jasná a přesto ten patos s člověkem emočně zahýbe. Stačí k úspěchu, umění dostatečně se finančně zajistit, slušně žít a důstojnému začlenění se do společnosti jen snaha a dřina, nebo je to komplexnější záležitost a karty jsou rozdané snad ještě před narozením? To není jediná otázka a možnost k zamyšlení, o jejíž zodpovězení se zde hraje. Kdo jsou diváci i tvůrci je zde kromě jedné výjimky řečeno nepřímo. Druhou sérii nepotřebuji, toto téma je dostatečně výmluvné ve svých 8 epizodách. Hru na oliheň i Díru jsem kdysi viděla (při sledování seriálu si na ně nelze nevzpomenout), tento seriál podobné téma o hierarchii, spojenectví, povaze člověka atd. zase o něco doplňuje a něco zdůrazňuje. ()

Reklama

Ahsoka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

The 8 show je viac ako vyzerá a to napriek tomu, že je herecky i vizuálne nedokonalý. Je to zjednodušený všeobecný modelový príklad hierarchického fungovania spoločnosti, ale vztiahnuť sa to dá aj ku konkretnejším oblastiam, ako napr. moderné reality show typu Big brother alebo ľudské vnútro a zovnajšok v rámci sociálnych experimentov, či dokonca aj sociálne siete/realita. Na tomto príklade vidíme, že aj v malej rovnocennej skupine ľudí, kde o moci rozhodne náhoda, sa vplyvom vidiny veľkého bohatstva ľudské charaktery dokážu pokriviť za hranicu normálneho zmýšľania a veškerej morálky. Skrýva sa tu hneď niekoľko myšlienok, ktoré by sa dali zovšeobecniť do jednej: najchudobnejší vždy trpí najviac. Účastník č. 1 to v závere krásne ukázal: nezávisí na tom, ako veľmi sa snažil, a koľko času naviac ziskal, aj tak zarobil menej ako tí, ktorí sa na neho nečinne (zviazaní) pozerajú a nakoniec platí najvyššiu daň. A kto za hrou stojí je úplne nepodstatné. ()

Rayen1 

všechny recenze uživatele

Zajímavej počin od Jihokorejců. Abych byl upřímnej, bavilo mě to mnohem víc, než Hra na oliheň, možná proto, že to byla zajímavá studie toho, co s lidma udělaj prachy. Jasný, v příběhu je strašně děr, ale i tak to funguje. Navíc - u Olihně bylo jasný už od začátku, jak to dopadne a kdo zůstane ve finále proti komu, tady si člověk nebyl jistej vůbec ničím. The 8 Show je fakt zajímavej počin a doufám, že nebude mít další série, jelikož by se z něj vytratilo to, co na mě působilo celej seriál - tajemno okolo toho, kdo to dělá, proč to dělá, kdo to sleduje, jak to dopadne... strašně oceňuju tvůrce, že se nesnažili násilně tyhle otázky vysvětlit. Působí to mnohem líp, když jsou někdy otázky nevysvětlený... ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Ze začátku velmi poutavé a zábavné ... i dá se říci chytře a celkem originálně vymyšlené ... později je to spíš debilní, zbytečně brutální, už více nudné a postrádající zajímavou myšlenku a poutavý děj. Konec a závěr vyloženě odfláklý a absolutně nezajímavý a vše tím přišlo vlastně vniveč. Celkově spíše ztráta času ... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Na konci epizody je mezititulková scéna. (flyer.nick)

Reklama

Reklama