Reklama

Reklama

Pošťák vždy zvoní dvakrát

  • Česko Pošťák vždycky zvoní dvakrát (více)
Trailer

Mladý tulák Frank Chambers (Jack Nicholson) si najde práci pomocníka v zapadlém motorestu, který patří dobráckému Nicku Papadakisovi (John Colicos). Tam také pozná Nickovu mladší přitažlivou a neuspokojenou manželku Coru (Jessica Langeová). Po krátké době se z obou stanou vášniví milenci. Až tak vášniví, že se rozhodnou Nicka zabít a získat peníze z jeho životní pojistky. Jenže kvůli banálním drobnostem se první pokus o vraždu nezdaří. A navíc se na scéně objeví zástupce pojišťovny, který není žádný hlupák... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Herecké mistrovství pana Nicholsona nezná mezí a je zde opět předvedeno v míře nepřeberné. Jessica Langeová také předvádí jednu ze svých lepších rolí a pomáhá tak "dotvořit" to, co nestihl Nicholson. Celkově se jedná o zdařilou adaptaci s jednou opravdu odvážnou eroticky nabitou scénkou a dramatickou zápletkou. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Jack Nicholson je perfektní, ostatně jako skoro vždy. Má charizma a je to pan herec. To se o Jessice Lange říct rozhodně nedá. Nicméně Rafelson z počátku určil zajímavé tempo, které se ale nepodařilo udržet až do konce, děj se stal předvídatelný a nezajímavý. Na vině je scénárista, který si ohranou písničku moc nepřizpůsobil. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ako vždy excelentnému J. Nicholsonovi skvelo sekunduje J. Lange a spolu tvoria zvláštnu dvojicu. Či už sledujeme ich zamilované pohľady, provokatívnu erotickú scénu, ich hádky, udobrovanie, plán vraždy,,,jednoducho akúkoľvek scénu , kde sú spolu, sa divák neubráni správnemu inštinktu, že títo dvaja si nie sú súdení. Happyend nečakajte. 70%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $12,376,625Tržby Celosvetovo $44,200,000║ miestami príde až na elektrizujúce napätie, dokonca aj odvážne scény, výborná súhra Jack Nicholson a Jessica Lange, občas dej zaujímavo podfarbený ale aj tak ako celok mi to príde na slušný priemer nič viac /65%/ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Režisér Bob Rafelson se do tisku chvástal, že půjde o nejerotičtější film, jaký kdy natočil. Vše mu hrálo do karet: skvělí herci, scénárista David Mamet, mistr náladové hry stínu a světla Sven Nykvist.. Jenže to tak úplně nevyšlo. Tak trochu do prázdna působící drama, které vyplňují kromě několika vydařených sekvencí jen hádky a následné udobřování, překážky, které brání jejich místy tak trochu umělé vášni, musí z kola ven, jenže nakonec toho příliš nezbývá. Remake o svůdné, ale hlavně zrádné servírce a tulákovi z období velké krize (silná žena a slabý muž) byl v očekávání spíš proto, že všechny zajímalo, jak se přiblížil laťce původní verze. Kritici nebyli úplně milosrdní. Spíš naopak. Tentokrát s nimi nelze než souhlasit. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (6)

  • Film bol často nesprávne uvádzaný pod názvom The Postman Always Knocks Twice, teda Poštár klope vždy dvakrát. (sudruh sustruh)
  • Výkon Jacka Nicholsona (Frank Chambers) vo filme bol údajne čiastočne inšpirovaný skutočným vrahom Gary Gilmorom, ktorý bol za dve brutálne vraždy popravený v 70 rokoch. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama