Reklama

Reklama

Civilizace na Zemi téměř zanikla v důsledku války, znečištění a přírodních katastrof. Pro záchranu zbytku lidstva bylo vytvořeno uzavřené město zvané Ecoban, jež mělo být „novým rájem". Nicméně s přibývajícím časem se samo obyvatelstvo města rozčlenilo do dvou skupin. Na malé skupinky vyvolených, kteří žijí uprostřed města, dýchají čerstvý vzduch a jsou jim podávány jen ty nejlepší suroviny pro živobytí, a „ostatní", kteří přežívají venku, přehlížení a využívaní k nejhorší práci. Náš příběh začíná odvážným činem hlavního hrdiny Shui, který vnikne do interního systému Ecobanu, ve snaze zastavit většinu strojů a zabránit tak dalšímu znečišťování planety, která by se mohla stát jednou opět obyvatelnou. To se však zásadně nelíbí nejvyšším představitelům vyvolených, kteří by tak přišli o možnost ovládat zbytek lidstva. (MIDO FILM)

(více)

Recenze (123)

Shit 

všechny recenze uživatele

Perfektní korejský anime s kvalitním, i když trošku omletým příhěhem mírně připomínajícím Total Recall a obalený do absolutně božskýho vizuálu, kterej mě totálně uchvátil a považuju ho za jeden z nejkvalitnějších hned za japonským GITS II a hlavně proto dávám 5*, jinak bych asi šel níž, ale prostě po úvodním menším animátorským rozehřívání se to fakt změnilo na nádhernou, ale i pro příběh účelnou, pastvu pro očí a když se k tomu ještě přidá, pravděpodobně asi jenom pro mě, dobrej příběh, tak nemůžu jinak ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

To mají ty lejže nějakou komis která jim kontroluje, zda v díle neabsentuje některá z určujících píčáren? Poletující lid, když ne lid, pak alespoň šutráky, děcko, postižené tak přemrštěným nitroočním tlakem, až se mu bulvy rozlézají přes tři čtvrtiny gesichtu, hyperaktivní kretenek, mající do děje vnésti trošku toho ,,humoru", filozofické úvahy jak od třeťáčka, hrdina, kráčející z mlhy do oparu a konající cosi, co je za a. nevykonatelné, za b. nevysvětlitelné, za c. nesmyslné, za d. a nejčastěji - kombinací všeho jmenovaného.... ()

Reklama

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, zápletka je divná a celkově jsem nepochopila systém Ecobanu a záverečnou levitující část. Zároven má v sobě toto anime však zváštní atmosféru, která ho řadí skupiny: pamatuji si ho a ráda se na něj podívám znova... navíc kdybych si mohla vybrat anime zjev, zvolila bych asi její vlasy a oči. I když přemýšlím ještě nad fialovou. Kámoš volí tu tyrkysovou, ale střih jako Shui ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Korea a animé, z tohoto spojení vznikl velmi kvalitní animé film, který je vizuálně skvěle udělán, má i docela slušný příběh, atmosféra je vyloženě k nakousnutí, ale hlavně výborný soundtrack, který vrcholí arií, která podbarvuje slow motion scénu, která je vrcholem tohoto animé. Hodně se mi i líbila scéna se západem slunce na vraku lodi a puštěný song na vinylu. Tohle vše dělá z tohoto kousku kvalitní záležitost. ()

-Victor- 

všechny recenze uživatele

Animace je místy výborná a jakákoliv myšlenka post-apo světa si dokáže získat své publikum... Zkáza Ecobanu má však problém se svým příběhem, které předkládá neskutečně syrově a vůbec nejde do hloubky. Celkový dojem z postav, nemůžu se tomu prostě ubránit, působí dost povrchně. Být lepšího scénáře mohlo by se jednat o velké téma. Takto však Wonderful Days zapadají do lepšího průměru, který Vás místy neobyčejně nadchne, ale stejně tak i otráví. Pokud chcete zajímavé anime, které se na první pohled tváří dobře, ale uvnitř už tak skvostné není, tak ho zkuste. Neurazí, ale ani zásadně nepřekvapí. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Film byl vytvořen spojením počítačově zpracovaného 3D fotorealistického pozadí s klasickými 2D kreslenými postavami. (Aelita)

Reklama

Reklama