Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Richard Gere se představuje v roli prominentního právníka Martina Vaila, který se rozhodne bezplatně hájit kentuckého mladíka Aarona Stamplera (Edward Norton), obviněného z vraždy chicagského arcibiskupa. Zkrvavený Aaron byl zajat po zběsilé honičce odvysílané v přímém televizním přenosu. Vail proto cítí, že by tento zdánlivě jednoznačný případ mohl přispět k jeho prestiži. Obžalobu zastupuje asistentka státního návladního Janet Venableová (Laura Linneyová), Vailova bývalá přítelkyně. Vailův případ se navzdory jeho očekávání zkomplikuje poté, co psychiatrička Molly Arringtonová (Frances McDormandová) dospěje k závěru, že Stampler trpí mnohočetnou poruchou osobnosti. Vail také odhalí důkazy o tom, že byl arcibiskup zapleten do spekulací s pozemky a zneužíval mladé ministranty. Cynický a prospěchářský právník tak čelí skličující vyhlídce, že si jeho klient skutečně zaslouží tu nejlepší obhajobu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (611)

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Pri dopozeraní mám z pointy vždy takú trochu cynickú radosť. Holt, mám slabosť pre ľudí, ktorí dokážu prešťať systém. Len nechápem, prečo mali Nortona po tak krátkom čase pustiť. To podľa amerického právneho systému púšťajú paranoidných schizofrenikov s dvoma vraždami na konte po mesiaci liečenia na slobodu? ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Musel jsem to vidět, díky mému oblíbenému Edwardu Nortonovi. A musím říct, že mě zase nezklamal, i když mi připomínal toho ještě hodného klučinu z Kultu hákového kříže. Richarda Gereho znám jen z romantických komedií a nějak se mi tam nehodil. Radši jsem hltal Nortona. Zdejší brutalita mě ani nezaskočila a to se docela divím. Ale o to nejde, jde o to. Že svět zase může vidět další perfektní thriller s stejně perfektním Edwadem. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Steve Shagan, Ann Biderman .. Tak si také přisadím:o) Mě se teda Edward Norton líbil a to hodně. Sice jeho výkon v počátcích dost omezuje pitomý dabing (originál je jiné kafe), ovšem až ukáže svoji druhou tvář, je přímo démonický i v české verzi! Mimo něj tu stojí standardní Richard Gere v právnickém příběhu, přesně střiženém pro jeho osobu. Nijak mi nevadil až na pár pitomoučkých dialogů odvádí svůj obvyklý herecký standard. Celkově lehký nadprůměr, který povznáší mimo Nortona skvělá pointa (chudáci ti, co študují komentáře dopředu - pak už vážně nemá film moc co nabídnout..). 70%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No co si budem namlouvat, ackoliv hodnoceni vypada hodne libove, ve vysledku je to jen x-ta variace na soudni thriller s mnohokrat omletym pribehem, kde mame nejakyho toho vychcanyho pravnika. Ale precejen film neni tuctovka, jsou tu hned dva dulezity prvky. Jednak to je perfektne napinave natoceny, takze si to ty dve hodiny dokaze udrzet pozornost a hlavne tu je famozni Norton, kterej celej film posouva o tridu vejs. Cimz nijak nekritizuju ostatni, Gere hraje nadprumerne a stejne tak jsou fajn Linney a McDormand, ale proste nebejt toho Nortona, tak by to asi ty lepsi 4* nedalo. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zjistil jsem, že soudní thrillery jsou mou krevní skupinou. Ten film je tak skvěle napsaný, zahraný, inteligentní, napínavý, místy dech beroucí a s úžasným a nepředvídatelným závěrečným zvratem, že opravdu nemohu nic vytknout. Gerard Gere geniální, nikdy jsem ho nemusel, zde jsem mu však velmi fandil a Edward Norton byť jako mlaďík tak klobouk dolů před jeho talentem. 90% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se od 28. dubna do 12. července 1995 ve státech USA – Západní Virginie, Illinois a Kalifornie. (Varan)
  • Hned na začátku filmu ve 20. minutě zavazuje sekretářka Naomi (Maura Tierney) motýlka Martinovi (Richard Gere) a zapomene mu vytáhnout cípy límce. Martin odchází za roh, avšak když po vteřině nakoukne zpět, cípy límce jsou v pořádku. (J.A.K.)

Reklama

Reklama