Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Richard Gere se představuje v roli prominentního právníka Martina Vaila, který se rozhodne bezplatně hájit kentuckého mladíka Aarona Stamplera (Edward Norton), obviněného z vraždy chicagského arcibiskupa. Zkrvavený Aaron byl zajat po zběsilé honičce odvysílané v přímém televizním přenosu. Vail proto cítí, že by tento zdánlivě jednoznačný případ mohl přispět k jeho prestiži. Obžalobu zastupuje asistentka státního návladního Janet Venableová (Laura Linneyová), Vailova bývalá přítelkyně. Vailův případ se navzdory jeho očekávání zkomplikuje poté, co psychiatrička Molly Arringtonová (Frances McDormandová) dospěje k závěru, že Stampler trpí mnohočetnou poruchou osobnosti. Vail také odhalí důkazy o tom, že byl arcibiskup zapleten do spekulací s pozemky a zneužíval mladé ministranty. Cynický a prospěchářský právník tak čelí skličující vyhlídce, že si jeho klient skutečně zaslouží tu nejlepší obhajobu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (611)

H34D 

všechny recenze uživatele

Tyhle klasické krimi/právnické filmy mám velmi rád... Pokud jsou podařené. Prvotní strach od počátku nasadí laťku vyššího standardu a tu má trošku problém během dvou hodin překročit. Důkazy však přibývají s železnou pravidelností a závěrečná odhalení již konečně s diváckým zážitkem pořádně zatřesou. Škoda, že atmosféra nebyla v určitých částech více temná, nicméně výrazněji vytknout filmu nelze nic. Naopak herecké výkony všech tří protagonistů, jmenovitě Edwarda Nortona, patří ke špičce. Zkrátka kvalitní právnický film s chytlavými scénami ze soudní síně. 8/10 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nepatřím do klubu "Vlhké kalhotky" a Richard Gere patří k hercům, které takřka nesnáším, neboť jej mám spojeného s celou řadou naprosto debilních filmů jako je třeba Pretty Woman. Naopak Edwarda Nortona mám velmi rád a bylo potěšení sledovat film, který mu udělal jméno. Byl zde naprosto neskutečný a zralý na nějakou tu cenu. Děj rozhodně nebyl marný a obsahoval hned několik těžko předvídatelných zvratů. Úplnou erekci jsem u filmu nezažíval, ale rozhodně se jedná o nadprůměrné krimi. [75 %] ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Musel jsem to vidět, díky mému oblíbenému Edwardu Nortonovi. A musím říct, že mě zase nezklamal, i když mi připomínal toho ještě hodného klučinu z Kultu hákového kříže. Richarda Gereho znám jen z romantických komedií a nějak se mi tam nehodil. Radši jsem hltal Nortona. Zdejší brutalita mě ani nezaskočila a to se docela divím. Ale o to nejde, jde o to. Že svět zase může vidět další perfektní thriller s stejně perfektním Edwadem. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Právnické drama, kam se tento snímek řadí, zkrátka vždy stojí především na hereckých výkonech. Pokud jeden z aktérů hapruje se svým umem nebo nemá potřebné charizma, film nemá na čem stavět. Mě, i přes to, že Richarda Geera dvakrát v oblibě nemám, ale výkony dostaly, především Nortona a dokonce měla vražda i zajímavé rozuzlení, které ale odhalila až na úplném konci po pár překvapivých scénách, které dokáží zamotat hlavu. 70% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

thriller s prekvapivým koncom . . . povedal by som veľmi prekvapivým . . . skvelým mladým nortonom (hrajúcim ešte mladšieho . . . povedal by som veľmi mladšieho) a richardom gereom, ktorého som kedysi nemal rád a hoci jeho ksicht mi nikdy nebude úplne po vôli, začínam si k nemu nachádzať cestičku. o, a na záver - gregory hoblit je v tomto žánry celkom skúsený režisér, takže taká súca filmová vec na víkendový večer ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se od 28. dubna do 12. července 1995 ve státech USA – Západní Virginie, Illinois a Kalifornie. (Varan)
  • Role soudkyně (Alfre Woodard) byla původně psána jako šedesátiletý bílý muž. (Delock)
  • Edward Norton dostal za svoji roli 50 000 amerických dolarů. [Zdroj: časopis TV Max] (SONY_)

Reklama

Reklama