Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Richard Gere se představuje v roli prominentního právníka Martina Vaila, který se rozhodne bezplatně hájit kentuckého mladíka Aarona Stamplera (Edward Norton), obviněného z vraždy chicagského arcibiskupa. Zkrvavený Aaron byl zajat po zběsilé honičce odvysílané v přímém televizním přenosu. Vail proto cítí, že by tento zdánlivě jednoznačný případ mohl přispět k jeho prestiži. Obžalobu zastupuje asistentka státního návladního Janet Venableová (Laura Linneyová), Vailova bývalá přítelkyně. Vailův případ se navzdory jeho očekávání zkomplikuje poté, co psychiatrička Molly Arringtonová (Frances McDormandová) dospěje k závěru, že Stampler trpí mnohočetnou poruchou osobnosti. Vail také odhalí důkazy o tom, že byl arcibiskup zapleten do spekulací s pozemky a zneužíval mladé ministranty. Cynický a prospěchářský právník tak čelí skličující vyhlídce, že si jeho klient skutečně zaslouží tu nejlepší obhajobu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (613)

lamps 

všechny recenze uživatele

Hodně silné 4*. Thrillery odehrávající se převážně v soudní síni sice výrazně zavánějí nudou, ovšem já s nimi mám tu nejlepší zkušenost a jejich sledování mě vždy baví. Prvotní strach navíc patří k těm lepším snímkům z této kategorie. A to i přes stokrát omílanou zápletku, která tu je ale výborně zpracována a výrazně podpořena opravdu skvělým výkonem psychopatického Edwarda Nortona. Ten tu doslova zazářil a podle mě dodal pojmu filmový psychopat zase trochu jiný rozměr. Ovšem pochvalu si zaslouží i Richard Gere, který v hlavní roli také nezklamal a postavu arogantního advokáta vystihl velmi dobře. Dialogy v dané míře snesitelné a smysluplné, a byť je příběh dost zdlouhavý a plyne si spíše pěkně pozvolna, dobře se na to kouká a po shlédnutí jednoznačně převažují pozitiva v podobě herců a také režie. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Ďalšia poctivá právnická žánrovka, z ktorej je však už v roku 2014 bohužiaľ mierne cítiť jej vek. Všetko ale vynahrádzajú herecké výkony, napínavý priebeh a kvalitné zakončenie. A ako tortička na torte ma uchvátila pieseň Dulce Pontes - Cançao do mar. ()

Reklama

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Mě se tento film velice zamlouval co do obsahu i konečné scény s ústředním psychopatem, který hrál velice vysokou hru a vyhrál nad příliš úzkoprsým a panovačným právníkem, jež viděl ve svém klientovi jediné, další případ, který musí vyhrát a vyhrál, žel v tomto případě k neprospěchu společnosti!!! Jedná se o velice inteligentní zápletku, která spočívá v morálních zásadách advokátů, jejich ochotě říkat pravdu a jejich přístupu k spravedlnosti, měl by shlédnout každý začínající právník.....a zamyslet se! Mravní kodex by měl existovat nejen u lékařů!!!! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nepatřím do klubu "Vlhké kalhotky" a Richard Gere patří k hercům, které takřka nesnáším, neboť jej mám spojeného s celou řadou naprosto debilních filmů jako je třeba Pretty Woman. Naopak Edwarda Nortona mám velmi rád a bylo potěšení sledovat film, který mu udělal jméno. Byl zde naprosto neskutečný a zralý na nějakou tu cenu. Děj rozhodně nebyl marný a obsahoval hned několik těžko předvídatelných zvratů. Úplnou erekci jsem u filmu nezažíval, ale rozhodně se jedná o nadprůměrné krimi. [75 %] ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Přestože nemám rád právníky, uznávám (ač nerad), že to bez nich nejde. Právní spory sice jednomu na náladě nepřidají, ale rozhodně jsou lepší variantou než zfanatizovaný dav s vidlemi a pochodněmi. Nebo s hromadou kamení v případě všech těch Novoevropanů. V tomto snímku mi však nevadil advokát Martin Vail; neseděl mi ale Richard Gere jako jeho představitel. To je totiž jeden z herců , které vnímám jako krajně přeceňované; pro mě to byl vždycky takový úlisný slizoun. Film měl pro mě zajímavé téma, a i když bych mohl mít k jeho provedení nějaké ty výhrady, nechám je stranou jako méně podstatné, a radši vyzvednu skvělý výkon Edwarda Nortona, na němž celá tato záležitost stála. Když se to tak vezme, dostal Aaron/Roy ve filmu jen nemnoho prostoru, ale přesto jsou to právě jeho scény, pro něž jsem snímku přihodil i čtvrtou hvězdičku. Z ostatních herců jsem měl v tomto případě dojem, že tu fungovali jen jako podpora pro skutečnou hlavní postavu. / Poučení: Každý má právo na obhajobu, přestože mě to v některých případech přímo sere. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Edward Norton dostal za svoji roli 50 000 amerických dolarů. [Zdroj: časopis TV Max] (SONY_)
  • Role soudkyně (Alfre Woodard) byla původně psána jako šedesátiletý bílý muž. (Delock)

Reklama

Reklama