Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři svérázní studenti Derek, Jones a Travis se rozhodli zpracovat pro svou závěrečnou ročníkovou práci zdánlivě nevinný projekt: Jak vznikají a jak se šíří pomluvy? Ale to první, co pro svou práci potřebovali, byla právě ona fáma. A tak jedné noci, když spatřili v jednom klubu v objetí Beaua a Naomi, dostali ďábelský nápad, že upřímný vztah zamilované dvojice bude sloužit jako základ jejich pomluvy. A pak už bylo dílem okamžiku vypustit vražednou fámu... Naomi, po celém campusu známá svým zásadním odmítáním předmanželského sexu se záhy dozví, že při svém odchodu z nočního klubu byla znásilněna. Ona si však, díky přemíře alkoholu vypitého ten večer, pamatuje pouze to, že odešla se svým přítelem Beauem. A tak vzniká podezření, že byla znásilněna právě Beauem! Přízrak pomluvy obludně narůstá a nedá se zastavit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

demovka 

všechny recenze uživatele

Příběh utíkal hezky a promyšleně. Život chudých i bohatých studentů, kteří tráví volný čas na mejdanech, nebyl špatný. Jsou to tři mladí lidé, kteří spolu bydlí a drží spolu. Zrovna probíhají na přednáškách s oblíbeným učitelem lidské pomluvy a fámy. Po jenom večírku, kdy jde samozřejmě také o to, zda si užít či ne, se rozhodnou pracovat spolu a vypustit fámu o znásilnění jedné puritánské dívky Naomi jejím chlapcem. Jeden z trojice, bohatý Derek byl, ať už údajného nebo uskutečněného činu, svědkem. Fáma se šíří a díky studentům se k ní nabalují různé nepravdy. Naomi fámě uvěří, protože byla bez sebe, a vše začíná vyšetřovat policie. Vše se zamotává pro naši trojici, a ukazuje se, že Derek a Naomi se znají a mají pravděpodobně spolu podobnou zkušenost ze střední školy. Derek popře, že by byl býval Naomi na střední škole znásilnil, ale v současné době se kolem něj stahují jiné vážné problémy týkající se vraždy. Nakonec to postaví trojici proti sobě a Derek je tomu všemu ústřední postavou. Konec je překvapivý a naprosto nereálný. Grázlíkům ve skutečnosti vše prochází a nemusí se polepšovat. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Majordomus Černá zmije kdysi řekl kavárnici Migginsové: „Říká se, že slovní urážky bolí víc, než fyzická bolest.“ Stejně tak je to s klepy, pomluvami, drby a fámami, což se nám Guggenheimovo muzeum průměrnosti snažilo sdělit v podivně gradovaném thrilleru o třech odrostlých vysokoškolácích a jejich ryze columbovských praktikách odhalování klamára. Ten „šokující“ závěrečný twist s třetí mocninou lhaní byl docela fail - zachránila by ho jen mocnina čtvrtá, v níž by zdrcená postava J.Marsdena skočila pod metro a ostatní by měli zase o čem přemýšlet.. Nutno dodat, že Černá zmije pokračoval slovy: „Samozřejmě, že je to omyl, jak brzy zjistíte, až vám tenhle špíz vrazím do hlavy.. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Viac-menej "klasický" vylízaný tínedžerský trilerový nímand (akých je ako húb po daždi a tak k nim netreba mať zľutovanie) so sľubne sa rozbehnutou zápletkou, ktorá ale napokon sama seba škrtí pomocou klamstiev, klamstiev na druhú a klamstiev na tretiu. Film z produkcie Joela Schumachera a s celkom dobrými hercami. ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy z takového prostředí, mám rád filmy, kde jsou mladí rozmazlení a můžou si dělat co se jim zlíbí! Mám rád i to, když se na konci filmu ukáže, že je to všechno tak trochu jinak. A taky to, že z tak všední záležitosti, jako je drb, se udělá perefektní zápletka! Proč teda jen 3*? Od začátku tušíte, že se něco chystá, a přibližně v polovině filmu vám to pak dojde! ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Fáma je stejný druh filmu jako Mělký hrob nebo Poslední večeře. Přesně na hranici mezi černou komedií a psychologickým thrillerem. A stejně dobrý. Zápletka (tři přátelé vypustí do světa fámu o své spolužačce, ta se šíří školou jako zvuk tamtamů, každý si k ní něco přidá a nakonec se jako bumerang vrací ke svým původcům) je tak výživná, že se nechce věřit, že to ještě nikoho nenapadlo. Doporučeníhodný film, jedině z pointy jsem měl pocit, že scénáristu napadla až na poslední chvíli. 80% ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama