Reklama

Reklama

Halloween: Prokletí Michaela Myerse

  • Česko Halloween (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Michael Myers je zpět, aby dokončil svou práci! Je jen na odvaze obyvatel jeho rodného města, zda se ho podaří zastavit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Halloween 6-ka mi paradoxne prišla zábavnejšia ako predchádzajúci diel, môže za to ešte stupidnejší scenár (naj je emocionálna scéna medzi Michealom a Dr. Loomisom!!:) ale v tomto prípade to vôbec nevadí. Sem tam sa dokonca podarí nastoliť aj celkom hustú atmosféru, ale inak je to len ďalší hororový kolovrátok.. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Pokoušeli se ho zastřelit, umlátit, upálit, přejet, ale on se vždy objevil znovu. Dříve člověk, teď pod bílou maskou už jen ryzí zlo. Ano, Michael Myers... Šestý díl této slavné ságy v mých očích sice zůstává v zaběhnutém průměru, přesto si odnáším lepší dojem, než z předchozího dílu. Mimoto je obzvláštněn o sektářství a keltskou mytologii, na nichž je postavena zápletka. Nejenže Prokletí Michaela Myerse zatahuje do děje hodně mystiky, ale samotná chladnokrevná mašina na zabíjení je víceméně loutkou, která se nechá popotahovat, a své oběti umí vykuchat se vší parádou. Chápu, že většina musí skřípat zuby, kam až to v sérii zašlo, ale pro mě je šestka dobrým dílem. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1978 natočil americký režisér John Carpenter film "Halloween". To bol začiatok slasher horrorovej série o vyčínaní neľudského vraha Michaela Myersa. Od vtedy sa vyprodukovalo mnoho pokračovaní. Niektoré boli lepšie, iné za moc nestáli. Diel s poradovým číslom šesť, s podtitulom "Prekliatie Michaela Myerse", sa veru moc nepodaril. Scenár v ktorom sú naivne zakomponované druidské mýty, thornov symbol, runy a pohanská sekta je vskutku hlúpy. No a ani samotný Michael Myers sa tu bohvie ako nepredviedol. Zabil iba štyri ženy a štyroch chlapov. Čakal som väčšie jatky. ** ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

No ano, pokud jsem chtěl identitu muže v klobouku, tak jsem netušil co žádám. Prokletí Michaela Myerse je naprosto příšerné zakončení (trilogie?, pokud počítám, že pětka navazuje na čtyřku a tohle na pětku). Udělat z Myerse panáka, který je ovládaný temnou silou? Prosím ne. Ten konec snad nikdo nemůže myslet vážně. Film je nudný, nemá postavy ani gradaci atmosféry. O napětí nemluvě. Ten film nefunguje ani jako horor, a ani jako pokračování. Mnohokrát omýlaný fakt, že nůž projde kovem a Myerse nezastaví ani vlak. Pak tu ovšem máme to, že celá ta děsivá atmosféra minulých dílů je jenom jakýsi podvrh, protože podzápletka je údajně zcela jiná. Tohle bylo vážně zbytečné. (20 %) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ač patří tenhle Halloween k nejslabším dílům dosavadní série, beru ho jako průměrnou podívanou s několika hezkými vraždami, mezi nimiž kraluje provrtání skrz naskrz následované naražením na kovový bodec. Poněkud odbytější je podříznutí a zcela promarněné vykydlení osazenstva na operačním sále, které zabily stroboskopy. Film má příjemný vizuál s pěkným laděním do modrých odstínů v protikladu k barevnému podzimu. Nápad s jakousi sektou odkazující se na Kelty je podivný a zbytečný, anžto zůstalo jen u náznaků a útržků. Carpenterova hudba funguje stále i v těch nejzvláštnějších úpravách. V porovnání s leckterými současnými horory jde stále o koukatelný počin, který je na vyplnění jednoho ponurého podzimního večera dostačující. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (23)

  • Pracovní název byl "Halloween 666: The Origin of Michael Myers". V Americe můžeme vidět i název “Hall6ween". (Stocki)
  • Film, který sleduje paní Blankenship (Janice Knickrehm), je Fantom Opery z roku 1925. (Stocki)

Reklama

Reklama