Reklama

Reklama

Halloween: Prokletí Michaela Myerse

  • Česko Halloween (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Michael Myers je zpět, aby dokončil svou práci! Je jen na odvaze obyvatel jeho rodného města, zda se ho podaří zastavit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

darm 

všechny recenze uživatele

Jak jsem napsal v komentáři k pátému dílu, je to společně s ním nejslabší díl. Občas je zde i náznak atmosféry, ovšem je to jen naprosto bezduchá vyvražďovačka, kde Michael zabíjí ani nevím koho z rodiny Laurie Strode, hrdinky prvních dvou dílů. Druhá hvězda opět za Donalda Pleasence, který zde hraje jednu ze svých posledních rolí... ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Šestý díl Halloweenu se mi líbil nejmíň z celý série, fakt tohle už byla slabota. Je to zároveň poslední díl ve kterém se objeví Donald Pleasence jako doktor Loomis. Opět si v tomhle dílu jako ve čtyřce zahrál Michaela Myerse herec George P. Wilbur. Je tam už málo vražd a má to celkově takovou nudnou atmosféru, nový postavy nezajímavý. Gore tam nějaký je ale je toho málo, ale zas úplně špatně udělaný neni. Každopádně tenhle díl je největší sračka z celý série co se týče postavy Michaela Myerse, trojku k tomu vůbec nepočítám, to bylo o něčem jinym. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Michael je z policajnej stanice spolu s Jamie unesený kultom tŕňa ku ktorému patrí ten záhadný muž z H5. Tu je donútený k znásilneniu Jamie a začiatok H6 sleduje príchod Michaelovho potomka na svet a jeho útek v Jamienom náručí. Michael sa opäť vydáva na svoju krvavú cestu... PRODUCERS CUT je príjemne atmosférický a zďaleka najmysterióznejší zo všetkých dielov s MM, tu však odsunutým do úzadia. Originálna KINOVERZIA má úplne iný záver - akčnejší, každá vražda je podaná oveľa ale oveľa drsnejšie a často krát aj úplne inak a v závere sa doslova strhne vyvražďovacie inferno, ale zároveň je celkove inak zostrihaná na úkor atmosféry a jej vyznenie pôsobí omnoho ale omnoho zmetenejšie. Napríklad vôbec nie je spomenuté že Dr. Loomis bol na plastike vďaka čomu už nemá žiadnu jazvu a to je len jedna z rady dôležitých drobností ktoré totálne degradovali snímok. Nie je preto vôbec prekvapujúce že táto línia tu končí. Predsa len MM členom nejakého kultu je samé o sebe riadne pritiahnuté za vlasy. Donald Pleasance tu viditeľne hrá na konci životných síl no predsa lepšie ako v H5 a nebiť kino verzii, ktorá patrí hlavne Michaelu Myersovi, tá producentská by mu bola zďaleka lepším pomníkom. ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem po pětce volal po jakékoliv inovaci, netušil jsem, do jakého bahna může inovantní přístup režisérův film poslat. Joe Chapelle rozhodně nemá nastudované dějiny slasheru, protože Michael kosí lidi jako kdejaký podprůměrný buran z rutinních teen vyvražďovaček, čili nenápaditě. Místo temnoty na nás odevšad bliká epileptický střih podpořený industriální hudbou s ruchovými vsuvkami v podobě lidských výkřiků či sténání, což by jeden snad i v půlce devadesátých let pochopil (doba holt kráčí kupředu), ale scénář co do infantility opět trumfuje předchozí díl a když už raději nehledáme logiku, tak alespoň nějaký styčný bod si tvůrci vybrat mohli a posléze toto téma dovést do nějakého rozuzlení. Bohužel, ani to ne. Absolutní dno, protože po tomhle už následující (prozatím) dva díly nemají kam klesat. Hořká rozlučka Donalda Pleasenceho. Amen… ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1978 natočil americký režisér John Carpenter film "Halloween". To bol začiatok slasher horrorovej série o vyčínaní neľudského vraha Michaela Myersa. Od vtedy sa vyprodukovalo mnoho pokračovaní. Niektoré boli lepšie, iné za moc nestáli. Diel s poradovým číslom šesť, s podtitulom "Prekliatie Michaela Myerse", sa veru moc nepodaril. Scenár v ktorom sú naivne zakomponované druidské mýty, thornov symbol, runy a pohanská sekta je vskutku hlúpy. No a ani samotný Michael Myers sa tu bohvie ako nepredviedol. Zabil iba štyri ženy a štyroch chlapov. Čakal som väčšie jatky. ** ()

Galerie (18)

Zajímavosti (23)

  • Producenti chtěli, aby si Brian Andrews zopakoval svou roli Tommyho Doylea z původního Halloweenu (1978). Brian však neměl žádného agenta, proto jej nebylo jak kontaktovat. (HellFire)
  • Počas výroby filmu nesprávne skladovanie zničilo masky a na konci zostali len dve. (BoredKid)

Reklama

Reklama