Reklama

Reklama

Iluze na prodej: Podvod jménem Generace Zoe

  • Argentina El vendedor de ilusiones: El caso Generación Zoe (více)
všechny plakáty
Trailer
Argentina, 2024, 107 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument o vzestupu a pádu argentinské firmy Generation Zoe. Tahle síť, která nabízela duchovní koučink, byla ve skutečnosti jenom zástěrka pro nehorázný podvod. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

redsparrow 

všechny recenze uživatele

Dokument o klasické bandě nesvéprávných chudáků, kteří naletěli dalšímu vychcánkovi. Tady s tím rozdílem, že tohle bylo opravdu v obřím měřítku. Nahrávala tomu podle mě mentalita Argentinců a podobně "smýšlejících" obyvatel latinské Ameriky, se svojí pobožností, naivitou a vrcholem životních snů v kutálení zlaťáků. "Položil na zem krabici a v ní bylo 200 000 dolarů, nic krásnějšího jsem v životě neviděla!". Docela na to seděla slova zaznějící přímo ve filmu: "Argentina je bohatá, ale duševně zbídačená země". Ať se na mě nikdo nezlobí, pokud někdo falešně zpívá do karaoke a lidi mu nadšeně v transu tleskají a mávají rukama, pak nejsou prostě psychicky v pořádku. Dokument samotný povrchní, zdlouhavý a plný vatoidního blábolení o ničem. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ešte väčší podvod než u nás BMB invest a podobné pyramídky, u ktorých si ovečky mysleli, že je určite košer, keď ti niekto sľubuje závratné zisky v rýchlom čase. Že ho chytili a riešia, to je v poriadku. Ale hlupákov nikdy netreba odškodňovať, ako sa požadovalo u nás. Hlupáčik len trp, keď si myslíš, že ťa zachráni nejaký krypto pastor a ty pri ňom výskaš, ako keby ťa hypnotizoval sám Rasputin, lebo ty tvrdíš, že pri ňom cítiš "zvláštnu spiritualitu". ()

Reklama

Galerie (10)

Reklama

Reklama