Reklama

Reklama

Kousek tebe

všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jak žít dál po ztrátě blízké osoby? Emotivní hořkosladké drama o dospívání, ve kterém se mladá holka po tragické události dává zase dohromady. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film o strate blízkeho, ale na konci k pointe neprídete. Netflix prirodzene spomenie aj lesby, čiže jeho povinne korektná fajfka zaškrtnutá, hoci to s filmom absolútne nič nemá. No a ten hlavný motív vyrovnávania sa so smútkom je natočený kostrbato, raz sú to akože herecké kurzy, na ktorých vám povedia, že máte kričať ako zmyslov zbavený. Potom je to vzťah so sestriným oným, ale v konečnom dôsledku smútok na diváka prenesený nie je, prenáša sa len nuda, v ktorej hlavná postava skôr otravuje, než je k poľutovaniu. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Námetovo určite kvalitné, ale ten samotný príbeh a jeho spracovanie nebolo zrovna to, čo by človek od tejto témy očakával. Nehovorím, že by som túžil po ťažkopádnej dráme plnej traumy a pátosu, ale to, akým spôsobom sa postavy vysporiadali so stratou svojej blízkej, to bolo dosť podivné... Páčilo sa mi však postupné precitnutie, keď predtým nepovšimnutá Agnes zistila, že jej populárna sestra Julia nebola v skutočnosti vôbec taká bezstarostná ako sa tvárila. Ale mám pocit, že beztak trvalo príliš dlho, kým príbeh nadobudol nejaký zaujímavý spád... Slabšie 3* (najmä za poslednú fázu filmu) ()

Reklama

Priaxxa 

všechny recenze uživatele

Smutek, truchlení, vyrovnání se se ztrátou, má mnoho podob. A En del av dig přestavuje jednu z nich. Možná je to proto, že už jsem v životě přišla o hodně blízkých, i vrstevníků (a nejsem zase tak stará), ale tenhle film mě opravdu zaujal. Felicia Maxime má neuvěřitelný projev a projde takovou škálou emocí, až se člověku nechce věřit, že to jen hraje. A její Agnes se poté, co se matka prostě sebere a nechá svou 17 letou dceru truchlení samotnou v domě, naprosto pochopitelně dostane do spirály smutku, popření, vzteku... ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Silná psychologická dramata s náctiletými hrdiny a hrdinkami patří k hlavním doménám švédské kinematografie a ani Kousek nebe není výjimkou. Režisér Sigge Eklund natočil svůj celovečerní debut civilně a nijak nesklouzl k možnému sentimentu, který ztráta nejbližšího člověka může nabídnout. Felicia Maxime a Edvin Ryding jsou ve svých rolích mimořádně přesvědčiví a samotný snímek oplývá hutnou atmosférou a vynikajícím soundtrackem. Je to emocionální nálož a rozhodně stojí za zhlédnutí. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Natáčalo sa v máji 2023 v Štokholme. (Arsenal83)
  • Zara Larsson vyjadrila nadšenie zo svojho filmového debutu, pričom zdôraznila, že herectvo je pre ňu niečím novým a že je nadšená, že môže byť súčasťou práve tohto príbehu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama