Reklama

Reklama

Chatova země

  • USA Chato's Land (více)
Trailer

Obsahy(1)

Apačský míšenec Chato (Charles Bronson) se během návštěvy zapadlého městečka v Novém Mexiku dostane do potyčky s tamějším šerifem kvůli svému rasovému původu. V sebeobraně je nucen strážce zákona zastřelit, a vydává se na útěk před krvežíznivou bandou pronásledovatelů v čele s kapitánem Whitmorem (Jack Palance). Početná skupinka bílých osadníků plánuje s Chatem učinit krátký proces a vydává se po jeho stopě hluboko do apačského území. Poháněni nenávistí a touhou po pomstě si ovšem neuvědomují, že v nehostinné krajině plné skal se sami stávají kořistí. Nelítostný western britského režiséra Michaela Winnera představuje velmi působivé svědectví o civilizačním střetu amerických osadníků s původními indiánskými obyvateli. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

strikeman 

všechny recenze uživatele

Navzdory tomu, že western je můj oblíbený žánr, nemohu být shovívavý. Scénář psalo asi patnáctileté děcko, co dostalo za úkol vymyslet dramatickou scénku poučující o negativních rysech rasismu. Bronson nemá co hrát, jelikož téměř celou dobu mlčí a vlastně většinu času ani není na scéně, přestože má ztvárňovat hlavní postavu. Děj se dá shrnout do tří vět, ale přesto nepostrádá několik donebevolajících nelogičností. Rozpočet filmu se vším výše popsaným utvrzuje pozici snímku v béčkové kategorii. Ale jelikož se na světě najdou i mnohem horší výplody, dávám aspoň jednu hvězdu... ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších westernů - 100 Greatest Western Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Výborný drsný western, typický pro 70. léta. Charles Bronson v roli indiána Chato téměř nemluví, jen láká své bílé pronásledovatele na sobě známé území, kde prokazuje svou převahu. Postavy jsou perfektně vykreslené, kamera je výtečná a napětí by se dalo krájet. Trailer: http://www.yidio.com/chatos-land-1972/id/36028864264294698 ()

Reklama

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, mám Bronsona rád, ale to mi nebrání v objektivním náhledu na tenhle film.Na jednu stranu lze brát v úvahu náhled na nesporně rasistickou stránku příběhu, kdy vysoce charakterní, a také vysoce schopný poloindián postupně likviduje skupinu stihačů, které převyšuje jak zmíněnou povahovou vlastností, tak intelektem, o schopnostech lovce ani nemluvě.Potud podprůměrný flm.Na druhé straně se mi vybavil, ví Bůh a mé podvědomí proč, také Melvilův román Bílá velryba.A tady už mi to zase jako tuctové sdělení nepřišlo.Kam vede slepá nenávist a vůle po realizaci vlastní tenze je zřejmé.Do pekla.Člověk by měl vědět, kdy je nutné zabrzdit, či otočit..... ()

indiano 

všechny recenze uživatele

Mám rád westerny, ktoré sa odohrávajú v prekrásnej prírode amerického západu s gradujúcim dejom vrcholiacim vo finále / Bandolero, Posledný štvanec, Hon, Billy dva klobúky., Mackennovo zlato.../. . Jediné čo vadí je televízna kamera a klasický formát 4:3 ... postavy sú dobre vykreslené, akčné scény rovnomerne a dosť krvavo prezentované... skvelý film, pre milovníkov žánru vysoko nadpriemer... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

DIALOG : Fuj, muj Bože, co to je ? To je bramborová whisky. Charles Bronson jako Apač, který zastřelí bělocha, co si to zasloužil, uniká krajinou a za sebou vláčí patnáct mužů, kteří ho chtějí za tento čin pověsit. Chytit Apače, ale nebude tak snadné, zatím si s nimi jen hraje a vodí je v kruhu. Oni však mají Mexického stopaře. CITÁT : Mexičan, to je dobře. To je dobře. Banda dementních rasistických američanů honí muže jiné pleti, který je ve své chytrosti zavede až k sobě domu - ujetej děj. Nepovedená hudba, řeč indiánů není přeložena, strašnej dialog...vcelku blbost. Chat sice měl jakýsi scénáristický důvod se mstít, ale v celkovém pohledu na děj filmu, si za to mohl sám. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Pri natáčaní bolo zabitých 8 koní. (whack)
  • Bronson odmítl hrát ve scéně, kdy má zachránit nahou indiánku. Natolik mu vadilo, že není oblečená, až musel reřisér Winner použít filmový trik. Při přestávkách v natáčení též odmítal jíst u jednoho stolu s Jackem Palancem. (AlDelon)

Reklama

Reklama