Reklama

Reklama

Zákoutí lásky

(festivalový název)

Obsahy(1)

Znepokojivé drama o manželství, které plíživě ztrácí jiskru. Momoko (Noriko Eguči) vede život řádné hospodyně. Elegantně se obléká a detailně promýšlí uspořádání bytu; usilovně se stará o manžela a neúnavně mu vyváří domácí japonská jídla. Jde o projevy lásky, nebo spíše paranoii z citové propasti, která se mezi nimi rozevírá? A kdy se usilovná péče stává obsesí? Psychologicky přesná anamnéza jednoho vychladlého vztahu, v němž se vyplavily dlouho potlačované bolesti. Film ohledávající temná zákoutí lidské frustrace a hysterie, v nichž se touha budovat proměňuje v potřebu ničit. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (3)

BrusVejn 

všechny recenze uživatele

58. KVIFF - Pre mňa najpríjemnejšie prekvapenie festivalu, nie preto, že to bol najlepší film, ale preto, že som čakal odpad a do Veľkého sálu som sa primárne šiel skryť pred zlým počasím. Ale nakoniec to bolo viac ako fajn. Ďalší z filmov s výraznou ženskou hrdinkou, pozorujeme celý film z jej pohľadu a všetko je to zasadené do prostredia bežného japonského života na okraji mesta. Pre mňa osobne veľmi zaujímavé z kultúrneho hľadiska a dozvedel som sa pár nových japonských špecifík. Keď na mňa na úvod vybafol 4:3 formát, mal som veľký strach čo za artovku ma čaká, ale film bol natočený docela divácky a odsýpal dosť rýchlo. Zanechalo to vo mne príjemné dojmy. ()

Azurose 

všechny recenze uživatele

Potenciál zde byl - z prvotního dojmu že manžel opouští svou ženu za jinou, se postupně vyklubává na povrch pozadí událostí a vše není tak, jak to vypadá. Bohužel film tak nějak plyne po povrchu, opouštějící manžel se furt omlouvá a uklání, a opuštěná žena vrtá díru do podlahy ve svém domě. Ony jsou to všechno super myšlenky - v kontextu s japonskou kulturou - ale vše je vyhnáno do extrému a nic z toho není uvěřitelné. Na druhou stranu mě ten film zajímal - respektive si držel mou pozornost. Fakt mě mrzí, že je to místy too much, hrozně bych se chtěl podívat na nějakou “klidnější” verzi. [KVIFF 2024] ()

Reklama

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Film z pohledu japonské manželky. Pokud cestujete, nebo vás zajímá jiná kultura, tak je to fajn. Dozvíte se tady spoustu zajímavostí, ale jinak je příběh plochý a herci nejsou uvěřitelní. [KVIFF, 2024] ()

Galerie (2)

Zajímavosti (5)

  • Doslovný překlad japonského názvu filmu je „Násilí vůči lásce“. (griph)
  • Trvalo rok, než se našla lokace, kde by mohli tvůrci udělat díru do podlahy domu. (griph)
  • Meloun ve scéně s melounem poukazuje na těhotenství a také na tradici, že i nepříteli by se mělo něco donést. (griph)

Reklama

Reklama