Reklama

Reklama

Příručka k vraždě pro hodné holky

(seriál)
  • Velká Británie A Good Girl's Guide to Murder
Trailer

Epizody(6)

Pět let po vraždě sedmnáctileté dívky v zapadlém anglickém městečku se studentka rozhodne odhalit pravdu a najít skutečného vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno nejspíš bych to asi ani nezaznamenal, pokud by v hlavní roli nebyla Emma Myers známá z Wednesday, ale v obsazení mě potěšili i povědomé tváře z britské televize jako Anna Maxwell Martin (Motherland) nebo Mathew Baynton (Ghosts).  Docela se tomu daří udržet napětí, sledování utíká rychle a má to slušnou atmosféru. Odhalení, které bylo nad plán, mě překvapilo. Je třeba přijmout, že cílovou skupinou je mladší publikum, které příliš nezajímá, jak moc reálné to je.  Jakmile nad tím začnete přemýšlet, tak je to nemůže dopadnout dobře. Mladá studentka vyřeší vraždu (a další zločiny), kterým policie nepřišla na kloub v době, kdy se staly. Jsou tam věci, které jsou těžké přijmout, některá vysvětlení jsou jednoduchá a náhodná a hlavní hrdinka se na ně zrovna nenadře, něco naprosto nedává smysl (osud psa), motivace některých postav jsou nepochopitelné (policajt) a hrdinka se navíc do všeho nebojácně vrhá a když jde do tuhého, tak se objeví postava, aby jí zachránila. ()

Mrs.Vader 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to, ze to bude fajn, ale velmi rychle se ukazalo, ze hlavni hrdinka je bohuzel strasne blba, takze se divim, ze ji vlastne kdokoliv z tech vedlejsich postav taky uz davno neodjebl a ze jich s motivem nebylo zrovna malo. Ruku si Pippa muze jit podat s tou typkou z Halloweenu a rovnou se jit vrahovi naservirovat na talir. Btw. vetsi drevo nez toho kluka, co hral Raviho, uz sem dlouho nevidela, herectvi level pokladni v Lidlu. Nejvetsi joke na celem tomto serialu je ale to, s jakou jistotou Pippa veri kazdemu cokoliv ten ktery clovek rekne a taky fakt, ze spis nez kdo je skutecny vrah by se meli ptat kdo tady v tom meste neni?! XD ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Síce zamerané na mladých dospelých a mladá slečna valcuje celú políciu, biely silnejší ujovia aj kamaráti sa jej boja a utláťaný sú tentokrát Indovia, lebo tie sústavné čiernobiele narážky urážajú už aj černochov ale dej, aj keď nijako extra prekvapivý ubieha celkom solídne...proste obraz dnešnej mládeže, nech je príbeh čo najjednoduchší aby ho mali šancu pochopiť. ()

Stifmeister 

všechny recenze uživatele

//   (BEZ SPOILERŮ) "A Good Girl's Guide to Murder" se točí kolem příběhu Pip (hraje ji Emma Myers), mladé studentky, která se rozhodne pro svou závěrečnou práci na střední škole vyšetřit pět let starou vraždu dívky jménem Andie. Případ se zdá být uzavřený poté, co se její přítel Sal přiznal k vraždě a následně spáchal sebevraždu. Pip však začne zpochybňovat oficiální verzi a postupně odkrývá, že věci nejsou takové, jak se zdají. Seriál nabízí krásné prostředí Anglie, které spolu s architekturou a atmosférou přidává příběhu na zajímavosti. Důraz na britský přízvuk a dobové prvky, i když se děj odehrává v současnosti, vytváří jedinečnou estetiku, která potěší každého milovníka britské kultury. Emma Myers v roli Pip září a stává se hlavním tahounem celého seriálu. Její herecký výkon je autentický a přirozený, což dodává její postavě věrohodnost a hloubku. Pipy smysl pro spravedlnost a ochota riskovat činí její postavu nejen sympatickou, ale také fascinující. Příběh je dobře napsaný, s mnoha zvraty a napínavými momenty, které udrží diváka v napětí až do samotného konce. Detektivní prvky jsou zvládnuté s citem, a i když jsou některé náhody až příliš okaté, celkově seriál funguje jako kvalitní detektivka. Hudba, která dokresluje lehce hororové a thrillerové momenty, je příjemným doplňkem. I přes silný začátek má seriál místy pomalejší tempo, především ve druhé epizodě, kde se některé scény zdají být natahované. Některé zvraty a odhalení, zejména v závěrečné epizodě, nemusí každého uspokojit. Zjištění ohledně Sala je sice silné, ale samotné odhalení vraha Andie možná nesedne každému divákovi. "A Good Girl's Guide to Murder" je fajn detektivní seriál, který nabízí zajímavý příběh, dobře napsané postavy a solidní herecké výkony, především od Emmy Myers. I když má seriál své nedostatky, jako je občasné pomalé tempo, a ne úplně uspokojivé odhalení, celkově jde o příjemný zážitek, který potěší milovníky detektivek a napínavých příběhů. Pokud máte rádi detektivky s mladými hrdiny a britskou atmosférou, určitě stojí za zhlédnutí. |7/10| ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Britský seriál s Američankou v hlavní roli dívčího Mirka Dušína, to zní tak bizarně, že kdyby touto větou uvedli obsah, musel bych to vidět. Teď jsem tedy seriál viděl, a přestože mě zrovna neohromil, nelituji času, který jsem mu věnoval. Představil jsem si totiž, jak by tato záležitost vypadala, kdyby se jí ujala BBC, a musím konstatovat, že z tohoto srovnání na poli politické korektnosti a podlézání všem kapitálkám, co jich abeceda nabízí, vyšel Netflix jako umírněný sympaťák. Ano, to jsem napsal při plném vědomí. Alespoň si to tedy myslím. Příběh samotný se mi zdál být až příliš průhledný; první náznak toho, kdo by mohl být úhlavním zlounem, se objevil už v pilotu, od druhé epizody jsem pojal podezření hraničící s jistotou, a když se mi v závěru potvrdilo, váhal jsem, jestli jsem víc spokojen sám se sebou, nebo nespokojen se scénářem. Po celou dobu jsem se nemohl zbavit dojmu, že jde o záležitost určenou výrazně mladšímu publiku, k čemuž výrazně přispělo i pojetí hlavní hrdinky, která se mohla nejednomu pedofilovi postarat o divoké sny, seriál nekladl příliš velké nároky na divákovy myšlenkové pochody a Netflix poctivě pracoval na tom, aby nevynechal žádné v současnosti probírané téma či zájmovou skupinu, a přesto jsem se po celou dobu více či méně bavil. Nic zvláštního, ale jednou se to vidět dalo. / Poučení: Každá Angličanka se může stát slečnou Marple. I když je třeba zrovna Američankou. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama