Reklama

Reklama

Příručka k vraždě pro hodné holky

(seriál)
  • Velká Británie A Good Girl's Guide to Murder
Trailer

Epizody(6)

Pět let po vraždě sedmnáctileté dívky v zapadlém anglickém městečku se studentka rozhodne odhalit pravdu a najít skutečného vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo jako Twink Peaks, ale houby. Ze začátku to vypadalo jako ze sedmdesatek, to ty hadry, ale je to současnost.  Ze začátku se to zdálo fajn, ale houby......  Dívčina se vydá vyšetřovat pár let staré záhadné zmizení a chvíli si u toho počíná jako předškolačka (a to jde na VŠ) a pak zas jako stará panna z viktoriánské éry. Prý má být chytrá, ale dělá jednu blbost za druhou, furt leze někam, kde ji hned můžou chytit..... I u ostatních převládá podobná rozpolcenost. K vyšetřování používají mobily, ale často mají názory jak nějaká prababička. Závěrečné rozšmodrchání případu už je leda směšné a děsně neohrabané. SHRNUTÍ: Kterak by asi babička napsala detektivku pro teenagery. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná záležitost, kterou zachraňuje hlavně atmosféra zdánlivě idylického anglického městečka zalitého sluncem. Nepřijde mi však, že by Emma měla herecký um na to táhnout hlavní roli a taky to trochu zabili unylým koncem, kdy si Spoiler dá hlavní hrdinka úplně debilně s vražedkyní čaj a pak se s ní jede podívat na mrtvolu bez jakýkoli pojistky a diví se, když chce udělat mrtvolu i z ní. Wtf. ()

Reklama

Daiker 

všechny recenze uživatele

Letní teen detektivka....  To teen je specifické pro celé zpracování seriálu.... Příběh je zajímavý, postavy sympatické.... Myslel jsem si že se to odehrává v 70. letech, ale to je ta dnešní móda 😂... Vraha jsem neuhádl.... Je to celé točené v takové light verzi právě pro teen publikum. Mi to ale nevadilo..... Pochválit musím i soundtrack.... Své diváky si to určitě najde, ikdyž já mám raději temnější příběhy.... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Britský seriál s Američankou v hlavní roli dívčího Mirka Dušína, to zní tak bizarně, že kdyby touto větou uvedli obsah, musel bych to vidět. Teď jsem tedy seriál viděl, a přestože mě zrovna neohromil, nelituji času, který jsem mu věnoval. Představil jsem si totiž, jak by tato záležitost vypadala, kdyby se jí ujala BBC, a musím konstatovat, že z tohoto srovnání na poli politické korektnosti a podlézání všem kapitálkám, co jich abeceda nabízí, vyšel Netflix jako umírněný sympaťák. Ano, to jsem napsal při plném vědomí. Alespoň si to tedy myslím. Příběh samotný se mi zdál být až příliš průhledný; první náznak toho, kdo by mohl být úhlavním zlounem, se objevil už v pilotu, od druhé epizody jsem pojal podezření hraničící s jistotou, a když se mi v závěru potvrdilo, váhal jsem, jestli jsem víc spokojen sám se sebou, nebo nespokojen se scénářem. Po celou dobu jsem se nemohl zbavit dojmu, že jde o záležitost určenou výrazně mladšímu publiku, k čemuž výrazně přispělo i pojetí hlavní hrdinky, která se mohla nejednomu pedofilovi postarat o divoké sny, seriál nekladl příliš velké nároky na divákovy myšlenkové pochody a Netflix poctivě pracoval na tom, aby nevynechal žádné v současnosti probírané téma či zájmovou skupinu, a přesto jsem se po celou dobu více či méně bavil. Nic zvláštního, ale jednou se to vidět dalo. / Poučení: Každá Angličanka se může stát slečnou Marple. I když je třeba zrovna Američankou. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Síce zamerané na mladých dospelých a mladá slečna valcuje celú políciu, biely silnejší ujovia aj kamaráti sa jej boja a utláťaný sú tentokrát Indovia, lebo tie sústavné čiernobiele narážky urážajú už aj černochov ale dej, aj keď nijako extra prekvapivý ubieha celkom solídne...proste obraz dnešnej mládeže, nech je príbeh čo najjednoduchší aby ho mali šancu pochopiť. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama