Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Bez dozoru překypuje elánem, oslnivými tanečními čísly a elektrizující hudbou. Znázorňuje nadčasový souboj mezi nevinným potěšením a přísnou morálkou. Přestěhování z Chicaga na vesnickou periférii, kde je místním knězem zakázáno hrát rockovou muziku a tancovat, znamená pro mladého Rena (Kevin Bacon) doslova šok. Jelikož už ale poznal svět, nehodlá se s bigotností a zapšklostí nového maloměstského domova jen tak smířit. V boji za svobodu vyjádření a vyznání se k němu připojí mnoho nových přátel... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Jako tu již několikrát zaznělo - přemýšlím, zdali znám nějaký "taneční" film, kde se tancuje tak málo jako tady :D :D Píseň Footloose je dobrá - chytlavá - ok..ale jako že byste na ni museli vidět tancovat lidi na začátku a na konci filmu...Tak jako tím si film nahrabal dalších 10minut k dobru :D :D :D Film mi přijde stejně "vydlákovskej" jako samotné městečko...Ten film je pro mě neskutečná fraška a ani herecké výkony to nezachraňují...Vlastně - ten film - safra...lepší by bylo, kdyby nebyl :D :D :D A jeho předělávka? Radši ani nechci vidět - to by byla další ztráta času :) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jestli to skutečně odtančil Kevin Bacon, tak před ním musím smeknout. Já bych totiž dopadla jako ten jeho kámoš, co neuměl tancovat. Nejsem teda žádný hrom do police, ale spíše se stane, že záhadným způsobem vypadnu z rytmu. Ovšem tento záhadný způsob by nevyřešil ani slovutný belgický detektiv. Asi to bude něčím mezi nebem a zemí. Když tancoval Kevin Bacon,tak z něho vyzařovala neskutečná energie a vypadal, že si každý pohyb jednoduše užíval. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Z tanečního a hudebního hlediska teda nic extra, ale Footloose neskutečně táhne John Lithgow jako pastor, co se musí smířit s tím, že nemůže kontrolovat každou vteřinu života celého města a především své dcery. Bez něj by šlo jen o další 80's teenagerskou komedií o dospívání, i když překvapivě drsnou a s jedním sakra odvážným kaskadérským kouskem. Jo a Sarah Jessica Parker byla zamlada docela roztomilá :-) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Těžký, přetěžký kýč, na který se sice krásně kouká, ale příběh je totálně stupidní (nebo si umíte představit, že by někde někdy mohl být zakázaný tanec?). Naštěstí to zachraňují Kevin Bacon, který dobře hraje i tančí a hlavně John Lightgow, který vytvořil hodně zajímavou postavu. A hlavně pár nezapomenutelných hitů (Footloose, Holding Out For The Hero, Let´s Hear It For The Boy - klasiky, které nezestárly, aspoň pro mě ne) ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Mladej Kevin Bacon přijíždí z velkoměsta do zapadákova, kde je nucen čelit striktním pravidlům dospělých a zákazu jakéhokoliv tance. A jelikož rokenrol je hudba Ďáblova, čeká floutka s rozcuchaným účesem trnitá cesta přesvědčit místní pánbíčkáře k znovuobnovení poslechu hudby a vlnění boků do tanečních rytmů. Podaří se mu to? Dokáže získat srdce pastorovy rebelující dcery? Zvládne se začlenit mezi zdejší venkovské balíky? Mám tyhle staré středoškolské kousky rád… i přestože je tady ten rokenrol více šmrncnutý do popu. Zamrzí proto docela odfláknuté finále, protože hodinku to šlape dobře. No, a když už se v Pomádě mládež vyzývala na duely v kadilacích, tak ani zde nesmí podobné souboje chybět. Jen ty nablýskané kadilaky nahradily rezavé traktory. ■ AnanAss‘s Score: 5/10 ■ ()

Galerie (85)

Zajímavosti (25)

  • Natáčelo se od 9. května do ledna 1984 v Utahu. (Varan)
  • Hlavní roli Rena MacCormacka měl původně hrát Christopher Atkins. Jedním z oslovených herců na roli Rena byl i John Travolta, který okamžitě odmítl. Dalšími kandidáty na hlavní roli byli Tom Cruise a Rob Lowe. Šéf castingu byl nadšený z Cruisova slavného tanečního výstupu ve spodním prádle ve filmu Riskantní podnik (1983), ale z obsazení sešlo, protože Cruise v tu dobu točil film Správná hra (1983). Lowe byl na zkouškách celkem třikrát, podle režiséra měl ten správný vzhled a taneční nadání, ale bohužel si zranil koleno a musel se role vzdát. Poté, co režisér viděl film Bistro (1982), přesvědčil producenty a obsadil Kevina Bacona. (FilmFan24)
  • Kevin Bacon se zajímal o hlavní roli ve filmu Christine (1983) podle románu Stephena Kinga ve stejnou dobu, kdy dělal zkoušky na "Footloose". Producenti jej přesvědčili, aby se role ve filmu Christine vzdal a raději přijal hlavní roli ve Footloose. (FilmFan24)

Reklama

Reklama