Reklama

Reklama

Král síly: Příběh Rickyho

(festivalový název)
  • Hongkong Li wang (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladý Ricky je za vraždu poslán do vězení. Zde vládne sadistický boss a řada gangů. Téměř okamžitě po příchodu do věznice se Ricky dostává do konfrontace s místními kápy, kteří zjišťují, že Ricky není žádný otloukánek. Naopak, Ricky je mistr kung fu s nadlidskou silou. Svoje protivníky doslova cupuje na kusy a proráží pěstmi. Je absolutně neporazitelný, nebo šéf věznice skrývá esa, která Rickyho řádění utnou tipec? A jaký je vlastně skutečný důvod Rickyho uvěznění? (Flipnic)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (79)

Mythago 

všechny recenze uživatele

K tomuhle se hrozně těžce něco píše. Věděl jsem, že to bude úchylárna, podle obsahu a hlavně proto, že to je z Hong Kongu, ve kterém vznikají snad ještě větší šílenosti než v Japonsku. Na jednu stranu tomu chci dát odpad, protože to je taková blbost jako málo která jiná, ale na stranu druhou ze stejného důvodu bych hrozně rád dal tomuhle "majstrštyku" všech pět rudých hvězdiček. Není zde nouze o utrhané končetiny, rozdrcené hlavy, kusy mozku všude kolem, kaluží krve, rozervaného psa (chudák pejsek, toho mi bylo ze všech umřivších nejvíc líto), končetiny v břiše nebo škrcení střevy. Riki-Oh se dá srovnat snad jen se Supermanem na speedu, cracku a flétničkou navíc. Nebo možná s Robinem Hoodem (bohatým beru, na chudý seru - mysleli jste si správně, to je přesně on). A vlastně nejvíc se hodí přirovnání k Diablu - všechny rozseká a porazí a čím dál je, tím těžší přicházejí soupeři. Až se dostane k Final Boss-ovi a...a vy prostě musíte vybuchnout smíchy. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Mám takovéhle ujetosti opravdu rád. Násilí, krve, urvaných končetin, uřezaných končetin, explodujících hlav, vyhřezlých střev a dalších chuťovek je ve filmu nepočítaně. Ale všechno tohle násilí má takovou absurdní podobu, že se jen těšíte s čím dalším autoři přijdou v následující minutě....Další zfilmovaný komiks, tentokrát v hongkongském hávu ()

Reklama

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Pokud máte zvrácený smysl pro humor, rozhodně se s Rickym nebudete nudit, hlavně nesmíte čekat zbytečnosti jako ucelený příběh, cokoliv reálného nebo snad že američtí dabéři rozuměli aspoň jednomu slovu v původním znění. Místo toho dostanete to nejšílenější kung-fu, kde protivníci používají mistrné bojové taktiky, při kterých si nožem rozříznou vlastní břicho a Rickyho zkoušejí uškrtit svými střevy nebo se z ničeho nic promění v horu svalů. A celou dobu nechápete, jak se do vězení dostane chlápek, který dokáže proběhnout ocelovou mříží a pěstí rozbít zeď. ()

kurcatovium 

všechny recenze uživatele

Síla. Zdaleka ne však jen Rickyho fyzická. Tohle je fakt maso, občas (vlastně docela často) i doslova. Je to nechutné, hnusně natočené, s mizernými efekty i choreografií, marnými dialogy a má to příběh stojící za starou bačkoru. Ale přesto přese všechno se na to skvěle dívá a člověk se opravdu baví. Ne nadarmo to tu spousta lidí srovnává s Braindedem... Když se člověk trochu zamyslí, tyhle dva filmy mají společného víc než dost. ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

Taková japonská verze Braindead zasazená do vězeňského lágru. Klasická schémata podobných filmů z tohoto prostředí, pěkně dementní dialogy a celková zápletka je převratná jako jídelníček v komunistickém lágru. Ale co, zde se jedná pouze o Gore jatka, jež jsou vcelku se solidním kung-fu stylem (na svou dobu) v podání Rickiho slušnou zábavou na kratší odpoledne... ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • V původním manga komiksu je Rickymu 21 let, zatímco Siu-Wong Fanovi bylo při natáčení pouhých 18. (Caelos)
  • Jedná se o první film z Hong Kongu, jenž se dostal do kategorie CAT III, a to kvůli násilí, nikoli sexu. (Caelos)
  • Ke konci filmu, kdy Ricky (Siu-Wong Fan) rozbijí vězeňskou zeď, můžeme vidět lana, která byla použita na její stržení. (Hem.m)

Reklama

Reklama