Reklama

Reklama

The Big O

(seriál)
Trailer 1
Japonsko, (1999–2003), 10 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Tvůrci:

Hadžime Jatate

Hrají:

Micuru Mijamoto, Teššó Genda, Akiko Jadžima, Motomu Kijokawa, Emi Šinohara, Unšó Išizuka, Ken'iči Ogata, Šin'ičiró Miki, Takeši Aono, Tošiko Sawada (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Před 40 lety došlo k jisté katastrofě. Nikdo neví, co se stalo, jelikož kromě zničení velké části světa bylo jejím výsledkem též vymazání většiny paměti všech přeživších. Část z nich nyní žije ve městě Paradigm City, pro nějž jsou typické obrovské dómy obývané především vyššími vrstvami. Město ovládá společnost Paradigm a pořádek v něm udržuje vojenská policie. Jejím členem byl dříve i Roger Smith, dnes známý též jako Vyjednavač. Ten s pomocí věrného sluhy Normana, mnoha technických vymožeností a velkého robota Big O řeší případy, na něž je najat. (yenn)

(více)

Recenze (3)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Tak tohle anime mě zpočátku zaskočilo svým výtvarným zpracováním, neboť odkazuje spíše do světa amerických, než japonských komiksů. Nejen díky tomu je trochu jiné a originální. Svět Big O si bere něco z Batmana, sérií o bondovi a nebojí se je občas trochu parodovat. Roger je správný týpek, který jako by vypadal částečně z detektivek Raymonda Chandlera(ten duch Phila Marlowa tam prsotě trochu je) a výše uvedených sérií. Je to však výborná postava, která má v sobě džentlemana. Roger by se neobešel bez svého pomocníka Normana. Hlavně je tu však Dorothy -androidka, který je někdy značně ironická, vtipná a dodává seriálu další plusové body, anvíc kdo by nechtěl asitenta , který umí nadlidsky rychle běžet a odrovnat každého člověka jendím pohybem ruky. První polovina série je epizodická, ale to neznamená nudu. Navíc od dílu dvanáct nastupuje celsitvý příběh a ty epizody předtím mají svoji roli nejsou zbytečné. Dočkáme se nějakých zvvratů, překvapivých odhalení, závěr mi trochu zamotal hlavu, než jsem se dobral, cože kdo byl a co se to vlastně dělo. Další velké plus je OST. Toshihiko Sahashi je machr, namíchal motivy z klasiky, jazzu, rocku/popu. opening jak kdyby vypadl od Queen. spoustu skaldeb a melodií mi zůstala v hlavě. Jestli hledáte zajímavou směs více žánru, The Big O je skvělá volba. 9/10 za originalitu, nebo spíše umění použít známé věci a přetvořit je v něco nového. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

První série The Big O (tj. prvních 13 epizod) je epizodická (oproti tomu druhá by měla mít jeden hlavní příběh), a byť jsou některé zápletky povědomé, alespoň na ně nedopadl Damoklův meč jednotvárnosti. To už se úplně nedá říct o závěrech, jelikož každá epizoda končí výstupem Big O. Velkou zbraní seriálu je jeho styl. Kombinací prostředí 60./70. let, Jamese Bonda, detektivky, mecha a dalšího vznikla poměrně osobitá a zábavná podívaná, navíc i vizuálně hodně hezká. Snad ještě větším kladem je však úžasná androidka R. Dorothy Wayneright; její téměř permanentně lehce naštvaný výraz a chladné vystupování zbožňuji:-P (Vůbec bych se nezlobil, kdyby se v seriálu vyskytovala o trochu častěji.) 7/10 ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Anime bratranec Batmana (keby Bruce Wayne ostával permanentne v smokingu). :-D Žarty bokom, Sunrise táto téma nie je cudzia, svojho času vypomáhali s výtvarnou stránkou oficiálneho animovaného Batmana z produkcie WB. Úvodná zvučka síce znie trochu ako karaoke verzia motívu z Flash Gordona, ale charakterizácia postáv je skvelá, záhadné historické pozadie Paradigm City je viac ako adekvátna zápletka tiahnuca sa celým seriálom a samotné Veľké Ó-čko je obrí mech ako sa patrí. Môj verdikt k seriálu: "Cast in the name of God, ye not guilty !" ;-) ()

Reklama

Reklama