Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svět budoucnosti, kde vybraní lidé žijí v městech létajících nad planetou a zbytek živoří na zbídačené planetě. Doktor Ido se živí operováním kybersoučástek do lidských bytostí. Jednou objeví Alitu – vyhozeného kyborga, kterého znovu uvede do chodu. Z Ality se však vyklube něco víc, než obyčejný kyborg a začne tak boj proti lidem shora. (Tamten)

(více)

Recenze (21)

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Východisková situácia: Blízka budúcnosť. Nachádzame sa v totalitnej zemi riadenej zhora (a to myslím doslovne), z obdivovaného mesta menom Zalem, kde podľa všetkého žijú a užívajú si len tí vyvolení, a kam by sa väčšina ľudí, žijúcich a tvrdo pracujúcich "dole", chcela dostať. Gunnm (aka Battle Angel) skladá z dvoch častí. Hrdinkou oboch je Gally, cyborg-dievčina, ktorú na začiatku objavuje doktor Ido na pokraji smrti, ale zachráni (poskladá) ju a v nasledujúcom období jej robí otca-mentora. Gally chýbajú akékoľvek spomienky z minulosti, nevie o svojom živote nič. Objavuje však vskutku zaujímavé bojové nadanie, ktoré aj náležite využije pri záchrane Ida, z ktorého sa vykľuje "Hunter-Warrior", akási novodobá odroda ochráncu zákona a poriadku (keďže polícia už dávno neexistuje). Gally sa rozhodne pridať k radom Hunter-Warriorov a spolu s Idom stoja pred neľahkou úlohou poraziť zlého zabijaka, vyslaného Idovou "známou"... V druhej časti sa do stredobodu pozornosti dostáva chlapec Yugo (na pár minút sa objavil už v prvej), do ktorého sa Gally zamilovala a ktorý nadovšetko túži dostať sa do Zalemu, len si bohužiaľ volí nesprávnu cestu a zapletie sa s miestnym mafiánom. Záchranná misia sa môže začať... Na film dlhý necelú hodinu celkom dosť, nie? A to je práve zásadná chyba celého filmu, ktorý by si zaslúžil o dosť lepšie balenie celovečerného filmu (prípadne celého seriálu). Krátkosť neumožňuje komplexné vykreslenie charakterov (výnimkou je Yugo, ktorý v druhej časti dostal dosť priestoru), väčšina je len stručne načrtnutá. Na druhej strane za pochvalu stojí dobré vykreslenie prostredia, pekná animácia (i keď aj tam sa nájde pár lapsusov) a už celkom obšírne popísaný zaujímavý príbeh. Celkovo nadpriemer (som zvedavý na pripravovaný remake pod režisérskou taktovkou Jamesa Camerona). 7/10 ()

Fordzy 

všechny recenze uživatele

Kvalitní reklama na kultovní manga předlohu mangaky Yukity Kishira. Anime víceméně pokrývá dva svazky mangy, poodhaluje dystopický svět budoucnosti s dobrými postavami v čele s androidkou Gally a tíživou atmosféru doplňuje nádherná hudba, konec zůstává otevřený. J. Cameron se bude muset hodně ohánět, aby nezjebal svojí nadcházející adaptaci... Doporučuji pouze pokud hodláte číst mangu. 75% ()

Reklama

GameboyNES 

všechny recenze uživatele

Tyhle japonský ukníkaný kreslený pohádky nijak nemusím. Ale v rámci přípravy na Rodrigezovu hranou verzi jsem ji slupnul jak malinu. Byl jsem docela mile překvapenej hromadou akce, krve, usekanejch údů, hlav a kreslených koz. Sice Alita pištěla jak Pikaču v říji, ale krátká stopáž tomu dala ryhlej spád + slušný flétnový soundtrack. Jsem zvědavej jak se s tímhle pochlapí Bobík. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Battle Angel v tejto podobe predstavuje predovšetkým zaujimavo načrtnutý svet a postavy v na svoju dobu kvalitnej animácii. Inak ale ide iba o prechádzku potenciálom kultovej mangy z ktorej sa do tejto formy dostalo len málo a nebudí ani dojem uzavretia, kedže končí čiastočným predstavením charakterov a ich motivácií. Vcelku škoda, v seriálovej verzii sa mohol príbeh Gally rozvinúť naplno. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitne brutal anime, ktoré sa nebojí pritvrdiť, byť krvavé, drastické. Dejovo tento post-apo svet strhne, vytvára sa to v rýchlom slede, akcia a animácia účelová, nápaditá. Miestami to dokáže vytvárať slušnú dávku napätia. Hraný film Alita: Bojový Anjel z tohto anime čerpá zhruba 80%, plus niečo pridáva, rozvíja. /80%/ __Anime sa dá pozrieť s nastavením voľného prekladu titulkov: Battle Angel / Hyper Future Vision GUNNM ()

Galerie (9)

Související novinky

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Reklama

Reklama