Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Geniální mladý programátor Milo Hoffman (Ryan Phillippe) dostává od charismatického milionáře Winstona (Tim Robbins) nabídku pracovat pro jeho mocnou softwarovou společnost. S vidinou velikých peněz a na naléhání své přítelkyně (Claire Forlani) prestižní místo přijímá. Zpočátku všechno vypadá ideálně, ale postupem času Milo pochopí, že některé praktiky společnosti jsou vyloženě zločinné. Potvrdí mu to i přitažlivá kolegyně Lisa (Rachael Leigh Cook) a Milo se rozhodne rozplést pavučinu machinací, kterými Winstonovi lidé potírají konkurenci. Je vůbec možné, aby pouhý programátor uspěl v boji s nelítostnou korporací a svůj pokus o odhalení pravdy přežil? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (105)

sWONDER 

všechny recenze uživatele

Ako náhle sa oboznámime so zápletkou, začína to byt až príliš predvídateľné a miestami ukrutne nereálne, až to jedného rozčúli. Inak ale, celkom schopný krimi thriller z netradičného prostredia. Zopár zvratov a sem tam nejaké to napätie. Ako realita je to trochu prehnané, niečo pravdy na tom ale určite bude... ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jeden z najlepšie spracovaných IT konšpiračných filmov. Ryanovi Phillippovi a jeho open sourcu fandím a keď mu garde robia R. L. Cook a Claire Forlani, nemôže z toho vzniknúť nič zlé. Timovi "Bill" Robbinsovi rola skvele sedí a ja už naplno očakávam nejaký nápad z garáže, ktorý jednotku porazí a stane sa tak nulou. ()

Reklama

RedRose 

všechny recenze uživatele

Vcelku se tento film neda hodnotit normalnim zpusobem protoze kdyz ho uvidi 30 lidi tak 2 tretiny vubec nepochopi o cem ze to vlastne bylo... A je to skoda! "Tento film nema rad Billa Gatese a Bill Gates nema rad tento film!" Pro me je tohle film jako by byl natoceny na mou zakazku. Nejsem sice zastancem "hnuti OpenSource" ale na druhou stranu tuto aktivitu neodsuzuji. A protoze jsou pocitace muj konicek ze vsech nejvetsi, tak jsem byl absolutne nadsem a poprve jsem ho videl v jeden den hned 2x! Ale jak jsem napsal je to jen pro zasvecene do daneho tematu a s tim pochopitene pada celkove hodnoceni filmu, coz je skoda! Podobna situace je i s filmem Nebezpečný kód (Takedown), ktery hodnotim podobne... ;-) ()

Tred2 

všechny recenze uživatele

Většina herců podala sympatické výkony, nebo jsou to prostě lahody pro oko sami(y) o sobě. Celková kostra - milionkrát ohraná, ale některé zvraty docela překvapily - příjemně. Celkově se jedná o docela normální průměr (spousta věcí je přitažena za vlasy, jak fakta, tak i průběh děje), ale sedl mi do noty. Konec mě sice vůbec nepotěšil, ale už jsem to nějak neřešil a jsem ochotný nechat 4. ()

driver005 

všechny recenze uživatele

Pro počítačové nadšence bude Antitrust zábavně strávenými dvěma hodinami deštivého nedělního odpoledne. Pakliže vezmeme v potaz, že snímek nabývá komplikovanosti pouze zasazením děje do prostor výpočetní techniky, jde čistě o průměrný thriller. Nicméně přiznávám, že jsem se nenudil a často i zasmál samoúčelným "freeze" momentům, které jsme viděli snad už stokrát. Mám na mysli gradování napětí v situacích jako třeba "přistihne mě u prohlížení zakázaných dat v místnosti, kde nemám co dělat?". Na druhou stranu to není nic, co by nenáročný divák nemohl překousnout, někomu se možná srdeční tep skutečně zrychluje. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Názov spoločnosti NURV je skratkou pre "Never Underestimate Radical Vision" čo v preklade znamená "Nikdy Nepodceňuj Radikálnu Víziu". (Real Tom Hardy)
  • Vývojáři Milo Hoffman (Ryan Phillippe) a Teddy Chin (Yee Jee Tso) používají na počítačích svobodné pracovní prostředí GNOME a Miguel de Icaza, jeden ze zakladatelů tohoto projektu, ve filmu představuje sám sebe. (Drom)

Reklama

Reklama