Reklama

Reklama

Velmi nebezpečné známosti

  • USA Cruel Intentions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kathryn (Sarah Michelle Gellar) a Sebastian (Ryan Phillippe) jsou dva bohatí zhýčkaní teenageři z té nejluxusnější části Manhattanu. A také papíroví sourozenci, protože jejich nechutně bohatí rodiče spolu uzavřeli manželství. Výraz zlatá mládež se ani zdaleka nepřibližuje jejich dekadentnímu životnímu stylu. Sebastian poznal všechny krásné dívky z Manhattanu a také Kathryn je na svůj věk neskutečně zhýralá. O to víc ji rozzuří, když dostane kopačky od svého přítele, který vyměnil její rafinovaný půvab za panenskou nevinnost naivní Cecile (Selma Blair). Kathryn proto s bratříčkem uzavře ďábelskou a náležitě pomstychtivou sázku. Pokud playboy Sebastian, kterému ještě nedokázala odolat žádná dívka, připraví Cecile o panenství a navíc dokáže svést další květ andělské nevinnosti Annette (Reese Witherspoon), připraví mu nevlastní sestřička noc plnou nadpozemské rozkoše. Pokud Sebastian prohraje, přijde o svého milovaného Jaguara, ročník 56... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (711)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pro mě mnohem lepší zpracování než Formanův Valmont, scénáristicky méně kvalitní oproti Fearsovi, ale za to mnohem žhavější. Sexuální dusno v podání mladých herců je v této verzi klasiky na úrovni papiňáku, z čehož mi nejednou regulérně zasmýkalo v koulích. Zahraný je tento film bravurně, dokonce ani Vytrspůnka mi tady ještě zamlada nevadila, a to už je co říct. Mně se tahle moderní variace líbila....a moc! Doporučuju! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ano, je to předělávka v americkém "Melrose Place stylu" (tzn. mladí, krásní a bohatí hrdinové a vše co k tomu patří), ale intriky se tu osnují velice hezky, erotický náboj je přítomen v dostatečné míře, na někoho je to možná trochu moc a místy je to i trošku samoúčelné, ale právě poukázáním na sexuální život zlaté mládeže se rozvine nádherný příběh na jehož jedné straně stojí skrznaskrz zkažená Sarah Michelle Gellar a na straně druhé božská Reese Witherspoon. A mezi nimi se zmítající Ryan Philippe coby Sebastian Valmont, zažívající nejzásadnější proměnu ve svém životě...nádhera...proti tomu je nejlepší filmový polibek roku 1999 naprosto nicotnou hormonální záležitostí;). Konec filmu doprovází jeden z nejnezapomenutelnějších (alespoň pro mě) a dnes už bohužel taky nejprofláknutějších songů vůbec - Bittersweet Symphony od Verve. A i zbytek soundtracku rozhodně stojí za poslech. ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

I am colorblind..Propojení současných teenagerů a adaptace klasiky bývá jedna velká tragédie- s čestnou výjimkou Clueless a Ten Things I hate about you. Cruel Intentions jsou zrádnější- na rubu civilní, na líci teatrální, ale onu prázdnotu duše a rozervaný hédonismus jako východisko z patologické situace naznačuje, že ti manhattanští rozmazlenci jsou stejní jako jejich předchůdci v románovědopisové předloze De Laclose. Zkažení. Zoufalí. Nebo, jak říkal jeden můj kamarád "jejich hlavní problém je, že se berou tak šíleně vážně. " Kumble vyhrál castingovou sportku, herci bez přehrávání do každého gesta dávají tolik emocí a napětí, že kdo se ubrání jim, sejme ho alespoň jeden z nejintenzivnějších písničkových soundtracků. Anebo alespoň labutí píseň Bittersweet Symphony. Hodnoceno očima patnáctileté naivky:) ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Ryan Phillippe je asi největší překvapení tohoto filmu. Velmi se mi líbil způsob, jakým ztvárnil Sebastiana Valmonta. a Sarah je zase úžasná mrcha. Do tohoto dua pak skvěle zapadá naivní blondýnka Reese. A nejlepší ze všech postav je mladá Cecile. Ačkoli je děj přenesen do současnosti, není mu to na škodu. Možná právě naopak. Je lidem víc bližší. Jednoznačných pět hvězd a doporučení českého dabingu. Sebastian pak vyzní víc krutě...aspoň ze začátku, ež se změní. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Jeden (nejen) z mojich nejzásadnějších filmu přelomu tisíciletí. Atmosférická dokonalost s totálně gradujícím závěrem, který šokuje, rozpláče a bůchvíco ještě. Geniální Bittersweet Symphony zná snad skoro každý... - Viděno 5x cca - 90% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (32)

  • Natáčení bylo osudové pro Reese Witherspoon (Annette Hargrove) a Ryan Phillippe (Sebastian Valmont) - v témže roce se vzali a pořídili si dvě děti, dceru Avu Elizabeth (nar. 1999) a syna Deacona (nar. 2003). Zůstali spolu do roku 2007. (hippyman)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno